Rootsi siseminister Anders Ygeman Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
13. veebruar 2017, 20:32

Rootsi siseminister nõuab Malmös karmimaid karistusi ja rohkem politseinikke (32)

Rootsi siseminister Anders Ygeman külastas täna Malmöt, kus on võimust võtnud kuritegelikud jõugud. Minister arvas, et Rootsi peab jõukude ohjeldamiseks karmistama karistusi ja rakendama tööle rohkem politseinikke.

Eile tulistati Malmös restorani juures 23aastast meest, kes hiljem haiglas suri. Mees oli politseile tuttav varasematest seadusrikkumistest ja karistustest.

Relvakuriteod on Malmös kasvanud. 3. jaanuaril lasti maha 22aastane mees Fosie piirkonnas. Nädal enne seda tapeti Rosengårdis tulirelvast 16aastane poiss. Eelmisel nädalal tulistati kojameest, kes lükkas parasjagu lund kõnniteelt. Ta viidi haiglasse eluohtlike vigastustega.

Minister Ygeman kohtus Malmös politsei ja omavalitsuse esindajatega. Kõneldi strateegiatest, mida linna organiseeritud kuritegevuse vastu tarvitusele võtta, vahendas The Local.

„Me peame mobiliseerima kõik oma ühiskonna ressursid nende jõukude vastu,“ ütles Rootsi siseminister telekanalile. "Valitsuse poolt tuleb meil karmistada karistusi, tõhustada süüdimõistmist ning omada rohkem politseinikke.“

„Arvan, et me oleme olnud liiga nõrgad surumaks maha neid kuritegelikke jõuke ning oleme neil lasknud saada liiga palju ruumi,“ lisas Rootsi siseminister.