"Prooviabielu" raames omale meest otsivad Liisa ja Helen.Foto: TV3
Tele
23. veebruar 2017, 16:50

Lugejad saatest “Prooviabielu”: milleks seda saadet on vaja, oleks võinud minna lõbumajja filmima! (120)

Eile õhtul oli eetris suhtesarja “Prooviabielu” esimene osa. Varemgi abielusaatest meest otsinud Helen ja Liisa said mehe ja naise kombel proovida elu koos maamees Kalvi-Kallega ja hurmava sloveenlase Žigaga. 

Saade ajas kihevile ka paljud televaatajad ning ka Õhtulehe lugejatel oli saate kohta nii mõndagi öelda. 

Enamuse kommenteerijate arvates on saade amoraalne ja neil on kurb saates osalevaid tüdrukuid vaadata. 

“Palun öelge, milleks seda saadet on vaja ja kellele. Oleks võinud minna lõbumajja filmima,seal meestega aelemisega teenitakse raha. Tv-saade peaks olema õpetlik, mida see saade õpetab, kas seda, et kohe esimese mehega kisu paljaks ja voodisse. Siin ei ole midagi pistmist abieluga, vaid nagu kingapoes kinga jalga proovimisega, milline sobib. Seda saadet vaatavad noored tüdrukud ja mis järeldusi nad sellest teevad. Häbenemine on ju inimesele sündides kaasa antud, vaadake oma väikseid lapsi kui nad hakkavad häbenema, tüdrukud ei käi enam paljalt, poisid ei lase emadel neid pesta. Ma olen vanem inimene ja ei saa kõigest aru, aga see saade on ju amoraalne ja väga labane. Kas teles ei tööta ühtegi selle ala nõustajat? Ma arvan, et abieluks on vaja armastust, üksteise mõistmist ja teineteise austamist. See saade tundub rohkem nagu koerapulm,” kirjutas üks Õhtulehe lugeja. 

Jussi sõnul annab samuti saade abielust valearusaama. “Nii sünnivad elukaaslased, jalaga uks kinni, see on ju meie tänane arusaam abielust,” kommenteeris ta. 

“Kas kohe peab koos magama? Kas naine kisub iga ettejuhtuva mehe ees paljaks? Muidugi ma olen vanem inimene, ei saa paljudest asjadest aru. Aga see on ju amoraalne. Kas nende tüdrukutel ei ole emasid, kes seletaks?” küsis üks lugeja. 

Paljud lugejad kommenteerisid ka saates osalejaid.

“Appi nii kahju sellest poisist..nagu oleks nunnu jänkupoeg lõvi lõugade ette visatud. Ei julge teine magamagi minna selle kiimase preili kõrvale,” tundis AA kaasa Liisa prooviabielukavalerile Žigale. 

“Kalle tundus alguses tüütu vinguja/tuim tüüp, aga kui Helen pidi küsima, kas ja kuidas kartuleid koorida, siis... no las nad olla,” kommenteeris maalt ja hobusega. 

“See on kõrgem pilotaaž...lollide püüdmiseks ja klikkide kogumiseks. Helen ei laseks neid tüüpe 100m lähedussegi, aga küllap edevus ja makstav raha teevad oma töö, et stsenaariumi järgida,” kirjutas xxx.

“Maailmas ei ole olemas sellist raha kogust, mille nimel ma läheksin telesse sellist jama oma näo ja nimega siduma. Ei ole sellist raha, mille nimel ma ütleksin, et null ambitsiooni ja 8 klassi haridus ei loe, ma vaatan ikka SÜGAVAMALE. Mida sa seal sügavamal näed kui küsida tohib? See sügavamale vaatamise jutt on adekvaatne näiteks teistmoodi riietuse, ebatraditsioonilise välimuse vms korral. Vahet pole, et maani lillad juuksed ja kartulikott seljas kutil. Aga kui maailmavaade, haridustase ja silmaring on nii erinevad, siis pole sul seal sügaval ka midagi vaadata... Väga selgelt raha nimel kokku pandud projekt. Loodan, et vähemalt see raha oli siis oma nime maha müümist ja margi täis tegemist väärt ja mitte mingi nirune 500 eur,” kirjutas Pusa

Mõningad lugejad pöörasid tähelepanu sellele, et tegu on siiski televisiooniga ning tõsielusarjad pole kunagi sada protsenti tõesed. 

“Enamus muidugi ei saa aru, mis tegelikult kaadri taga toimub. Tegemist on näitemänguga. Tänapäeva reality show on reaalsusest sama kaugel kui Maa Marsist,” kommenteeris klikid

Kui tavaliselt tuleb otsida tõrvatilka meepotist, siis seekord pidi positiivse kommentaari leidmiseks otsima meetilka tõrvapotist, kuid siiski leidus üks kommentaar, mis noortele kaasa elab. 

“Mulle saade väga meeldis, armsad tüdrukud ja ka armsad poisid. Kõik neli noort meeldisid ja vinguda pole siin midagi. Ootan järgmist saadet ja õnne armsatele noortele!” kirjutas veidi vanem naine