Shia LaBeoufFoto: VidaPress
Maailm
26. jaanuar 2017, 17:05

Shia LaBeouf arreteeriti Trumpi-vastasel meeleavaldusel

Kolmapäeva õhtul arreteeriti New Yorkis näitleja Shia LaBeouf, kes sattus Trumpi-vastase installatsiooni juures kähmlusesse.

Shia LaBeouf (30) arreteeriti kolmapäeva õhtul, kuna väidetavalt sattus ta poliitiliste erimeelsuste tõttu ühe mehega sõnelusse ja seejärel ründas teda, vahendab Guardian.

Transformeri seeria filmidega tuntust kogunud LaBeouf arreteeriti tema enda valmistatud installatsiooni "He will not divide us" juures, mis peaks töötama nii kaua, kui president Donald Trump ametis on.

Juhtumi täpsed üksikasjad on selgitamisel. Twitteris levib 13-sekundi pikkune video, mis väidetavalt on arreteerimise põhjuseks. Videolt on näha, kuidas LaBeouf tõukab ühte meest pärast seda, kui viimane lausub kaamerasse sõnad "Hitler ei teinud midagi valesti".

Veebisaidi TMZ andmetel küünistas LaBeouf meest ja haaras ta sallist kinni.

Trumpi-vastane installatsioon

Installatsioon asub Queensi linnaosas ja kujutab endas seina sisse paigaldatud kaamerat. Möödakäijaid kutsutakse üles kaamera ette seisma ja korrutama fraasi "ta ei lõhesta meid" (He will not divide us). Kaamerapildist edastatakse Internetis pidevalt otseülekanne.

Politseinikud hoiavad installatsioonil suurendatud jõududega silma peal. Installatsiooni autorid on Shia LaBeouf, Nastja Säde Rönkkö ja Luke Turner.

Installatsiooni kaamera jäädvustas ka LaBeoufi arreteerimise hetke.

Pühapäeval leidis samas kohas aset intsident, kus LaBeouf teisele protestijale kõrva karjub.