Kollektsioon, mis ajab suu vett jooksma.Foto: PantherMedia / Scanpix
Maailm
17. veebruar 2017, 22:22

VIDEO | Maailma suurim burgerikollektsioon (1)

Florida mehel on maailma kõige suurem kogu burgerikujulisi esemeid.

Harry "Hamburgeri-Harry" Sperl on Guinessi rekordite raamatu järgi mees, kelle kodus on kõige rohkem burgereid. Mitte neid söödavaid, aga burksikujulisi asju ja nänni, mida mees aastate jooksul on kokku kogunud. Guinessi rekordite veebileht kirjutab, et mees on sõna otseses mõttes Burger King ehk Burksikuningas.

Hamburgeri-Harry on burgerikujulisi asju kogunud üle 26 aasta. Alguse sai tema hobi siis, kui ta tegeles 1950ndatest aastatest pärit vanakraami müümisega. Ühe reklaamfoto jaoks oli Harryl vaja butafooriat, mis näeks välja nagu ehtne burger. Sealt sai burgerikogumise hullus alguse.

Tänaseks on ta kogunud üle 3700 eseme. Nende hulgas on juustuburger-vesivoodi ja täiesti töökorras burgerikujuline mootorratas, mida mees armastavalt kutsub Hamburgeri Harleyks. Mõistagi käib selle juurde ja burksikujuline kiiver.

Kui Harrylt küsitakse, miks just burgerid, on tema vastuseks see, et maitsev roog esindab kõike ameerikalikku. Ameerikas süüakse igal aastal umbes 50 miljardit burgerit, nii et raske on vastu vaielda.

Harry järgmiseks unistuseks on ehitada oma kollektsioonile vääriline kodu – korralik burgerimuuseum. Otse loomulikult teadagi mille kujuline.