Foto: Tiina Kõrtsini
Saund
9. veebruar 2017, 17:38

Hääleseade suur foorum leiab aset 26. veebruaril (1)

Georg Otsa nimeline Muusikakool, Eesti Muusikaõpetajate Liit ja vokaalpedagoogid teatavad, et esimene vokaalpedagoogika- ja interpretatsioonipedagoogika-alane laiendatud foorum peetakse Tallinnas Georg Otsa nimelise Muusikakooli saalis 26. veebruaril kell 11.00 -17.00.

Registreerimine toimub kohapeal.

Päeva esimeses pooles keskendutakse vokaalpedagoogika kaasaegsetele arengusuundadele ning lauljate hääle tervishoiu ja füsioteraapia teemadele. Loengutega astuvad üles hääleteadlane Allan Vurma, ITK häälekabineti kauaaegne hääleseadja Kalev Keeroja, füsioterapeut ja õppejõud Kirsti Pedak ning lauljate hääleprobleemidest räägib Eesti Kõrva-Nina-Kurgu ja Pea- ja Kaelakirurgia Seltsi esindaja.

Foorumi teises pooles jagatakse kogemusi erinevate vokaalmetoodikate õpetamisel. Toimub arutelu ja püütakse jõuda kokkulepeteni edasiste koostöövormide osas. 

Jaanuari keskel ilmus meedias teade, et tuntud lauluõpetaja ja hääleseadja Maiken ehk Kadri Koppel, kelle käe all on hääleõpet saanud paljud eesti poptähed ning staari- ja näosaates osalenud kuulsused, on oma koolitusega rikkunud paljude lauljate hääle.

Maikeni leer on pidanud süüdistusi alusetuteks ja on seisukohal, et süüdistuste taga on pikk vimm ja isiklik kadedus. 

Eesti muusikapedagoogid ja erialaliidud otsustasid vaidluse lahendada avaliku aruteluga, et teadvustada noorte lauljate hääletraumade probleem.