AEGU AMMUSEID: Kõrvalt jäi mulje, et Edgar Savisaar ja Evelyn Sepp olid omal ajal kui sukk saabas. Foto on tehtud 2010. aastal, järgmisel aastal enam sooje pilke ei vahetatud. 2011. aasta riigikogu valimiste aegu jäeti Sepp valimisnimekirjas tagaotsa ning peagi distantseerus Sepp partei argielust täiesti. Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
19. veebruar 2017, 10:46

Evelyn Sepp: Savisaar ei usalda mitte kedagi, pole eal usaldanud (103)

"Noore inimesena on täiesti õigus olla sinisilmne. Kui aga usud samu asju ja juttu ka 20 aastat hiljem, siis võib see olla küünilisus," võtab Evelyn Sepp kokku oma poliitkarjääri Keskerakonnas, mis päädis sellega, et ta lõi ukse seljataga kinni ning tagasi enam ei vaadanud. 

Sepp meenutas toonaseid aegu tänahommikuses ETV saates "Hommik Anuga". Saatejuht Anu Välba küsimuse peale, kas viinamarjad on hapud, kostis Sepp: "Mulle küll ei tundu, et on hapud. Olen huvitavas positsioonis. Minu sõna maksab ja kompetents on hinnatud."

Sepp tunnistas, et vaatab vahel endaealisi poliitikuid ega mõista, mis nendega juhtunud on, et nii küünilised ollakse. Ta ise astus parteisse 24-aastaselt. "Noore inimesena on täiesti õigus olla sinisilmne. Kui aga usud samu asju ja juttu ka 20 aastat hiljem, siis võib see olla küünilisus." Sepp nentis, et unistas toona võrdsemast, targemast ja sõbralikumast Eestist.

Sepp oli aastaid Edgar Savisaare usaldusalune. Või vähemasti nii paistis! Välba uuris, kuidas Sepp Savisaare usalduse võitis. "Ma arvan, et tegelikult ei usalda ta mitte kedagi, ta pole mitte kunagi usaldanud. Tema usaldust pole võimalik võita," sõnas ta. 

Kriminaalasi Savisaare suhtes ei tulnud talle üllatusena ning oli teada, et poliitikat Keskerakonnas nii tehaksegi. Sepp kasvas Keskerakonnast lahku 2011. aastal. Miks ta juba toona räpaseid telgitaguseid ei paljastanud? Sepp märkis, et meedias oleks ju antud selge hinnang, et ta teeb seda kibestumusest ja kättemaksuks.

Sepa meelest on Savisaar praeguseks lõplikult kohalikust poliitikaelust välja lülitatud. Tema allakäigu alguseks peab Sepp aga 2007. aasta aprillirahutusi, kui Savisaar halba nõu kuulas ja valed otsused langetas.