Inimesed

LAULUTEADLANE: laulmine on nagu sport – peamine on treening ja ületreenimist tuleb vältida (18)

LISA KOMMENTAAR

ausalt 22. jaanuar 2017, 15:14
Kas tõesti peale laulmise midagi muud teha ei osatagi.Inimene peab nii tugevaks kasvama läbi ise õppimise,et ta kedagi ei usuks nii kergekäeliselt.Noored on kerge saak igasugustele väärõpetustele millel on ka tagajärjed.Andega lauljaks sünnitakse tasapisi mitte ei voolita vägivaldsete võtetega raha eest
Nimi22. jaanuar 2017, 09:53
Hääl on samasugune instrument nagu pill. Ei ole mõtet seda vastu seina taguda. Muidugi terve see rida mingi üleloomuliku koolituse mööda ilma taga ajajad on alati natuke koomilised tundunud. Tekib terve rida küsimusi, millest nad Eestis koolis käies aru ei saanud, et kõik muu selle üles kaalub. Tinglikult võiks jagada õppurid puupeadeks, ja siis need teised, keda minnakse kuulama nende loomuliku ande ning eduka koolituse pärast.Kumb variant see Waf just on, seda öelda ei oska, sest projektipõhise kursuse baasil eriti sageli tõusvaid tähti ei teki. Samas, kontserdil kuulajad ka mingist üliintensiivsest konservist osa saada ei taha.
Vanaema maalt21. jaanuar 2017, 20:22
Mulle mingipärast ei meeldi sopranid... enamik neist. Aga meeldib väga Norra sopran Sissel. Keegi targem seletas: tema hääl ei ole ooperilaulaja koolitusega rikutud.
Sisseli loengust22. jaanuar 2017, 13:17
Sissel, kes on muide ka vokaalpedagoog Norra Muusikaakadeemias ütles: mul on kurb vaadata, mis on juhtunud tänapäeva lauljatega: keegi ei julge eristuda, enamus tahavad olla sarnased hiinas toodetud jõulukaunistustega kuused, et olla müügikõlblikud kommertskanalis. Ka minu juurde tuleb selliseid õpilasi.
inimväärikus21. jaanuar 2017, 18:47
Kõige olulisem on õige õpetuse tulemusel harmooniline inimlik inimene,mis ise õigel ajal õitsele puhkeb.Kaktusest ei kasva lõhnav roosipõõsas,õuna seemnest ei kasva porgand,inimseemnest ei kasva elevant isegi kui teda mis tahes palju treenida ja sööta.
laulufoobia21. jaanuar 2017, 15:59
Osa lauluõpetajatel on laulufoobia või mingi häire, mis on tema õpilastel sellisest õppida.
Rikutud laps laulja peab valima uue tegevuse.Loomulik ilus laul tuleb õppimata iseenesest loomulikul teel, mitte punnitades igasuguste kahtlaste õpetuste kaudu raha eest.
õnnetud ja õnnelikud21. jaanuar 2017, 15:46
Kui laulja,staar jätab oma elu elamata ja laseb oma lapsed teistel kasvatada on midagi väga valesti.
Mõni loobub üldse lastest perest,pärast istub oma uhkes üksinduses mäletades ainult publikut .
sama muude õpetustega21. jaanuar 2017, 15:42
Õpetajat tuleb hoolega valida.Laul on anne,mida igaüks oma näo järgi väänata ei tohiks.Tulemuseks on ainult raha ahnus.Uskumatut totrust õpetatakse ka seksist,mantratest igasugustest usuvärkidest.
muusik21. jaanuar 2017, 15:09
Et kui teadlane põhejdab, siis usute, aga kui lauluõpetajad räägivad, siis sõimatakse neid penskariteks, kes on kadedad noorte peale! Lõpuks ehk tuleb tõde ka välja - kui koorimuusikas ja klassikalises laulus püütakse häält hoida, et see oleks puhas, siis popmuusikas on kahjuks tähtsad kõrged ja kõvad nooodid, just seepärast mõledaksegi välja "tehnikaid " selle saavutamiseks. Tõde on see, et see kurnab häälepaelu, eriti, kui häälekest pole looduse poolt palju antud.
Ringvaade21. jaanuar 2017, 14:38
Vaatasin päris huviga intervjuud Nele-Liisiga ja sain aru, oli aeg hakata teemast rääkima. Klassikalised lauljad peavad vibraatot tekitama??? Uskumatu rumalus! Noh, sain aru, tegin haiget, mis valu see oli, kui valus; ajad kõhu punni ja tõmbad kõvasti kõhu sisse... Urmas Vaino köhatas mitu korda ebamugavusest e see on just see, mida kogenematud tunnevad. Eks meetodeid ja harjutusin olegi
mustmiljon, aga siin tasub küll teadlasi usaldada ja mõista, kuidas loodus meid seadnud on, kuidas inimene tegelikult toimib. Ma pole küll näinud, et jalgpalli vaatajad enne rõõmuhõiskamist või laulma hakkamist kõhud punni lükkavad ja siis täiest jõust sisse tõmbavad. Proovisin soovitatud harjutusega õllepruulijat kõvasti laulda, no minge metsa, kõris hakkas kratsima.
tegelikkus21. jaanuar 2017, 13:52
Terve suvi aetakse kontsertidele masse kokku ,et staarid.bändid,ansamblid raha sees supelda saaksid.Tihtipeale koos alkoga.Kas keegi on mõelnud,kuidas see inimestele mõjub.Tasakaalust välja lüüa on lihtne tasakaalu saada raske või võimatu.Sealt aga algavad alles kõik muud probleemid jne.kuni vale ravimi välja.Parem kui inimesed mõtleks rohkem kuhu oma raha paigutada.
rein21. jaanuar 2017, 11:22
eks asjadega ikka nii, et kõigepealt kraaksuvad diletandid oma emotsioonid välja ning suu puhtaks. peaasi, et saaks kellelegi malakaga virutada ja siis tuleb oma ala proffide kord sõna sekka öelda ning teemast ehk probleemi sisust rääkida. hea artikkel
lauluõpetaja21. jaanuar 2017, 11:12
Väga tore, et asjatundjad on hakanud lõpuks sõna võtma. Ja täpselt nii nagu iga asjaga liialdamine, kahjustab ka häälepaelte ülekoormamine ja pingutamine nende seisundit. Ja neid kahjustatud häälega noori lauljaid on paljudes teistes stuudiotes ka. Aga jälle - kõigega tuleb piiri pidada. Võib olla on suurem mõttekoht hoopis see, kas me õpetama noori laulma (oma lõbuks, pingevabalt, lihtsalt esinemiseks), või treenime neid ainult laulukonkursside jaoks?
Jah, kuid siit ülekutse ajakirjanikele. Enne kui hakkate ühepoolselt kedagi süüdistama, tehke ise tööd ja nähke vaeva ning uurige veidi ka asjatundjate käest. Hetkel asjatundmatu ajakirjanik lahmis ühe artikli, tehes sellega kindlasti väga palju haiget Maikenile.
täiesti nõus21. jaanuar 2017, 12:57
Arvan, et Maiken tegi sellega vea, et ta ei suhelnud ajakirjanikuga, võib olla oleks see artikkel tulnud hoopis pehmema tooniga võib olla isegi ära jäänud või oleks kirjutatud arutlev artikkel. keegi neist pole ju Maikenile halba soovinud.
Mul on ka temast tõesti väga kahju. Samas tegi ta suure rumaluse, lastes teistel kõmuajakirjanikel rünnata intervjueeritavaid, kes artiklis mitme asja eest isegi tunnustasid Maikenit, aga ka kirjeldasid väga üksikuid juhtumeid. Need inimesed pole küll mingisugused kambakate tegijad ega konkurendid, nad ajavad oma asja, ei ole neil minu teada mingit poplaulu kooli ega ms. Aga antud artikkel on asjalik, mis samuti suunab mõtlema ja annab aimu, et teemast tuli siiski rääkida.
muusik21. jaanuar 2017, 15:06
Lugege Eksperssi artikkel läbi, seal räägivad karjumise-meetodi probleemist mitmed lauluõpetajad ja professionaalsed hääleseadjad. Aga kisakoori vastuhakk oli nii võimas, et tegi mustast valge. Justkui oleks tegemist mingi kambaka ja pahatahtlikkusega.
Selga rumalusest kogu eluks vigaseks tõsta on väga lihtne21. jaanuar 2017, 11:00
Traumadega lõpetavad suur osa andekatest sportlastest rumalate treenerite ja enda tõttu
rohkem selliseid artikleid21. jaanuar 2017, 10:26
Lõpuks ometi hakkava teadlased ka sõna võtma. Ja siit selgub, et teema algatus on olnud täiesti õige.
Noorem generatsioon on oma sõpruskonnaga lihtsalt pimeda viha üles keeranud. Ja mis veel hullem, selgub, et tegemist polegi mingi originaalse laulutehnikaga, vaid see taanlanna on ise teistelt laenanud ja natuke midagi lisanud.
ants21. jaanuar 2017, 10:11
Kõigega tuleb piiri pidada