Yana Toom "Radaris"Foto: Kanal 2
Tele
24. jaanuar 2017, 16:42

TÄNA "RADARIS" | Yana Toom: Saabusin Eestisse aastal 1966 sünnitusmajas. Kui see on okupeerimine, siis... (3)

Keskerakondlasest Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom, keda pärast tema Süürias-käiku on igal sammul jälitanud süüdistus Kremli-meelsusest, leiab, et talle ühemõttelise venemeelse sildi külgekleepimise põhjuseks on hooga käima läinud kohalike valimiste kampaania.

"On vaja järgmist Savisaart, on vaja sellist järgmist nagu kolli. No kes see kandidaat on? Selge, et see on Yana Toom!"

"Radar" sõitis koos Yana Toomiga Strasbourgi, et uurida, kelle huve Toom ikkagi Euroopas kaitseb. Lisaks Toomile saavad sõna mitmed teised europarlamendisaadikud, kes aitavad aru saada, milline on Toomi Süüria-käikude kaal.

Toomiga koos Süürias käinud Läti kolleegi Mamikinsit saadab koduses Lätis samasugune oponentide kriitika kui siin Toomi. "Paljud on mind nimetanud Kremli spiooniks, teised Läti patrioodiks, aga mul on oma valijad ja poliitilised seisukohad," ütleb Mamikins.

Yana Toomi arvates on temavastase kriitika peapõhjuseks sügisel toimuvad valimised. "Reformierakondlane Urmas Sutrop nüüd nõuab, et venelased hakkaksid vabandama okupatsiooni eest, mis on minu seisukoht. No ma vastasin, et mina saabusin Eestisse aastal 66 Sakala tänava sünnitusmajas ja kui härra Sutrop arvates see on okupeerimine, no siis mingu tohtri juurde," ütleb Toom.

Millised on Yana Toomi ja Kremli suhted, sellest juba lähemalt täna õhtul "Radaris" Kanal 2-s kell 20.00.