Foto: Tiina Kõrtsini
Üritused
11. veebruar 2017, 19:25

FOTOD | "Eesti laul" algab peagi - peaproov juba käib (17)

Varsti selgub, kes on esimesed viis artisti, kes juba 4. märtsil Saku suurhallis Eurovisionile sõidu nimel võistlustulle astuvad. Kümme esimest "Eesti laulu" poolfinalisti on telemajas juba valmis.

Praegu käib telemajas poolfinaali läbimäng. Paari tunni pärast läheb aga poolfinaal käima. Õhtuleht hoiab teid, head lugejad, kõige toimuvaga kursis. 

„Siin märgil jääte te seisma, teete oma signatuurliigutuse ja siis liigute edasi!“ õpetab režissöör René Vilbre, kuidas artistid lava tagant välja kõndima peavad. 

Saatejuhid on imeline Marko Reikop ja klassikatäht Elina Netšajeva. „Vaata, mis kotid mul silme all on, ma ei ole päriselt selline! See on nagu õudusfilm, noh,“ palub Reikop omale näkku paistvat valgust timmida. „Issand kui hea, et ma sain süüa,“ tänab Elina õnne.

Esimesena astub lavale Elina Born, kelle jaoks on see kolmas "Eesti laul". Mis tunne on esimesena minna? "Mõnus!" hüüab Elina.

Peaprodutsent Mart Normet käib vahepeal isiklikult kättpidi saatejuhte õigesse kohta lükkamas.

Muide, hääletussüsteem on tänavu varasematest aastatest hoopis erinev - kui varasemalt on viis edasipääsejat selgunud žürii ja telefonihääletuste kokkuliitmisel, siis sedapuhku selgub sellisel viisil vaid neli edasipääsejat. Ülejäänud kuus lugu lähevad uuesti võistlustulle ning viienda finalisti valib ainult rahvas. 

Kaheksa täna võistlevast kümnest loost on ingliskeelsed.