Tele

Juss Haasma saates “Tund tähega”: oma lapsi ma vitsa ja rihmaga ei kasvataks (15)

LISA KOMMENTAAR

k20. jaanuar 2017, 10:47
Kes oskab see teeb ja kes ei oska see õpetab.Kasvatagu paar last suureks ja seletagu siis edasi.
zoowitaja20. jaanuar 2017, 09:16
Iga laps sünnib siia ilma valmis emotsioonidega, see tähendab igal lapsel on juba sündides oma iseloom. See aga tähendab, et sündides on lapsel kindel headuse ja kurjuse komplekt kaasas. Vanemate ülesanne on lapses olevat headust suurendada ja kurjust mitte lasta kasvada. See omakorda tähendab, et lapsevanem on kohustatud nägema lapses peituvat kurjust. Kuid kahjuks lastevanemate suur armastus oma lapse vastu segab seda lapses peituvat paha nägemast. Mis juhtub kui peenrale külvata läbisegi umbrohtu ja kultuurtaimi? Kui umbrohtu mitte välja kitkuda, siis varsti kasvavad peenral ainult umbrohud. Aga lapsevanemad mitte ainult ei kitku umbrohtu vaid tihti nad isegi ei näe seda. Küsimus pole mitte selles, et kas lapsele tohib vitsa anda vaid hoopis selles, et vanem peab nägema lapses peituvat paha ja vastavalt käituma. Juurikale tuleb sirakat anda, hella hingega vallatlejale piisab õrnast psüühilisest vägivallast.
Kokkuvõtteks ütlen, et Juss Haasma pole näinud pahasid lapsi ja sellest ka see naiivne jutt. Ei soovi talle pahasid kogemusi aga ta võiks teistelt õppida. Neilt, kes on kokku puutunud pahade lastega.
kati 20. jaanuar 2017, 09:12
kas siis toonekure lapsed on vangis
kati 20. jaanuar 2017, 08:26
ei tea kust küll need narkarid ja pätid kasvavad need ongi vist kure toodud lapsed
Arhailine lapsevanem20. jaanuar 2017, 08:22
Jah, mul kolm last suureks kasvatatud, kõigil korralikud töökohad ja ja juba oma pered loodud. Aga..kui poisid kasvasid, siis...peenike kasevits oli kapi otsas küll. Kasutatud seda sai vaid ühe korra. Ülejäänud kordadel piisas vitsa poole vaatamisest. Enda lapsepõlvest mäletan, et oskasin ka ühe korra triibulised välja teenida ja seda ikka täiesti põhjusega. Kui ma ikka korduvast jutust aru ei ...tahtnud saada, siis triibulised tegid õiged asjad kohe selgeks ja edaspidi probleeme ei olnud. Aga no eks meie vanemad ja ka meie ise, eks me olime harimatud julmurid. Tänapäeval saab kõik mürsikud ilusasti jutuga paika panna. Ja kui ei saa, siis küsitakse abi nõustajatelt, neil kõik teada kuidas peab...
Tiit Olen!20. jaanuar 2017, 08:06
...aga mõnikord on väga vaja.
Õigus Jussil19. jaanuar 2017, 23:15
Head lapsed kasvavadki vitsata, aga on lapsi, kelle "maa peale toomiseks" oleks parem pigem üks nähvakas vitsaga, kui see pidev nn rääkimine, mis ühest kõrvast sisse ja veel rutem teisest kõrvast välja tuhiseb. See pidev näägutamine on minu meelest veelgi mõttetum ja hullem.
Kui20. jaanuar 2017, 08:52
Tark lapsevanem saab aru, et last on vaja 'näägutama' ehk järjekindlat õpetama ja talle asju selgitama hakata juba sellest ajast, kui laps natukenegi juba millestki aru saab ja mitte oodata ei tea mis ajani ja siis rihmutama hakata.
Njaa, Juss..19. jaanuar 2017, 22:58
Rääkimisest alati ei piisa...
laps peab teadma19. jaanuar 2017, 22:36
mis vits tähendab.
mis sest, et saunas kasevihaga märksa tugevamalt nüpeldamine ikka mõnus on.
Vaataja19. jaanuar 2017, 22:28
Juss Haasma ei ole mingi komöödiatäht, tal on pigem tüüpilise killeri nägu. Nalja teha ta ei oska, punnitab midagi välja, mida peetakse naljakaks. Ta on ainult heal laulude parodist. SAATE TEGIJATEL EI MAKSA INIMESELE VALET SILTI KÜLGE KLEEPIDA.
tohohh19. jaanuar 2017, 22:39
No mis juttu sa mees/naine nüüd ajad? Juss on hea näitleja, laulja ja ta oskab veel paljut. Teda on hea mõnus vaadata. Aga ma tahaks teada küll, et millise näitlemise kooli sa ise lõpetasid või mida sa ise üldse teha oskad? Seda ma juba tean, et oskad lolli juttu suust välja hästi ajada.
täpselt20. jaanuar 2017, 05:26
Rihm ja vits.19. jaanuar 2017, 22:11
Vanasti olid emad-isad väga pahad ja kurjad inimesed, nüüd on kõik nii head!!!
lisa20. jaanuar 2017, 08:56
Sellele kommentaarile oleks pidanud lõppu lisama sõna "irw". Et miinuste ladujad saaksid aru, et tegemist oli irooniaga.