John Hurt ja tema naine Anwen Rees-Myers 2016. aasta jaanuaris Foto: Joanne Davidson / Silverhub/REX
Inimesed
28. jaanuar 2017, 11:37

Suri legendaarne Briti näitleja John Hurt (3)

Eile suri auhinnatud Briti päritolu näitleja John Hurt pärast pikka võitlust kõhunäärmevähiga. Mees, kes teenis näitlejana leiba ligi 60 aastat, oli surres 77aastane.

2015. aasta suvel avastati mehel juhuslikult kõhunäärmevähk, kui ta seedimisprobleemide ja kõhuvaluga erakorralist abi otsis. Vahetult pärast vähidiagnoosi saamist ütles ta raadiointervjuus: "Ma ei muretse surma pärast, aga minu eas ei saa öelda, et ma sellele üldse ei mõtleks."

Mees teatas toona sügisel, et on remissioonis ning jätkab kindlasti töötamist. Jõudnud veel mitmeid filme teha, tuli mehel siiski jälle vähiga silmitsi seista. Seekord kustutas see aga armastatud näitleja eluküünla.

Foto: Vidapress

Hurt jõudis oma pika karjääri jooksul mängida enam kui 160 filmis. Tuntuks sai ta aga rollide eest filmides "Alien", "The Elephant Man" ja Harry Potteri seerias, kirjutab Daily Mail.

Sel aastal jõuavad kinolinale veel mitmed filmid, kus Hurtil roll kanda. Näiteks "Darkest Hour", "That Good Night" ja "Broken Dream". 

Enim kõneainet pakkunud film on aga "Jackie", mis räägib Ameerika Ühendriikide ekspresidendi John F. Kennedy abikaasast. Eestis jõuab see kinodesse märtsis. 

Hurti töö on pälvinud palju tunnustust. Ta on võitnud Kuldgloobuse ja neli Bafta filmiauhinda. Lisaks oli ta kahel korral nomineeritud Oscarile.

2015. aasta juulis lõi kuninganna Elizabeth II John Hurti rüütliks.