Eurovisioni mullune võitja JamalaFoto: Facebook
Üritused
30. jaanuar 2017, 12:05

Homme selgub, kummas Eurovisioni poolfinaalis Eesti tänavu osaleb (1)

Homme lõunal saab selgeks, millises poolfinaalis Eesti tänavu Eurovisioni lauluvõistlusel võistlustulle astub. Samuti annab Rootsi Ukrainale üle võõrustajalinna märgi.

Poolfinaalide paigutuse loosimine leiab aset Kiievis ning sellest tehakse otseülekanne videoportaalis Youtube. Loosimise vahepeal annab Stockholmi linnavolikogu president Eva-Louise Erlandsson Slorach Kiievi linnapeale Vitali Klitškole üle ka Eurovisioni võõrustajalinna märgi.

Kõigepealt loositakse, millises poolfinaalis hääletavad kuus riiki, kes pääsevad otse suurde finaali (Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Hispaania, Inglismaa ja võõrustajamaa Ukraina). Saksamaa on juba palunud võimalust hääletada 11. mail toimuvas teises poolfinaalis. Seejärel loositakse, millises poolfinaalis astuvad üles kõik teised osalevad riigid. Šveitsi rahvusringhääling SRF on palunud võimalust võistelda teises poolfinaalis. Nii osaleb esimeses poolfinaalis 18 riiki ja teises 19 riiki.

Tänavuse Eurovisioni peaprodutsent Viktoria Romanova ütleb, et ettevalmistused Kiievis toimuvaks võistluseks käivad, töötatakse võistluse visuaalide kallal ning peagi selgub, milline saab olema lava ja kes juhivad tänavust võistlust, vahendab veebileht eurovision.tv.

Nagu ka varasematel aastatel, panevad täpse esinemisjärjekorra paika lauluvõistluse produtsendid. Mõlemast poolfinaalist (9. ja 11. mai) pääseb 13. mail toimuvasse finaali kümme parimat riiki. Finaalis astub võistlustulle 26 maad.

See, kes Eestit sel suurel võistlusel esindab, selgub 4. märtsil, kui Saku Suurhallis peetakse Eesti Laulu finaali.