Harrison FordFoto: Reuters / Scanpix
Inimesed
15. veebruar 2017, 11:02

Harrison Ford oleks äärepealt reisilennukit ramminud (1)

“Tähesõdade” staar Harrison Ford põhjustas California lennuväljal oma väikelennukiga ülimalt ohtliku olukorra.

BBC Newsi teatel anti 74aastasele Fordile korraldus maanduda Orange’i maakonnas John Wayne’i nimelisel lennuväljal, kuid filmistaar juhtis oma lennuki ekslikult paralleelsele ruleerimisrajale ning lendas üle seal stardiootel oleva American Airlinesi reisilennuki, mille pardal oli 110 reisijat ja kuus meeskonnaliiget.

American Airlinesi lennuk tõusis paar minutit hiljem intsidentideta õhku. Ford pole juhtunut kommenteerinud, kuid BBC Newsi teatel kuulsid lennudispetšerid teda enne maandumist küsimas: “Kas see lennuk pidigi minu all olema?”

USA föderaalne lennuamet kinnitas, et ühemootorilise Aviat Husky juhile oli maandumisrada vabaks tehtud. Kuid lennuamet keeldus ütlemast, kas tegu oli Fordiga.

50. eluaastates piloodieksamid õiendanud Ford, kel on mitu isiklikku lennukit, on mitu õnnetust üle elanud. 2015 sai näitleja viga, kui tema vintage-lennuk kukkus Los Angelese golfirajal alla. 1999 tegi Ford helikopteriga treeninglennul hädamaandumise, kuid nii tema kui ka instruktor pääsesid vigastusteta.