MTÜ EESTI PAGULASABIFoto: ALDO LUUD
Tele
31. jaanuar 2017, 19:48

TV3 VIDEO | Eesti Pagulasabi koolitab vabatahtlikke tugiisikuid sisserändajate abistamiseks (138)

MTÜ Eesti Pagulasabi teatas selle aasta alguses, et otsib kolme maakonda tugiisikuid. Vabatahtlikke pagulaste abistamiseks sooviti leida Harju- Rapla ja Järvamaale. Kokku laekus avaldusi neljakümnelt soovijalt ja neist valitaksegi nüüd välja kuni 25, kes keerulisesaatusega sisserändajatele igapäevaelus tuge pakkuma hakkavad.

Soovijad on enamasti naised, erinevas vanuses, leidub nii gümnasiste kui 60-aastaseid. MTÜ Eesti Pagulasabi juhataja Eero Jansoni sõnul ei ole veel täpselt teada, paljudele pagulastele abi pakkuda tuleb. “Me lõpuks ei tea, paljudele on vaja teenust osutada, see on üsnagi hektiline, kuidas nad Türgist, Itaaliast, Kreekast tulevad,” rääkis ta. 

Jansonil on hea meel, et kandidaatide arv suur oli ning kandideerijate seas oli igasugu eri oskustega inimesi, nii kõrghariduse kui doktorikraadiga inimesi. 

“Ma arvan, et kõige rohkem neid motiveerib, et nad saavad päriselt kedagi aidata. Kui pagulaskriis 2015. aastal lahti läks, siis me ühel hetkel uppusime soovidesse, kes tahtsid midagi ära teha, selmet lihtsalt kõrvalt vaadata," sõnas Janson.

Enamus abipakkujaid käivad tööl, kuid leiavad aega vabatahtliku töö jaoks.

Vaata lähemalt videost!