Kristina ViirpaluFoto: Erakogu
Tele
25. jaanuar 2017, 20:49

Artikkel algselt avaldatud kell 11.30

Kolm aastat tagasi abikaasa kaotanud Kristina Viirpalu võitles end tippu tagasi: "Oli palju hetki, kus mõtlesin, et võib-olla ei jaksa enam elada." (61)

Moekunstnik Kristina Viirpalu (42) kaotas kolm aastat tagasi abikaasa ja laste isa, kuid võitles end ande, sihikindluse ja sõprade toel tagasi tippu.

"Oli palju hetki, kui ma mõtlesin, et üldse ei taha millegagi tegeleda ja võib-olla üldse ei jaksa enam elada. Mis mind on elus hoidnud ... pere, lapsed ja töö. Sellest ei toibu kunagi," rääkis Viirpalu saates "Pealtnägija".

"Kui elu oleks lihtne ja ilus, siis muutub inimene laisaks. Ja töö olnud minu jaoks teraapia, mis aidanud üle elada elu kõige keerulisema perioodi," lisas moelooja.

Üks inimene, kes teda aidanud, on tema tänane elukaaslane Even Tudeberg, kelle sõnul elavad kunstnikud tihti end välja oma teostes ning see on ehk ka üks põhjus, miks Viirpalu looming jõudnud Eestist edasi maailmasse.

Nii osalebki Viirpalu oma uue kollektsiooniga New Yorgi ja Pariisi moenädalal, kuhu pääsemiseks tuleb läbida tihe sõel. Viirpalu sõule on oodata umbes 200 pealtvaatajat, mille moodustavad võimalikud tulevased edasimüüjad ja meediaväljaanded.

Kollektsiooni, mis rahvusvahelise publiku ette jõuab, nimi on "Viivi", mis kaudselt viitab itaaliakeelsele sõnale "vivi" ehk "elama". Räägib ta Viirpalu sõnul Eesti naisest, kes elab mereäärses piirkonnas ja peab elama üle kõik rasked perioodid, ootama merelt meest, kes ei pruugi sealt naasta ja seetõttu ise võrgud meres ära parandama. "Seetõttu kasutangi palju võrku," lisab moelooja.

"Tahan iga kord olla parem kui olin eelmine kord. Ma ei tea, kas suudan end pidevalt ületada. Ma pean andma endast parima, et esindada väärikalt ka Eestit," ütleb ta lõpetuseks.