Saund

TÕUSEV TREND: kas ühemehebändid söövad suured ansamblid välja? (17)

LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis22. jaanuar 2017, 16:12
Olen alati üritanud enda perekonna tähtpäevadele tellida esineja,just sellise lihtsa kes sobib 50 inimesega koosviibimisele.Häid ühemehebände saab ühe käepeal kokku lugeda,väga positiivse mulje on jätnud Toomas Anni,Ergo Korp(minu meelest oli ta ka tv3 Doki süldibändide saates) ja Jüri Homenja.Nende graafikud on üldjuhul pikalt täis ja pakuvad alati teenust koos arve ja kvaliteetse etteastega,ning hinnatase on vastuvõetav.Samuti olen sattunud mitme kahemehe/naise bändi otsa kes ei suuda fonogrammidele pihtagi saada,ning ei pea viisi kohati.Samuti jätab esinejast kehva mulje see kui ta ei valda oma repertuaari,või loeb kusagilt sõnu maha.Elementaarne peaks olema,et kui sa pakud teenust võiks vähemalt peas olla see mida sa esitad.Ühesõnaga seinast-seina kogemused.
Siinkohal vaidleks22. jaanuar 2017, 18:00
Oled esitanud sellise väite:
"Samuti jätab esinejast kehva mulje see kui ta ei valda oma repertuaari,või loeb kusagilt sõnu maha.Elementaarne peaks olema,et kui sa pakud teenust võiks vähemalt peas olla see mida sa esitad."
KUI repsis on mitusada laulu, mille vahel tuleb valida vastavalt publikule, meeleolule jms- siis ei saa need mitte kuidagi pähe õpitud olla.
Ma ei mõtle ka selle peale, et mul peaksid kasvõi 50-ne laulu sõnad, keeruline (mitte kolmeduuriseks kohandatud) duurimajandus jms peas olema!
Siinkohal oled oma väitega liialdanud.
on23. jaanuar 2017, 00:36
peas need palad, mis kontserdil esitatakse 1,5 tunni jooksul, peol on palju rohkem vaja, kui isegi 6 tundi jääb väheks, soovitan kutsuda selle ümarate prilliklaasidega kena habemiku, kel pole ka 30 aasta möödudes sõnad peas, mis sest, et igal kontserdil seda laulab...alati on võimalus improviseerida, kui sõnu pole siis la,la, laa, jne.Ma tean kahte meest, kel kõik sõnad peas, ülejäänud vaatavad ikka kas arvutisse või laulikusse või peos olevale paberile.Ilmas on niipalju sõnu aga kui sul vaja, siis ei leia...
.22. jaanuar 2017, 13:26
Üks mu tuttav (hetkel juba pensionär) osales --küll mitte ühemehe, vaid kahemehe bändis.
Oli selline arvutihuviline. Ja üks kohalik "Pavarotti" tuli talt abi paluma--et tahaks lõõritada, laulda, raha teenida--aga abi vaja.
Eks mu sõber soetas siis helivõimendus aparatuuri, kasutatud (aga muljetavaldava) süntesaatori, mikrofonid, hankis igavese hunniku laulupõhjasid, õppis sünti taga tõmblema, imiteerima ja nägusid tegema--ja läkski tegevus lahti.
"Pavarotti" plännis seosetult kitarri (ega ta õieti mängida ei osanudki)--aga lõõritas ja pidas peo meeleolu ilusasti üleval.
Tellimusi oli oi kui palju. Pubid, pulmad, sünnipäevad--kõik nädalavahetused pikalt ette planeeritud.
Asi aga kiskus jamaks, Esinema sõitmised tuli teha mu sõbral ("Pavarotti oli alati peo lõpuks ennast lambaks joonud). Ja vaatamata sellele, et investeeringud olid mu sõbra tehtud , nõudis ta raha jagamist 50/50--sest tema oli ju "staar". Vaba aja pani vaikselt tina, leidis ka oma talendi austajate hulgast üle 20 aasta noorema elukaaslase, tegi sellele isegi lapse .
Siis läks asi suure pauguga lõhki--sõbrale pakkus üks kohalik kultuurimaja kogu staffi eest korralikku hinda--ja loomulikult ta müüs kõik maha. Lisaks oli ta tüdinud põhitöö kõrvalt oma nädalavahetusi rikkuma.
"Pavarottile" soovitas--osta ise aparatuur, telli takso--ja hiilga ühemehebändina. Ja kõik raha saad puhtalt endale.
Nii lõppeski see rahva lollitamine.
Ainuke, kellest veidi kahju , oli see "Pavarotti" talendi austaja, kes jäi lapsega ilma hooleks.
Kiitus...22. jaanuar 2017, 09:07
Toomas Anni on üks hea lauluhäälega laulja Eestis,minu lemmik !Kuulan Teda alati ja rõõmuga!
jeh22. jaanuar 2017, 06:44
see ühemehe.bänd võib küll vihale ajada, et võtab suurel bändil raha ära. Aga need pidevalt peale lendavad uued "staarid" on nii ühesuguse treenitusega, puudub isikupära ja keda see kehade väänlemine ikka huvitab, sellel pole ju ka isikupära ega mõtet taga. Taustalauljad peale selle asja segasemaks tegemas.
Parem olgu üks, kes ei panusta väänlemisele .
Loogiline ju21. jaanuar 2017, 21:35
spets21. jaanuar 2017, 18:53
selliste annide trump on nende odavus ja repertuaar, mis koosneb vanadest rahvalauludest, neid on nad agaralt oma lugudeks kutsuma hakanud! penskaritele läheb peale küll, kiidavad et "ia ään" aga midagi konkreetsemat nagu välja tuua ei oska.
Teame21. jaanuar 2017, 21:43
Mu naabri Anna laseb ka laulu nagu kulda, eriti purjus peaga.
igavesti noorele spetsile22. jaanuar 2017, 02:29
Küll tahaks näha, kui mõni tänapäeva spets ükskord penskari seisusesse jõuab, mis laulu ta siis kuulda tahab. Kas ikka neid rämsoneid, kes karglevad laval jalad viltu all või tuletaks ehk midagi paremat meelde, näiteks tõesti "annisid". Õige muusikaarmastaja kuulab ka vahelduseks midagi "odavat", kuid ilusat.
Tegelikult päris jube21. jaanuar 2017, 13:23
Jaanipäeval oli kohalikul jaanitulel miski 3 liikmeline "bänd". Rahvas kuulas suu ammuli, kuid mina, ise muusikuna, sain aru, et 100% tuleb fono pealt.
Kui mängiti "Tsirkus" lugu, juhtus midagi läppariga ja see "bänd" püüdis seda lugu kuidagimoodi omal jõul siis ka lõpuni esitada.
Tulemus oli nii koomiline kui ka kohutav...
Mõned aastad tagasi keelas Moskva linnapea Moskvas kasutada fonot ja soovitas neil, kes ei oska laulda ega pilli mängida, valida jõukohasem tegevus- näiteks minna Moskva tänavaid pühkima.
Kuna stuudiotund ei ole kallis, paljudel on oma stuudio kodus, nt minul, siis pole fono ja perfektse fono valmistamine mingi probleem, isegi täiesti lauluoskuseta inimese saab digitehnikat kasutades laulma panna. Püünel väänlemine ja suumaigutamine ja kidraga riffide "painutamine" fonole taustaks pole miski kunst.
Kidrameestel on aasimises väljend "Sa mängid juba sama hästi kui Piret Järvis", sest see tüdruk ei osanud ega ka oska pilli mängida, mis ei takistanud teda kidraga laval väänlemast ja pillimängu imiteerimast.
Ja rahvas uskus!!!
Tubli!21. jaanuar 2017, 14:13
Üks suumaigutaja või staarmarkeerija Pireti andunud fänn on tõe peale lausa miinuse pannud ;).
kannel21. jaanuar 2017, 11:48
Mõni on kolmkümmend aastat vana teema ellu äratanud. See muutus sai alguse juba 90ndate alguses.
90 -dad21. jaanuar 2017, 09:14
See hakkas pihta 90-datel duettide ja triodega, kus isegi laul tuli fonogrammilt. Need ühemehebändid üritavad valmis saatemuusikale vähemasti laulda naturaalselt. Tellija jaoks kindla peale minek. Saab kuulsust käega katsuda aga esitus on stabiilne. Vaatasin etvs selle-aastast kosmose otseesitust. Võrreldes stuudiosalvestusega oli terve see lugu ühtlane mürin , seega suur pettumus.
jah,21. jaanuar 2017, 13:55
kui on hea tegija, niisuguseid on, aga on ka halbu tegijaid, kes ei pane tantsima, parem võiks hitid tulla plaadi pealt, siis möllaks küll.
Riik vaesub-kodanikud vaesed21. jaanuar 2017, 08:44
Nüüd on siis säästupoliitika jõudnud ka bändindusse!?
ammune trend!21. jaanuar 2017, 08:44
Sellised mehed seisavad kindlat jalgadega maas või ei seisa üldse. Teeäär sai üleöö kuulsaks ja soodsa tasu tõttu .võrreledes suure ansambli tasudega , teda ka telliti . Paar nokastanud olekus esinemist ja enam pole seda lööki. Anni-sugused on enamasti stabiilsed. Saatemuusika veatult fonogrammil ja seegi tundub tavainimese kõrvale naturaalpillidega tehtud. https://www.youtube.com/watch?v=6pskzlRFtew&spfreload=5 Ühemehe bändid kas kaovad kohe või kinnituvad pikaks ajaks.
Raha on see, mis dikteerib ansambli tellija jaoks lauljate-pillimeeste koosseisu suuruse. Kahjuks.