Foto: Kanal 2
Tele
14. veebruar 2017, 17:02

Täna "Radaris": Miks kaheksa Savisaare abilist jätkuvalt linna palgal on? (6)

Hoolimata sellest, et märtsis saab kaks aastat ajast, mil Edgar Savisaar pole linnavalitsuses tööl käinud, on tema abilised jätkuvalt linna palgal. Opositsioon kahtlustab, et need inimesed ei tee tööd ja saavad mitte millegi tegemise eest palka. 

"Tegemist on soojade parteiliste kohtadega, kus toimub lihtsalt ressursi raiskamine," leiab IRLi fraktsiooni liige Tarmo Kruusimäe.

“See mis seal Vabaduse väljakul toimub, on selge maksumaksja raha kulutamine,” leiab sotsiaaldemokraadist linnavolinik Jaak Juske.

Et aru saada, kas opositsioon mitte liiga kriitiline pole, palus Radar linnapea nõunikel näidata, missugused nende tööpäevad välja näevad. 2. veebruaril, Tartu rahu aastapäeval, algab paljude linnaametnike tööpäev Tallinna siselinna kalmistul Jaan Poska hauale pärja asetamisega.

Tegevlinnapea ametis olevat Taavi Aasa saadab siin Edgar Savisaare büroos linnapea abina töötav Jekaterina Fedkina. "Häbeneda minul pole põhjust, ma olen ikkagi päevad läbi tööd teinud," ütleb ta ise. Fedkinat on ajakirjanduses varemalt tituleeritud kui Savisaare järjekordset vihmavarjuhoidjat.

Linnapea büroosse kuulub täna kaheksa inimest, sealhulgas autojuht. Veel eelmise aasta septembris lisandus büroo töötajate nimekirja Linnar Priimägi. Ning kaks nädalat tagasi võeti referendina tööle Rebecka Ester.

"Mina mõtlen vannis," ütleb nõunik Priimägi ja ei varjagi üldse, et iga päev teda linnavalitsuses istumas ei näe.

Millega Savisaare abilised linnavalitsuses tegelevad ja kas nad ka oma palga välja teenivad, seda näeb täna õhtul "Radarist" kell 20 Kanal 2-s.