Missikandidaadid: tahaks, et hea võidaks kurja!Foto: Martin Ahven
Inimesed
14. veebruar 2017, 04:00

Missikandidaadid: tahaks, et hea võidaks kurja! (9)

Märtsi algul saab pealinn endale üle aastate taas iluduskuninganna. "Kõik meie üheksa finalisti on enesekindlad ja kaunid noored naised. Nad soovivad aidata hädasolijaid ja kujundada paremat homset," lubab ürituse korraldaja, soomlanna Kati Kokkonen.

Eile tutvustati Hiltoni hotellis üheksat kaunist neidu, kes hakkavad võistlema Miss Revali tiitli eest. Missi missioon ei ole ainult ilus ja glamuurne olla, ideaalis võiks ta olla ka sotsiaalselt terava närviga ja nutikas.

Kati Kokkonen Foto: Martin Ahven

Õhtuleht uuris, millise heategevusvaldkonnaga tüdrukud tegeleksid, kui nad missikrooni pähe saaksid. Kõige rohkem valutati südant laste ja loomade pärast.

Karina (kandidaat nr 1) märkis ankeedis, et sooviks missitiitlit eelkõige seepärast, et nõnda saab ta juhtida tähelepanu suurte perede raskele olukorrale. "Mina olen suurest perest pärit ja sellepärast tean, kui raske on lasterikastel peredel toime tulla," põhjendab neiu oma eelistust.

Ka Alina (nr 7) ja Rebeca (nr 9) on selgeks mõelnud, millistele sotsiaalsetele valupunktidele nad keskenduda tahaksid. "Mul on lähedane inimene, kes põeb vähki ja seepärast on see teema mulle väga oluline," sõnab Alina, kes valutab südant vähihaigete laste pärast.

Rebeca aga tunnistab, et tema tahaks aidata koolikiusamise ohvreid. "Olen kiusamist omal nahal tundnud ja tean, kui raske on seda taluda," ütleb ta. "Selliseid lapsi on rohkem, kui osatakse arvata. Ma tahan neid julgustada vastu pidama ja mitte käega lööma."

Ülejäänud tüdrukutel isiklikku sidet elu pahupoolega ei ole, seepärast on ettekujutus probleemidest üldisem.

"Mina arvan, et tahaksin tegelda keskkonnateemadega," pakub kandidaat nr 2, Valeria. "Ja veel on meil palju probleeme lemmikloomadega, ma tahaksin seda valdkonda kuidagi arendada ja parandada.

Ma näen, kui julmalt paljud inimesed oma lemmikuid kohtlevad. Internetis on nii palju videoid selle kohta, kuidas loomi piinatakse ja mul on sellest väga kahju. Ma tahaks, et hea võidaks kurja."

Ka Vladislava (nr 4) leiab, et keskkonna- ning lemmikloomateemad on need, millega tuleks rohkem tegelda.

"Mina tahaks, et meie ümbruskond oleks puhtam ja prügi ei visataks maha." Neiul on veel teinegi sõnum – ta soovib, et noored ei kujundaks enesehinnangut selle põhjal, mida teised arvavad, vaid usuksid rohkem iseendasse.

Cassandra (nr 3) ütleb, et tema tahaks eelkõige pöörata tähelepanu lastele, kes on kannatanud terrori või sõjategevuse all. Noore naise sõnul ei pea miss tegelema ainult oma kodukoha probleemidega, seepärast vaatab tema Eestist kaugemale ning soovib aidata just kriisikollete lapsi.

Tahaks olla eeskujuks

Missikandidaat number 5, Aleksandra leiab, et Eestis on liiga palju noori, kes ei oska ennast armastada. "Esimene, mis mulle pähe tuleb – mis minu arvates on ka seotud iludusvõistluse teemaga – on see, et ma tahaksin aidata noortel inimestel ennast armastada.

Kui saaksin olla kellelegi eeskujuks ja keegi võiks minult midagi õppida, siis see oleks väga tore." Neiu on põdenud depressiooni ja teab, millest räägib. "Kuna ma olen selle tee läbi käinud, siis ma usun, et olen võimeline ka teisi aitama."

Ingrid (nr 6) seevastu leiab, et eluheidikud on need, kes rohkem hella kätt vajaksid. "Mina arvan, et tähelepanu tuleks pöörata kodututele inimestele – neile, kellel ei lähe elus nii hästi," märgib ta. "Meie riigis on toetused üpris väikesed ning sellepärast tuleks aidata eluhammasrataste vahele jäänud inimestel taas jalad alla saada."

Missikandidaat nr 8, Tatsiana on pärit Valgevenest ning tunnetab teravalt vahet oma kodumaa ja lääne heaoluühiskonna vahel. Valgevene kaunitar märgib, et tema sooviks aidata korraldada reise lastele, kelle pere ei saa reisida.

Missid lähevad tuurile

Eile algas 18päevane Miss Revali tuur, kus tüdrukud teevad tutvust glamuurse eluga.

"Külastame hulgaliselt erinevaid üritusi, käime muuseas ka kaubanduskeskustes nii-öelda rahvaga kohtumas," lubab iludusvõistluse peakorraldaja Kati Kokkonen. "Lisaks on meil ilu-, moe- ja spordiprogramm ning külastame hiljuti renoveeritud Viking Line’i parvlaeva. Kõik see on tõeliselt põnev ja elevust tekitav."

Miss Revali kandidaatidega saab tutvuda võistluse kodulehel misstallinn.ee.Glamuurne finaalsõu toimub 3. märtsil Hilton Tallinn Park hotellis.

Karina. 171/56

Õpib maaülikoolis toiduainete tehnoloogiat. Soovib tegeleda heategevusega ning eestkätt juhtida tähelepanu paljulapseliste perede raskele olukorrale. Samuti tahab ta propageerida tervislikke eluviise ning sportimist.

Valeria. 175/52,5

Õpib gümnaasiumis. Leiab, et Miss Revali võistlusest osavõtmine on talle suur au ning et osavõtt on tähtsam kui võit.

Cassandra. 169/54

On abiturient ning plaanib jätkata õpinguid ülikoolis. Lisaks tegeleb kulturismi ja fitnessiga. Soovib saada miss Revaliks, kuna usub, et temast saaks pisikestele tüdrukutele kena ja viisakas eeskuju. Samuti soovib ta propageerida tervislikku ja sportlikku eluviisi ning loomulikku ilu.

Vladislava. 170/52

Õpib kosmeetikuks. Leiab, et tema elu seni suurim hetk on olnudki osalemine Miss Revali võistlusel ning leiab, et ta oleks kindlasti missitiitlit väärt, kuna ta armastab moodi ning tahab aidata olla inimestel ilus ja edukas.

Aleksandra. 165/52

Töötab Kehastuudios ning agentuuris Invidias. Tulevikus näeb end psühholoogina ning selle kõrval tahab tegeleda laulmisega. Aleksandra elu kõige raskem kogemus on olnud võitlus depressiooniga. Tema eeskuju on ema, kes on ühtlasi ka tema parim sõbranna.

Ingrid. 165/53

Õpib sisekaitseakadeemias maksunduse ja tolli erialal. Tema soov on end proovile panna võimalikult paljudes erinevates olukordades ning astuda välja mugavustsoonist.

Alina. 168/48

Õpib kosmeetikuks. On R’n’B laulja ning tahab eelkõige aidata vähihaigeid lapsi.

Tatsiana. 177/59

Omandab magistrikraadi õiguse alal, kuid töötab turundusspetsialistina. Tema jaoks on kõige raskem eemalolek perekonnast, kes elab Valgevenes. Ütleb, et sooviks kas või viis minutit näha maailma läbi Sephen Hawkingu või Elon Muski silmade.

Rebeca. 176-179/60

Õpib rätsep-stilistiks. Kuna Rebeca on olnud koolikiusamise ohver, tahab ta olla eeskujuks lastele, kes satuvad samasse olukorda ning julgustada neid kiusamisele vastu astuma.

Missikandidaadid: tahaks, et hea võidaks kurja! Foto: Martin Ahven