Foto: Alar Truu
Eesti uudised
21. veebruar 2017, 14:32

Evelin Ilves pahandab: president Kaljulaid rikub avalikult ja häbita ise seadust (192)

Endine presidendi abikaasa Evelin Ilves avaldab sotsiaalmeedias hämmeldust president Kersti Kaljulaidi 90-päevase puhkuse üle ja nimetab kogu ettevõtmist silmakirjalikuks.

"See uudis on ikka täiesti hämmastav. President, kelle kõige olulisem roll on valvata põhiseaduse täitmise järele, rikub avalikult ja häbita ise seadust. Mis ametikohal töötav teine inimene saaks nö mitteametlikult, lihtsalt lambist puhkusele sõita?," kirjutab Evelin, et puhkust Kaljulaidile ei vormistata, ent samas töökohustusi ka ei planeerita.

"Eriti silmakirjalik on kantselei avaldus, et "me otsime võimalust, kuidas president ei peaks puhkusehüvitist vastu võtma" – kuidas ta saakski võtta, kui talle puhkust ei vormistatagi? Oleme tõesti jõudnud uuele silmakirjalikkuse tasemele... Kuhu sa teel oled, kulla Eesti riik?"

Presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe rääkis EPLile, et president sõidab koos perega Eestist ära, kuid ei plaani puhkust võtta, mis tähendaks, et tema kohustused peaks üle võtma riigikogu esimees Eiki Nestor (kes muuseas on järgmisel nädalal samuti kolm päeva Eestist ära välisvisiidil).

"Väljakujunenud praktika on, et riigipea oma puhkust välja võtnud ei ole ning leiab need hetked pere jaoks ja aja mahavõtmiseks muude töökohustuste vahelt või kõrvalt," sõnas Linnamäe.