Inimesed

Millise imenipiga suutis näitleja Juss Haasma suitsetamise päevapealt maha jätta? (76)

LISA KOMMENTAAR

Ayre4. jaanuar 2019, 10:12
Mina lugesin läbi Allen Carri raamatu ja nii lihtne see oligi,lihtsalt sa ise pead seda ka väga tahtma!
Andrus21. detsember 2018, 21:31
On soov ja vajadus maha jätti aga ei usu selle võimalikusesse lahjuksista.
Nikotiinilaks23. jaanuar 2017, 22:29
Ütlebki meie peaajule et nii on parem ja me ei teagi varsti enam kuidas oleks parem see elu sest oleme nikotiinijoobes ja tahame seda seisundit jätkuvalt ja oleme näiteks kasvõi ülimalt mures et ei saa Tallinnast Kanaaridele lennates tavapärast nikotiinilaksu manustada
Mina21. jaanuar 2017, 01:05
Aga mulle meeldib hommikukohvi sigaretiga ja meeldib suitsu lõhn ja see tegevus ise....hambad on mul ilusad tänini. Suitsusõltlane olen olnud 30a. Ja olen rõõmuga edaspidigi.... mulle meeldib !
naisuke21. jaanuar 2017, 08:46
Hambad on ilusad, aga mõtlemine kole!
Hei!21. jaanuar 2017, 11:44
Jah, mäletan neid hommikuid hästi koos kohvi ja sigaretiga.Jätsime koos abikaasaga päeva pealt maha ja ei mingeid probleeme.Täiesti mõtlemises kinni, et ei saa jätta. Selle pahe küüsis sai oldud 16 aastat ja nüüd oleme 27aastat prii.Väga meeldiv on kuulda, et jälle keegi loobub.Edu selleks!
Marconi21. jaanuar 2017, 14:39
..ainult , et sa haised...
Ylo20. jaanuar 2017, 19:24
Suitsetasin kokku ühegi pausita 30 aastat.Jätsin maha kolm aastat tagasi päevapealt.Probleemideta, isegi imestan siiani,kui lihtne oli tegelikult maha jätta. Võib olla see tubakafirmade jama, et see on nii raske ja ärge proovigegi või kasutage nikotiini plaastreid või nätsu,mis sisuliselt ei võimaldagi nikotiinist loobuda.Tegelikuses on vaja üksnes enesesisendust et ei taha ja nii lihtne see ongi.😀
on21. jaanuar 2017, 00:41
ka tehtud seda mürki 30 a.aga pausidega, kuna kuu, kuna neli, jne.ja neljal korral jätkasin ikka, sest oleneb keskkonnast aga kui jätsin, siis koheselt, so.15 aastat tagasi.Ikka tulid unenäos ette, et võtsid koni ja tõmbasid, ärgates oli hea meel aga need mürgid tulevad veel 5 aasta pärast ka kopsust ja seepärast sellised uned ka, viimati tuli vist 6-7 a. tagasi.Pärast loobumist u.3 aastat tuli seis selline, et ei talunud enam seda haisu ja kui mõni pani ette, siis läksin minema, vaatas küll, et vist häbematu aga pean neid häbematuteks, kes ei küsi seltskonna käest suitsuluba ja panevad ette selle kõrre.Asi on otsustamises, kui oled otsustanudm siis ka jätad ja kui sõber Tallinas küsis, kas naine teeb, ütlesin, et jaa, siis arvas, et ma ei jäta ka, aga jätsin ikka, lihtsalt otsusta, ja tulemus tuleb.
tolerast20. jaanuar 2017, 18:56
Mismõttes kuidas?? Ma ei saa juba sellest küsimusest aru, et kuidas sellist asja üldse küsida? Päevapealt jätad maha nii, et sa ei tee enam suitsu. Nagu mis küsimus?
jurka20. jaanuar 2017, 14:45
Meie tänava üle 50-se suitsetavad veel 2,7-se on maha jätnud.Napsi ikka vöetakse,kes kui palju.
Mina20. jaanuar 2017, 10:26
ütleks,et ilu on vaataja silmades,aga tundub üks ääretult südamlik ja meeldiv inimene olema.Jõudu ,jaksu talle oma plikatirtsude kasvatamisel ja kõike meeldivat edasises elus!
Endel20. jaanuar 2017, 09:33
Mul on Jussi pärast hea meel. Mul on hea meel igaühe pärast, kes suitsetamisest loobub. Loobusin ise ka. Ja pole tegelikult üldse tähtis mis selle meetodi nimi on või kui palju see maksab. Resultaat on oluline. Kolm kuud on tubli. Mul on nüüdseks juba pisut rohkem kui kolm kuud ja seepärast võtan rääkida natuke asjadest, mis Jussil rääkimata jäid.
Mina ei kasutanud Allen Carri meetodit. Ma isegi ei teadnud sellest. Ja ei tea sisuliselt praegugi. Ehk siis niipalju kui seda saates jõuti kirjeldada. Ja ega ta minu meetodist ju niiväga palju ei erinenudki. Suurim vahe on vast selles, et see millest tuleb aru saada, et suitsetamisest loobumine oleks minu jaoks loomulik ja lihtne, jõudis minuni minu enda mõttetöö tulemusena, seda ei pidanud mulle juhendaja seletama. Et mõtted oleks selged ja tegevused õiged, siis mul oli (on praegugi) kolm klauslit enesega kokku lepitud. Nende järgi elades ja käitudes ei ole põhimõtteliselt suitsetamise maha jätmine keeruline.
Üks mis kindel, suitsetamisest loobumine on väga isiklik asi. Mitte keegi teine ei saa tunda neid tundeid ega mõelda neid mõtteid mis kõik keerlevad suitsetamisest loobuja peas ja sees. Selle pärast võib loobumist sõbrale küll soovitada, aga seda ei saa kellelgi peale suruda. See lihtsalt ei tööta ja seda ma ka ei tee. Ja oma meetodit ma siin teksti kujul propageerima ja selgitama ka ei hakka, sest ma olen enam kui kindel, see ei jõua niimoodi kohale.
Kirjutama ajendas mind tegelikult üks oluline osa suitsetamisest loobumise protsessis, mis mingil põhjusel leidis Ringvaate saate vestluses liiga napi kajastuse. Jussi ja tema juhendaja Henry Jakobsoni suust ei kõlanud kordagi soovitust konsulteerida sel teemal oma perearstiga. Miks see oluline on? See on oluline selle pärast, et inimene muudab oma tervisemudelit väga suurelt. Ja see muutus ei ole ainult ühes – tervise suunas. See jutt, et ma ei hakka näksima midagi ja ma kontrollin oma söömist ja teen natuke ju sporti ka, on küll ka tore aga sellest üksi ei piisa. Sellest hetkest, kui organismil ei ole enam vaja tegeleda suitsetamisest tulenenud tegevustega (arstid oskavad seda osa põhjalikult seletada), on keskmisel inimesel 250kCal üle. Iga päev. Seda peab reguleerima. Või noh, ei pea kui ei taha aga siin on need kilod mis tulevad juurde umbkaudu aasta jooksul. Mitte esimese kolme kuuga. Siis ei ole kõik mürgid veel kehast äragi jõudnud minna. Siis ei ole lõhnadel veel nüanssegi. See kõik tuleb. Aeglaselt. Ja kui selle 250 kilokaloriga ei tegele, siis tuleb see ilu koos kilodega.
Muud tähtsat mul polnudki ütelda. Ja tore oleks kui Juss ja Henry ka sellest kuuleks. Ma neid isiklikult ei tunne aga kui keegi tunneb, siis olge head ja öelge edasi.
Ahjaa, suitsuvabad inimesed on palju rõõmsamad nõnda et edaspidi kui Juss naljasaates esineb, teeb ta seda pidevalt naeratus suul. Ja rõõmu jätkub kauemaks. Kõigile.
Suitsetasin 26 aastat umbes paki päevas, loobusin pisut vähem kui kaks aastat tagasi.
20. jaanuar 2017, 20:08
ja mis see arst siis sinu arust neile kilodele teeb?
Endel20. jaanuar 2017, 22:46
Arst ei tee kilodega midagi. Arst teab kuidas muutused organismis mõjuvad ja kuidas seda protsessi suunata saab ja kui palju seda suunata vaja on ja kuna see teave on iga inimese puhul erinev, siis on seda nö raamatutarkusena pea et võimatu hankida. Pealegi on see nõuanne täiesti tasuta ja seeläbi on selle teabe eiramine väga halb mõte.
21. jaanuar 2017, 12:18
kust sa võtad sellist arsti, kes igaühe peenemate muredega nii ninnunännu põhjalikult tegeleb ja et see värk veel tõhus ka on lõpuks. kasva suureks, naiivik. kilodega oskab iga norm täiskasvanu ise ka tegeleda.
Endel21. jaanuar 2017, 18:47
Minul ei ole vaja suureks kasvada, ma juba olen suur. Ma ei ole naiivik ja mul on selline perearst. Kõigli, kelle suhtumine ümbritsevasse ja inimestesse on selline sapine nagu sina eeskujulikult ette näitad, on tõenäoliselt probleeme ka perearstiga. Sest no miks peaks perearst tahtma selliste inimestega süvitsi tegeleda. Ei peagi ja ei tegelegi. Kasva ise suureks, võibolla siis saad aru kuidas elu käib. Ja kilodega nagu öeldud peabki iga inimene ise tegelema.
Endel21. jaanuar 2017, 18:56
Mul tõesti ei ole vaja enam kasvada. Ja naiivik ei ole ma ühestki otsast. Minul on selline perearst. Ja ma tean palju inimesi kellel on selline perearst. See, kuidas sinu suhtunmine inimestesse ja ümbritsevasse on suurima tõenäosusega hävitanud võimaliku positiivse suhtlemise oma perearstiga, ei tule sulle kasuks mitte kuidagi. Ja probleem ei ole ju perearstis ega muus maailmas. Probleem on ju sinus ja sinu suhtumises. Ja kui sa sellest pole päriselt aru saanud siis oled sa ju ise väga naiivne. Ma tegelikult ka ei taha sinuga siin selle teemal enam vestlust jätkata.
suitsuvaba20. jaanuar 2017, 09:24
7 aastat tagasi lõpetasin töö laeval ,kui kuivale maale sain ,viskasin ülejäänud suitsud prügikasti ja siiani vaba. Ka alati kui olin puhkusel kodus 4 kuud ei tõmmanud aga kui astusin laeva nii suits ees. Praegu vahel turgatab meelde kui mõnest filmist näen suitsetamist ja teine asi veel unustasin sellega koos ka alkhooli Kaal on küll tõusnud seda ei saa salata aga ka mitte väga hullult.Nii et pea 50 aastat tossasin. Olen enda üle uhke.
20. jaanuar 2017, 19:15
Vau, pärast 50 a lõpetada selline harjumus - tõesti väga tubli!
Anonymous20. jaanuar 2017, 09:04
Kah mul uudis, jätsin suitsetamise maha üle kolme kuu tagasi, olles enne seda suitsetanud kokku üle 12 aasta. Ilma igasuguse meetodita ja ilma, et peaks kellegile selle eest maksma või midagi selle jaoks ostma.
anony'le20. jaanuar 2017, 11:45
3 kuud on vähe, ära kekuta, mul näiteks kiskus kuni aastani...
20. jaanuar 2017, 08:29
Läbi naiseriiete kuulsaks! Meheks on vaja saada!
Tiit Olen!20. jaanuar 2017, 08:13
mari20. jaanuar 2017, 08:00
Tegelikult on kõik väga lihtne. Otsustad, et enam ei suitseta ja enam ei suitseta. Veelgi lihtsam on otsustada, et ma ei hakkagi suitsetama kohe alguses.
Andrei20. jaanuar 2017, 06:42
Eks aeg näitab,tegin 10 aastat suitsu Aga nüüd juba 9 aastat puhta ilma eks tee järgi .
Jaa20. jaanuar 2017, 02:31
Proovisin kõike ja aastaid, miski ei aidanud, kuid aitas lõpuks Ta bex.
ammu puhas20. jaanuar 2017, 01:45
Ma 17 aastat puhas, Ainut päeva pealt oligi võimalik. Esimesed pool aastat oli raske. Siis tuli tagasi lõhnade peen tajumine ja enam ei näinud unes ka mitte.
Soovitus mahajätjatele - kui väga kisub, võtke kõrval suitsetajalt poolik suits ja nuusutage seda paar korda, hakkab kergem. Petab organismi ilusti hetkeks ära. Tõesti toimis, ise leidsin selle nipi :-)
Veel: lugege päevi, kergemaks läheb siis kui saad öelda, ma olen juba näiteks 17 päeva puhas olnud. Lõplikult olin ma endas aga kindel peale seda, kui esimese pummelungi ajal ette ei pannud. Siis teadsin, et saan kindlalt elu lõpuni ilma olla!
Juba seitse aastat olen suitsetamata!20. jaanuar 2017, 22:40
võtke kõrval suitsetajalt poolik suits
Kimusin suitsu mingi ca 17 aastat ja siis jätsin päevapealt maha.
Kolisin oma laste imeilusasse, tippviimistlusega korterisse elama ja ma ei tahtnud seda
lux-korterit haisvaks suitsetada. Rõdu ka polnud ja õue ei tahtnud talvel ronida.
Mitu kuud oli metsik piin, hakkasin magusat sööma.
Praegugi on veel nii, et kui suitsetajatest möödun, siis hingan korraks,
nuusutan ja lähen rõõmsalt edasi, ise õnnelik, et enam suitsu ei taha.
Just.20. jaanuar 2017, 01:35
Ärme joo ja suitseta ja sureme köik tervelt...
Tõlgi21. jaanuar 2017, 08:47
Raud Polt20. jaanuar 2017, 01:25
taimne preparaat Tabex ja nädal hiljem nagu polekski suitsetanud!
12 euri müüakse netis.
aa19. jaanuar 2017, 22:43
Jätsin ka peeretamise maha,,jube asi,et rääkida.
Ongi jube19. jaanuar 2017, 23:10
affa19. jaanuar 2017, 21:55
jätsin sama moodi 4 aastat tagasi. paar esimest päeva isutas aga mingi neljandal päeval läheb juba täiega meelest ära
mann19. jaanuar 2017, 21:52
imenipi nimi on tahtejõud.Nõrgad jäävadki tossama.
ma olen tugev 19. jaanuar 2017, 23:49
õige veel asi,millega uhkustada . . . 19. jaanuar 2017, 21:37
ja midagi muud tähtsat polegi elus korda saatnud . . . :((
koni19. jaanuar 2017, 21:24
neli esimest kuud on raske. ise ka juba 15a ilma suitsuta. unes vahest näeb ikka, et tõmban :)
MMM19. jaanuar 2017, 21:32
To,,koni,,Ohh,näed veel 15 a.hiljem,et tõmbad??Ja minul alles 46 suitsuvaba tyndi möödas.
oh, 19. jaanuar 2017, 22:01
ma 30 a ilma olnud ja ka näen unes vahel, et tõmban mõnuga
Jätsin maha 20 aastat tagasi19. jaanuar 2017, 21:04
Süda ehmatas ja eluisu tuli. Jätsin päeva pealt kuna motivatsioon oli tugev...
Tõmbasin seitsmeteistkümne aasta vanusest saati. Umbes aasta pidasin võitlust, siis läks suitsuisu täielikult üle.
vanatädi19. jaanuar 2017, 20:58
Suitsetasin järjepanu 46 aastat alates 17 eluaastast alates ja ikka u pakk päevas. Jätsin maha päevapealt, sest tahtsin nii ja polnud mingeid piinu. Sest see oli minu oma otsus, mitte kellegi poolt peale surutud.
ju siis ikka mingi raske tõbi19. jaanuar 2017, 21:35
tuli kallale . . . mida sa vana inimene siin kelgid . . . ???
ARX19. jaanuar 2017, 20:43
Jätkuvalt jagan arvamust nendega, kes väidavad,et ainult päevapealt on võimalik maha jätta.
Kõik on kinni sinu enda peas. Pole olemas mingeid füüsilisi vaevusi,kõik ainult harjumuse asi.
Suitsetasin 33 aastat. Maha jätsin pea 7 kuud tagasi. Kaal siiski tõusis mõnevõrd aga muidu
kõik OK. Lihtsalt, visake see junn minema ja hingake täiel rinnal. Edu teile.
Kehv_tase.19. jaanuar 2017, 20:13
Jäta näitlemine ka maha,siis teen pai.
MMM19. jaanuar 2017, 19:50
Ma olen suitsuvaba olnud viimased 43 tundi.Suitsetanud olen 7,5 aastat,vanust 57 ei tea,ei julge etteennustada aga nii tahaks loobuda,juba tervise pärast.Ja kyi ikka aus olla,siis on selline,,puuduse,,tunne,aju vajaks miskit,veidi isegi,,rahutyse tynne,,Pole üldse head tyndmused aga vaatan,mis ja kyidas homme,täna kindlasti suitsu ei tee,nad mul kotis.
Al19. jaanuar 2017, 20:27
30 aastat suitsetanud,nüüd 15 kuud ilma.Hea kui suudad lihtsalt niisama maha jätta.Mina ülisuurte suitsunälja hoogudega tegin 5 päeva e-suitsu ja seda lubasin endale ainult peale sööki.Kaks esimest nädalat mõtled suitsust 200 korda ööpäevas ja siis hakkab järjest kergemaks minema.
Või nii19. jaanuar 2017, 19:01
jep19. jaanuar 2017, 18:44
Mulle sobib Mark Twaini meetod rohkem. Ta ütles nimelt: “Giving up smoking is the easiest thing in the world. I know because I've done it thousands of times.”
ta 19. jaanuar 2017, 18:31
koni-villem19. jaanuar 2017, 18:20
tubli!
muud moodi ei saagi konitamist maha jätta, näen seda oma sõpprade peal,,kes üritavad plaastreid ja muid jamasid, aga ei toimi.
jansa19. jaanuar 2017, 18:12
iseloomu peab olema ja ongi kõik
Minu kogemus19. jaanuar 2017, 17:56
Ühel päeval tegime sõbraga esimese suitsu, teisel nädalal teise, kolmandal nädalal tegi sõber iga päev suitsu, mina ikka ühe. kolme kuu pärast oli sõber ahelsuitaetaja, mina jätsin maha. Aga ma pole loomulikult mingi näitaja suures plaanis, kõigest tavaline mittesuitsetaja. Niipalju siiski, et ka minu pojad ei hakanud suitsetama.
reku19. jaanuar 2017, 17:47
Päevapealt ainult saabki seda maha jätta.
kusti19. jaanuar 2017, 17:59
Õige! Järgiproovitud ja töötab. Ei mingeid plaastreid ega nätse ja posijaid. Kuid pakk peab taskus olema!!!
naisuke19. jaanuar 2017, 18:17
Kõige lihtsam on maha jätta, kui pole alustanudki:)
Jah, naisuke!19. jaanuar 2017, 18:30
Aga millegipärast räägitakse ainult mahajätmisest. Miks ei kasvatata lapsi kohe mitte alustama?
19. jaanuar 2017, 22:53
Eks räägi siis noortele, et kui maha jätta ei suuda siis ei maksagi alustada.
jaan19. jaanuar 2017, 18:26
jumala õige jutt. 3 kuud ei ole mingi näitaja. Selleks ,et maha jätta ,ei ole vaja käia kuskil udutajate juures.
siil19. jaanuar 2017, 17:44
No jah , tore , ma jätsin ka maha päevapealt ilma mingi metoodikata , 25 aastat suitsetasin , lihtsalt hommikusest köhimisest sai siiber .
mul juba 45.aasta jookseb19. jaanuar 2017, 21:32
ja ei mingit köha ega põhjust mahajätmiseks . . . :))
affa20. jaanuar 2017, 02:40
Kui ei köhi, siis on jama. Siis kopsud ei puhastu piisavalt
uiytjyht19. jaanuar 2017, 17:36
Hakkad uuesti Juss, selles pole kahtlustki
hmm20. jaanuar 2017, 10:37
mina jätsin 12 aastat tagasi maha ja sel sügisel tuli suur tahtmine natuke sigarit tõmmata. Eks ma natuke tõmbasin, 2 cm ja siis viskasin ära. Kartsin küll uuesti suitsetamise algamist, aga täitsa tühi tunne oli ja ei mingit soovi. Kui ikkagi vaim on vabaks lastud, siis pahe uuesti külge ei jää. Aga jah, kui midagi teha sundides siis on kergem uuesti suitsetama hakata.
mõnna19. jaanuar 2017, 17:33
Küll Juss on üks ääretult ILUS inimene. Ja seda otseses mõttes.
naisuke19. jaanuar 2017, 18:18
Jussi isa ka on kena inimene, ja Juss isa moodi:)
oih19. jaanuar 2017, 18:42
üldse pole nõus, isa küll kena pole. juss aga on imekena lausa.
lollakad, ausõna :D20. jaanuar 2017, 03:46
Mis see Juss ja tema isa välimus siia puutuvad - teema on ju suitsetamise mahajätmisest. Aga P.S. Kenad on nad mõlemad :D
naisuke21. jaanuar 2017, 08:50
Juss on isa moodi. Aga mitte isa vanune!
.21. jaanuar 2017, 08:51
Kui üks ütles, et Juss on ilus, miks siis teine ei võinud öelda, et isa moodi. Ja kui jutt on Jussist, siis saab ka temast rääkida.
19. jaanuar 2017, 18:56
maitse üle ei vaielda
emmi19. jaanuar 2017, 20:44
Jus on tõepoolest väga ilus inimene, silm lausa puhkab peal, ma ei saa aru, mille eest saab siin miinuseid laduda.
maakas19. jaanuar 2017, 17:32
see meetod on ainus, mis toimib!
Tubli poiss!19. jaanuar 2017, 17:23
Eks ta üks vabanduste otsimine ole. Nagu joominegi. Või narki panemine. Kui ikka asja tuumani ei jõua, siis jäädki vabandama. Mina olen paljudest pahedest kas lahti öelnud või üle astunud just sellise meetodiga. Ja aitab. Imelihtne.
.....21. jaanuar 2017, 04:01
nikotiin ongi narks.