Kaitsepolitsei büroo juht Tõnu MiilveeFoto: Liis Treimann / Postimees
Tele
8. veebruar 2017, 23:35

"Pealtnägija": Kapo paljastas viimaste aastate suurima illegaalse relvaärikate grupeeringu (21)

2015. aasta alguses pidas kaitsepolitsei kinni viimaste aegade ühe kõige suurema, 11-liikmelise grupeeringu, kes taastas relvi, mis olid käibelt kõrvaldatud, ja müüs neid edasi nii Eestis kui ka Venemaal.

Relvade hulgas olid nii püstolid, automaadid, kuulipildujad kui ka püstolkuulipildujad, vahendas ERRi uudisteportaal "Pealtnägijat".

Kõik algas 2014. aasta kevadel, kui kaitsepolitiseiametile laekus vihje 40aastase Sergei Olari kohta, kes koos kaaslastega väidetavalt toimetas illegaalseid tulirelvasid üle piiri.

Olari taust oli mitmekülgne - endine tuletõrjuja sai 2004. aastal elupäästja teenetemärgi, kuna tõi enda eluga riskides tulesurmast välja kahe lapsega pere –, kuid oli 2010. aasta otsusega salarelvaäri eest vangis istunud.

Kaitsepolitsei büroo juhi Tõnu Miilvee sõnul leidis Olar kaks metallitöömeest, kellel olid väga head oskused selleks, et taastada laatadelt ostetud laskmiskõlbmatuks muudetud tulirelvi ehk nn dekorelvi, need tehti korda Raasikul asunud salajases relvatehases ning teeniti nende müügist kopsakaid summasid.