Tele

Oudekki Loone “Foorumis”: kas sanktsioonid ei tee mitte Venemaad tugevamaks? (101)

LISA KOMMENTAAR

Miki12. veebruar 2017, 15:41
Mul on piinlik ja häbi Eesti rahva pärast nad rumalad ei oskariigi tagant virutada.
vaataja8. veebruar 2017, 18:03
Vaadanud Foorumit,et oleks pidanud ka arvestama meie rahvusvahelise-pollitilise elu spetsialisti Loone arvamustega!
Proxi8. veebruar 2017, 17:20
Võttis küll kaua, et arusaada sanktsioonide mõjust!
uuno8. veebruar 2017, 15:15
kas sa ouduki tahtsid Venemaad nõrgendada?
ms8. veebruar 2017, 13:03
Kui teised riigid ühele riigile survet avaldavad, siis alati annab see survestatavale majandusele täiendava positiivse arengutõuke.
Panen igati ausa ja ülevaatliku rahvusvahelise indikaatori siia tõestamaks kuidas on mõjunud reaalselt boikott Venemaa majandusele väärtuste ekvalentsuses.
Venemaal oli saktsioonide kehtestamisel Maailmapanga andmetel ja avalikus meedia ja valutavahetuskurss 1€ maksis ca 77-80 rbl, siis tänaseks on rubla tugevnenud 1€ maksab ca 64,5 rubla. Märkimisväärne tõus selle ajakohta.
Vaadake ise valuutakursud meediast üle
Ando9. veebruar 2017, 13:38
Ei käi need asjad nii lihtsalt.Venemaal on ressursse,et ennast veel mingi aeg tugevamana näidata,kui tegelikult on.Samas on ka boikoteerijate seas reetureid-odavad tehingud lihtsalt meelitavad susserdama.Kui aga põhijõud suudaksid boikotti veel aastakese elus pidada,on seis boikoteeritaval nutune.Juba hetkel võetakse vastu populistlikke seadusi,et võimu hoida,see näitab juba siplemist.Ei tohi ennem lõpptulemust lihtsalt käega lüüa ja kõik senised keelud tühiseks tunnistada.
Oudekki räägib õigust8. veebruar 2017, 12:31
Ka natsi saksamaa arenes sanktsioonide tõttu tugevaks! ISegi nii võimsaks, et elatustase ja koos sellega iive kasvas mitu korda!
Muide Venemaa keskmine palk ületas juba Eesti oma.
oü dekk9. veebruar 2017, 11:35
Kuule mis jama sa ajad? Vaata kuidas Natsi Saksmaa lõpetas! Ja Venemaa keskmine palk on ikka kordades väiksem, võrreldes Eestiga. Või sa rumal arvad, et 1 rubla=1euro?
kogu aeg tugevneb8. veebruar 2017, 12:07
vene istub sajandeid korraliku ressursihunniku otsas, erinevad maa- ja loodusvarad, kuid sellest hoolimata ei tooda nad eriti eksportikõlbliku tehnikat v tehnoloogiat ega toida ennast sellisel määral et ei peaks toiduaineid importima. Need ei ole sanktsioonid, mis nad oma enda tootmist arendama paneks, külaelu on ikka külaelu Ivan ahju otsas toidab ennast ise ja muu vajaliku ostab-vahetab naturaalmajanduse kaudu, linnad elavad tooraine ekspordist ja veavad asju, mida ise ei viitsi toota sisse. Aga ma soovitaks Oudekile suurt karääri - mingu ja tugevdagu Venemaad oma personaalse geeniusega, selline talent taastaks kaalukategooriad ühe viisaastakuga
Ja ongi äge!8. veebruar 2017, 18:36
Ei tule Rootsi pank ütlema, kuidas peab elama, USrAeli korporatsioonid ei aja kodust välja jms.
Selle nimi ongi vabadus muide.
osalt9. veebruar 2017, 11:34
naturaalmajandus on vabadus seni kaua kui naaberriigiga pole vaja sõdida. aga seda olukorda venemaal ei ole, alati on neil vaja sõdida. naturaalmajandus ei taga ka tervishoidu ega infrat, tõenäoliselt langeb sellise vabadusega ühe põlvkonna jooksul keskmine eluiga tagasi 40 peale.
Välispank või korp häirib su vabadust peamiselt siis kui sa sellele võlgu oled, aga hea oleks teada, mis on tavalise vaba venemaalase võlakoorem, neil on täpselt samasugune kinnisvara mull tehtud nagu igal pool mujal, just selline millega elamise vabadust igal pool piiratakse ja eks saksa autosid liisivad ka vabad vene kodanikud, saksa pankade laenuga.
Sass8. veebruar 2017, 11:31
Sanktsioonid...!
Mis pagana sanktsioonid need on, kui : 1.Venemaa ja Saksamaa teevad ühiselt NordStreem I ja II-e?
2. Venemaa müüb jätkuvalt gaasi ja naftat, naftasaadusi, metalle, RELVI (!!!) j.n.e.!
3. Venemaa rikkad ja superrikkad liiguvad jätkuvalt mööda maailma vabalt ringi!
4. Putler ja Ko on jätkuvalt osalised rahvusvahelistes organisatsioonides! Koguni hääle- ja vetoõigusega!!!
Sanktsioonidest oleks nende puhul kasu, kui nad tähendaks tegelikku ja täielikku boikotti.
Praegused on naljanumber!
leo8. veebruar 2017, 10:47
Kui nüüd rääkida sellest nõukogudeaegse toidu kvaliteedist, siis paljudes tolleaegsetes toiduainetetööstuse ettevõtetes olid eritsehhid, kus tehti toitu nn parematele inimestele st nõukogude nomenklaturtsikutele. Miilits jälgis, et kopaga solki ja s...a täiteaineks ei pandaks. Mõnikord sattus taoline spetstoit mingi imega isegi tavalisse kaubandusvõrku. Oli meil tänapäeval müüdavast toidust tõesti parem
võrreldes8. veebruar 2017, 09:45
teiste osalejatega, ajas Oudekki vähemalt mingitki juttu, mis väljendab seisukohta, ülejäänud püüdsid paremal juhul pehmendada oma suhtumist Donald Trumpi.
vana kommunist8. veebruar 2017, 10:21
Mulle ka meeldis Loone. Ainuke, kes võitles vene riigi huvide eest.
Ouudekkil on mure8. veebruar 2017, 14:42
Aga ei avalda millne , segased väljaütlemised talt või peab silmas seda et teatud ärikatele oleks kasulik venkude küljes rippumine ,no ei huvita kellegi isiklikud kasud
mees8. veebruar 2017, 09:30
Põhjused miks Venemaalse sanktsioonid kehtestati on ikkagi Grimmi annekteerimises ja selles, et Venemaa otseselt alustas sõjategevust Ida Ukrainas. Lääne vastus oleks saanud olla kas USA ja Inglismaa oleks alustanud Budapesti memorandumi kohaselt jõuga Ida Ukraina ja Grimmi vabastamist. Kahjuks kehtestati ainult sanktsioonid agressorile ehk Venemaale. See on parem kui mitte midagi. Kui keegi veel ei tea, siis Venemaad valitseb diktaator, kes saabki ennast võimul hoida tänu vastandumisele läänele.
diktaator8. veebruar 2017, 09:40
ei ole Grimmi vendadele liiga teinud - pigem head!
huilo8. veebruar 2017, 10:22
seda paariariiki tuleb boikoteerida igal sammul.
muidu sul hea jutt8. veebruar 2017, 10:39
aga mitte Grimm, vaid Krimm!
Krimm8. veebruar 2017, 10:43
Sakskastest vennad Grimmid olid muinasjuttude autorid.
ab8. veebruar 2017, 08:38
kas ei tee..???? on juba teinud, lihtsalt paljud tolgused kardavad seda tunnistada! Ajud hakkavad alati siis tööle kui kitsas käes! Eu-le tegid sanktsioonid palju rohkem kahju! Palju tonnides konfiskeeriti ja hävitati avalikult poola õunu, valgevene sprotte jne...mõni rumal vast usub ka, et hävitati tasuta saadud kraam!
mis8. veebruar 2017, 08:34
Mis sanktsioonid? See on udujutt! Sanktsioonid on vaid paberil. Minge vaadake kui palju rekkasid tutikate mersudega voorib iga päev saksamaalt venemaale. Vaevalt see ainuke artikkel on, millega venet kostitatakse.
vene idi oodid8. veebruar 2017, 10:20
Sanktsioonid kehtestasid venelased endale ise. Söögist olid nad nõus loobuma, aga mersudest ei suutnud loobuda. Mersudega saab muide venelastelt väga hästi valuutat kätte. Jääb vähem raha relvadele.
maaruun 58. veebruar 2017, 07:08
Ei nad suruvad seni kuni venemaa on sunnitud alustama Sõda ja suuremalt.Siis hakkab majandus õitsema suuremalt kui Päevalill Ukrainas.
Teisitimotleja8. veebruar 2017, 05:09
Tundub kull et sanktsioonid on venele kasulikud. Nii kui EL tahab sanktsioone hakata maha votma nii kohe laheb Ukrainas kovemaks tulistamiseks lahti. Aga samas kui sanktsioonid eemaldatakse siis peab ju venegi laskma EL kaubad vabalt oma turule mis voivad parrsivalt mojuda venemaa pollumajanduse arengule. Aga tehnoloogiat saab osata ka mujalt kui EL voi kopeerida lintsesi vabalt kohapeal ning ongi parem kui valisraha ei saa muidu veel uputavad ennast volgadessa.
Horros8. veebruar 2017, 04:21
Diletandid arutavad mee kvaliteeti, mis karule sobiks. :D:D:D
Radist8. veebruar 2017, 03:59
Ma ei näinud antud Foorumit (sest olen ETV vaatamisest loobunud ammu). Aga mis puutub Oudekki Loone hinnangusse, siis on tal (kahjuks) õigus. Piisab vaid vaid faktist, et igipõline viljaimportija ussr läks mullu nisutootmises oma rivaalist usa-st esmakordselt ajaloos ette ning katsetab moderniseeritud sõjatehnikat Süürias, sisuliselt oma kodupolügoonil. Ja seda kõike Lääne sanktsioonide ja toiduaine embargo tingimustes.
Mjahh8. veebruar 2017, 07:32
Putja oma aastakõnes juba uhkustaski, et tänu embargole ja sanksioonidele õppis rahvas ka midagi eluks vajalikku ise tootma ja riik hoiab seeläbi kena pataka valuutat kokku, aiamaad ja datšad on jälle moes.
närigu muru8. veebruar 2017, 07:52
Venemaa on arengus tagasi naturaalmajanduses.
Mispidine embargo ikka8. veebruar 2017, 10:54
Putin ise näljutab kaasmaalasi ja ei lase norra lõhet kahe suupoolega sisse ajada, naatriumnitritiga konserveeritut tušhonka oli kroonus numer 1 kehakinnitus, nisuleib vaid kõhutäide.
Loomulikult need sanktsioonid ei mõju.8. veebruar 2017, 01:44
Import käib lihtsalt ringiga. Eksport toob aga Euroopast toru kaudu valuutat sisse mis kohiseb. venemaa on otsast otsani toorainet täis ja nii kaua kui Euroopa selle lingu küljes ripub ei ole Puutjal küll rahapuudust. Merkel-Puutini pakt on ammu sõlmitud. Ülejäänu teeb juba ajalugu ise. Vanasõna järgi pidi see korduma.
Russland8. veebruar 2017, 11:16
Kohe kohe puhkeb õitsengule moraalsuse ja inimlikkuse varemetel, ega loodus tühja kohta salli, kõik rikutus kaob kui nõiaväel ja rikkurid jagavad krabatud montti kerjustega
aga8. veebruar 2017, 00:07
kas Loone tahab teha Venemaa nõrgemaks?
sexrctyvubi8. veebruar 2017, 00:07
Õigust räägib,õigust.Üks väheseid julgeid vabadusvõitlejaid,kes julgeb tõtt öelda ja ei karda okup. reziimi.
maffioosniku biznesplan8. veebruar 2017, 00:04
meie ütleme, kuidas on. Kõrgele peate hüppama, kuidas äri ajama, mida ja millise hinnaga ostma, mida ja millise hinnaga müüma. Katusepakkujate Utoopias kutsutakse seda heanaaberlikeks suheteks, viisakas seltskonnas seda ei mainita.
Aga mis sanktsioonidesse puutub, ,siis praegu vene põllamajandus või sees
Loone võib mõelda, mida tahab, kuid miks teda telesse peab toppima?7. veebruar 2017, 23:47
toni7. veebruar 2017, 23:36
Enamus meie poliitikutest ikka omas liivakastis ja silmavaade ka sealt ! No mis välispoliitikat aetakse kui ei suhelda naabritega ( meenutades Tartu rahu) ! Vasikavaade vaid Trumpi suunas ! See Mikseli bla-bla ikka tõeline mula. Miks mehed Indias ?! Kas see pole poliitika ?! No ei jagu ei mõistust ega võimekust, sest mingi omas mullis põlvkond rooli juures ! Kaljurand oli tegija, teistel suunurgad valgetvahused vaid !
Norkomaani pilk7. veebruar 2017, 23:32
PutinHuilo7. veebruar 2017, 23:21
Jah Oudeki, sellepärast Putin nutabki, et sanktsioonid maha võetaks, sest see teeb Venemaad tugevamaks. Tavaline venemeelne kesiku jutt, kes ei tea maailmapoliitikast mitte midagi.
Ärge sõimake Outotekkit 7. veebruar 2017, 23:51
Inemene piltlikult väljendudes "hüppas ree peale" poliitikasse mingil ajahetkel ja võttis mugava sõiduasendi sisse. Pole tal plaanis mingit õiget tööd kunagi teha, poliitikuna elab ära kordades mõnusamalt. Veidi nahaalset sopaloopimist oponentide pihta ja koht poliitikas ja parteis jälle garanteeritud
Radist8. veebruar 2017, 06:29
PutinHuilo + 27 temale kaasailkujat, rääkige meile "õigest" maailmapoliitikast.
Nagu klassikas: seltsimees kirjandusteadlast oleme valmis kuulama tundide viisi.
Radist8. veebruar 2017, 11:39
Rääkige. Mis te miinuseid laote, rääkige!
Mul savi mitu miinust -plussi8. veebruar 2017, 18:59
Ja savi igasugu kommentaarigeeniustest , kes mõiavad miski maailmapoliitika kohta selgitusi. Kas inimeste ja rahvuste ja riikide enesemääramisõgustest oled midagi kuulnud. Ja sellest lähtungi, pole minu asi mis toimub suurel venemaal aga ukraina siseasjadesse ärgu sekkugu-näiteks, sealset võimu teostab kodanike poolt valitud parlament ja mul savi mida keegi muu väidab. Maailmapoliitika kui selline ongi võimalik riikide kokkuleppel kellegi suveräänsust rikkumatta. MOTT
Vanamees7. veebruar 2017, 23:19
Meil on sanktsioonid peal , tootmine ,,, !? Miljon inimest ,neist pooled riigitööl või pensionil ! Teine pool poliitikud ja sabarakud ning muud arvamusliidrid ! Tootmisega tegevaid üha vähem !
Te võite esineda7. veebruar 2017, 23:13
Aga tehke nii, et keegi seda ei näe st kaadri taga!
Venemaa ja venemaa7. veebruar 2017, 23:08
Kas mõnele paliitikule Eestimaa ka vahel meelde tuleks?
Öösi ikka magada saate või peate mõtlete hirmuhigis venemaa peale?
millest siis veel7. veebruar 2017, 23:12
Elades katku kõrval oleks veider sellest mõtlemine ja rääkimine ära keelata. Muidugi, kui sa juba oled katkune või pidalitõbine, siis ilmselt oleks sul seltsim, kui nakatunuid juurde tuleks. Aga andesta meile ka, kes me seda ei taha.
xx7. veebruar 2017, 22:56
kas tõesti siis pole sinna foorumisse kutsuda kedagi targemat ja normaalsemat inimest kui see Loone?
Kaupo9. veebruar 2017, 09:38
Loone on väga tark ja normaalne. Ainus, kes seal Foorumis ka midagi arvas, teised mängisid vana kulunud Venemaa plaati. Tegelikult ju Euroopas käärib ja Oudekki oli ju ainuke, kes sellest oskas rääkida. Ootame ära Prantsusmaa valimised ja vaatame, mis laulu siis see meeste seltskond laulab. Praegu pole neil küll mingit arusaamist poliitikast.
onu 7. veebruar 2017, 22:37
Just kaisin venemaale! Kala toodet vaga head ja odavad! Laste riided ime ilusad Ja vaga odavad! koik on odav! Vorreldes meijega! Aga rahvas muidugi elab vaeselt Pins 70 kuni 120 evro!
A7. veebruar 2017, 23:11
Halehsadr7. veebruar 2017, 23:22
Mul vana vanaema Ukrainas saab euridesse arvestatuna 25
Radist8. veebruar 2017, 06:15
A, mida sa plõksid? Pea mokk maas ja kuula, mida inimesed räägivad, язык?
Ähh8. veebruar 2017, 07:41
Nende hindadega, mis seal on, elab ka alla 120€ pensioniga seal vabalt ära, jääb ülegi.
Medved on rahva tööle pannud, Kauplused kaupa täis ja poes ei näinud ühtki seapead, sabasid ega kõrvu müügil, olgugi, et meie peavoolumeedia kribab suurest näljast seal.
Kohe näha, et russ oled;-) 8. veebruar 2017, 14:40
Venemaa elu on muidugi "super", paradiis lausa... Ainult seda, miks te sinna hordidena elama ei koli, on väga raske mõista. Ma maksaks veel russide sõidupiletid ka kinni.
RR7. veebruar 2017, 22:30
Meie seltskond on nagu lasteaed.
aga7. veebruar 2017, 23:13
Vaheta seltskonda, tule meie hulka.
7. veebruar 2017, 22:20
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Vanamees7. veebruar 2017, 23:03
Ja meie Ilves hoolis nii et aitab !
kas õhtulehes töötab keegi padu kommunist,kes kustutab lihtsat tõde.8. veebruar 2017, 18:28
sanksid on8. veebruar 2017, 19:48
mõeldud vene võimu ladvikule.ega keegi euroopast või usast ei sanksi vene tavainimesi.putin sanksib ise oma rahvast.venevõim pole kunagi hoolind oma rahvast ega kellestki teisest.
kremli troll7. veebruar 2017, 22:19
Loomulikut teeb tugevamaks aga lääs on ju kuritegelik ja kurjategija ei suuda mõelda. Kui suudaks siis oleks iga hinna eest vältinud Venemaad survestamast ma jõududega toime tulemast.
loomulikult7. veebruar 2017, 23:18
Selle asemel peaks andma Putinile Nobeli rahupreemia. Poleks midagi paremat temast rahva silmis reeturi ja pehmo tegemiseks. Mitte ainult ei nõrgestks vaid niidaks Venemaa hoobiga jalust maha. Aga ärme unustame, et tugevuse juurde on mitu teed. Kõige lihtsam ja labasem neist on päti ja kurjategija oma, kes küll juhujalutajast tänaval nukkide, pussi või püstoli jagu tugevam, aga rahva hulgas põlatud ja heidik. Venemaa tugevneb just nimelt päti kombel.
Obamale8. veebruar 2017, 12:59
on rahupreemia antud. Kas küsimusi on?
doping tegi venemaad tugevamaks aga nüüd jäivad sellega ka vahele7. veebruar 2017, 23:30
7. veebruar 2017, 22:19
poliitikutöllidele,kel raha laristamiseks piisavalt,ei tee sanktsioonid midagi,tavainimestele aga,kes ots-otsaga kokku peavad tulema,mõjub kuid küll.
mõte7. veebruar 2017, 22:14
Teatud mõttes tugevamaks,sest näit. põllumajanduses on võetud rohkem omatootmise suund.Majanduses võetakse kasutusele kasutamata reservid jne.
No nii7. veebruar 2017, 22:12
usun kõike, mida Loone räägib, ta on erakordselt tore ja tark naine.
No nii-le7. veebruar 2017, 22:39
Tore ja võib-olla isegi ilus, kuid tal on üks suur viga - ta on põhimõtteline sotsialist-kommunist, mis paraku ei ühti meie enamuse mõttelaadiga. Sina aga usu, see on sinu õigus.
Geniaalne8. veebruar 2017, 14:43
Muidugi usu geneetilist kommunisti. Tema suust tuleb alati puhast kulda ja ehitatakse valmis uus ning õiglane riik, kus prolede elu saab olema muinasjutt!
Jah7. veebruar 2017, 22:11
Venemaal on head suhted mitmete riikidega ja toimub kaubavahetus. Eestimaa põllumajandustooted on asendatud Valgevene omadega. Nende sanktsioonide tõttu on kannatada saanud meie põllumajandus mitte Venemaa oma.
?7. veebruar 2017, 22:26
Milliste riikidega on venemaal head suhted ? Vagevene krevetid , apelsinid ?
jah-le7. veebruar 2017, 22:50
,,Venemaal on head suhted mitmete riikidega"???? Nimeta siis mõni, isegi Valgevenega ei ole need enam head.
no8. veebruar 2017, 08:32
Põhjus selles,et Valgevene veab salakaubana Venemaale EL kaupu. Valgevene on Venemaale võlgu 23 miljardit dollarit. Aga riius nad pole, küll lahendavad asja ära.
jajah7. veebruar 2017, 23:21
Eestimaa põllumajandustooted on asendatud Valgevene päritolu eestimaiste toodetega. Irw. Venemaa pidi sanktsioonide läbi tugevnema, miks siis meie põllumajandus seda ei tee? Õpivad müüma ja juba müüvadki kultuursematele riikidele Aasias ja Aafrikas.
Troll8. veebruar 2017, 08:22
Miks ei ole sanktsioonide all naftatooted ja gaas? Need ju täidavad Venemaa eelarvet ja lasevad enda võimsust kasvatada. Kellele see on kasulik? Teisi ekspordiartikleid, mida iga tavainimene Venemaalt ostaks, minule küll pähe ei tule! Sanktsioonide abiga võib - olla hakkavad selle rikka riigi ettevõtted midagi rohkem tootma või töötlema, aga selleks kulub aega ja vajalikke oskusi ju ei ole. Samas liigun palju Euroopas ringi ja sealsetel kiirteedel on enamuses Venemaa, Valgevene ja Ukraina rekkad - kaubaautod. Mustad, päevinäinud, kilisevad ja kolisevad, aga oma töö teevad ära. Mida nad küll veavad?
eesti jaoks 7. veebruar 2017, 22:06
pole vahet,kas sanktsioonid on või ei ole...
venemaa niikuinii enam provokaatoriga tegemist ei tee.
paariariik7. veebruar 2017, 22:27
Annaks jumal, et venemaa enam meiega tegemist ei tee.
7. veebruar 2017, 21:58
oudekki loone välimus väsib üha kiirenevas tempos . Aga miks te teda kutsute telesaatesse oma arvamust avaldama ? Ta ei ole mitte keegi ! Ta on absoluutne null !
7. veebruar 2017, 22:07
Jah8. veebruar 2017, 00:40
pekitoode7. veebruar 2017, 22:31
Loone on nagu Putini partpolitrabotnik. Naeruvääristab ja paneb kahtluse alla kõik "roiskuva" läänemaailma teod ja otsused.
7. veebruar 2017, 22:46
Sinu välimus ühe kiiremas tempos nooreneb, varsti on pampersid püksis
sergei7. veebruar 2017, 21:55
Mida teab see hüsteeriline kana välispoliitikast.
Ahah7. veebruar 2017, 21:54
Et hakkab ise tootma kvaliteetseid kaupu ja maitsvat toitu?
Nõuka ajast mäletame milliseid asju toodeti. Lohakus ja lollus ei võimalda.
Vene firmad ei saa odavat laenu võtta tänu nedele sanktsioonidele .7. veebruar 2017, 22:01
See on kremli poolt lahti lastud legend , et sanktsioonid teevad teda tugevamaks . Seda levitavad kremli kasulikud lollid ja muidu luuserid , kes isegi usuvad seda .
Rumalad inimesed8. veebruar 2017, 14:46
Muidugi on see muinasjutt. Aga igal pool leidub totakaid, kes oma eluga hakkama ei saa ja kes usuvad geneetilisi kommuniste.
Viiner7. veebruar 2017, 22:08
Mäletan, täitsa ok oli, eriti toit
7. veebruar 2017, 22:14
Mine ja maitse nüüd. Ja ütle Loonele edasi. Muidu vist kogu tõde saab telekast "Pervõi" kanali pealt.
vähemalt pole lihtrahvale solki sisse söödetud,7. veebruar 2017, 22:37
mul jänkistanis tuttavad,kes tollel ajal rääkisid,et neil polevat juba ammu ehtsat võid poeletil.See oli enam kui 30 aastat tagasi.Jõuame tasapisi järele.
Viinerile7. veebruar 2017, 22:46
Mida sa mäletad? Toit, mida ei olnud, oli täitsa OK??? Tundub, et sa pole isegi nii vana, et mäletada ja seletada?
Ahah7. veebruar 2017, 23:08
Millegipärast ei osata Venemaal juustu teha. Kui Putja juustu impordi ise kinni pani, siis peenema maitsemeelega inimesed kratsisid kukalt. Aga muidu ega nõukaajal toit oli aus, ainult poest polnud alati võtta. Tühi riiul kõhtu ei täitnud.
irw7. veebruar 2017, 23:14
Viiner, ma mäletan ka nõuka ajast täitsa korralikku liha ja kala oli iga päev ja igal kellaajal müügis, ja puuviljade ja tsitruseliste valik oli eriti rikkalik. Rakvere lihakombinaadi esimese hommikuse vorstiliinitäie tegemise ajal ei olnud üldse massiivset rottide karjumist jne jne...
sardell7. veebruar 2017, 23:23
Toiduks sõid sa seda, mis oli Eestimaal toodetud ja mida Moskva ära ei riisunud. Muidugi oli hea. Kuni toit plastmassiga ei asendatud.
Teisitimotleja8. veebruar 2017, 05:17
Tuhi riiul ei lase inimest paksuks suua nagu laanes on juhtunud
Vanja7. veebruar 2017, 22:11
Miks peab olema toit maitsev??? Lollus. Toit olgu toitev, nagu loomal, et karv läigiks ja viin kange, olgu või odekolonn! Maitse on liberastide ja pehmode värm, rahvale on vaja et lobi ees, et jõuaks sõdida ja kaitsta juhte.
trifiid7. veebruar 2017, 23:21
Täiesti korralikku toitu toodeti. Loe kasvõi GOST-normidest, millist liha vorsti sisse tohtis panna jms. Häda oli selles, et sellist korralikku toitu kõigile ei jätkunud.
Laari reformide tagajärjel ei jätkunud toitu enam kellelegi. Saksa sünteetilised keeksid, ameerika steroididel kanakoivad jms rämps pole mõeldud inimtoiduks.
Fanta, mida nõuka ajal müüdi, oli 5 % mahlasisaldusega - nii nagu peab. Täielises eesti vabariigis hakati kohe müüma täissünteetilist Fantat ilma mingi apelsinimahlata ja see haises nagu dihlofoss. Nüüd on natuke paremaks läinud, 2-3 % mahla vist seal on nagu edasijõudnud arengumaale kohane kuid ostke vahelduseks Rootsi või Soome Fantat ka.
Ja see pole ainuke näide.
Praegult teeb suht korraliku kaupa Valgevene. Venemaa ja Eesti oma rupskiäriga on enam-vähem ühel pulgal.
19788. veebruar 2017, 11:11
Ligikaudu 1978. a muudeti lihatoodete GOSTi ja osa lihast asendati mingi roosa pudruga ja tärklisega.
7. veebruar 2017, 21:54
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
7. veebruar 2017, 22:01
Mis see on guugel transleit või?
7. veebruar 2017, 22:08
7. veebruar 2017, 22:21
sina,orav,soojendad aga mädanenud käbisid rinnal.