Kohalike omavalitsuste valimiste Keskerakonna esinumbrid Tallinnas: praegune tegevlinnapea Taavi Aas (vasakul) ja aselinnapea Mihhail Kõlvart (paremal).Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
20. veebruar 2017, 23:47

Lasnamäe esinumbriks on Savisaare asemel Kõlvart, Aas murrab Mustamäel (25)

Keskerakond kinnitas esmaspäeval kohalike omavalitsuste valimiseks pealinna suurimate ringkondade – Mustamäe ja Lasnamäe linnaosa – esinumbrid. Nendeks on Taavi Aas Mustamäel ning Mihhail Kõlvart Lasnamäel. Varem on Lasnamäe valijate tõmbenumbriks olnud Keskerakonna endine esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Aas ja Kõlvart nimetati Mustamäe ja Lasnamäe linnaosa juhtide valimiste juhtfiguurideks Keskerakonna esimehe

Keskerakond kinnitab Tallinna Nõukogus järjest kõigi valimisringkondade esinumbrid, et valijad saaksid varakult ülevaate kandidaatidest ja nende senisest tööst. Keskerakonna kandidaadid aga saavad juba alustada oma eesmärkide tutvustamist.

Varem Pirita linnaosas kandideerinud praegusel Tallinna tegevlinnapeal Taavi Aasal tuleb Mustamäe linnaosas kandideerida esmakordselt. Keskerakonna teatel läheb Aas Mustamäe valijatele vastu sirge seljaga, sest Mustamäel on linn juba palju teinud ning mitmed suured projektid on veel töös. Aas tõi silmapaistvatest saavutustest näiteks kolme kilomeetri pikkuse lillepeenra, mis kevadsoojuse saabudes Mustamäel õilmitsema lööb.

Pealinnas haridusküsimusi kureeriv abilinnapea Mihhail Kõlvart peab oma kandideerimise vundamendiks Tallinna elanike rahulolu uuringute tulemusi – 95 protsenti pealinlasi on väga rahul või pigem rahul oma elukeskkonnaga ning 93 protsenti rahul oma linnaosaga.

"Linna areng on protsess, mis ei tohi peatuda. Selleks teeme päevast päeva südamega tööd ning kavatseme niimoodi ka jätkata – meie eesmärk on Tallinnas valimised võita,“ ütles Kõlvart.

Legendaarne Edgar Savisaar, valimiste senine esinumber Lasnamäe linnaosas, ei ole Keskerakonna valimisvangerduste osas sotsiaalmeedias seni sõna võtnud.