Liis LemsaluFoto: Teet Malsroos
Inimesed
16. jaanuar 2017, 04:00

Liis Lemsalu: kui olin teismeline, tögas isa, et kannan jalas tursapäid (1)

Lauljanna Liis Lemsalu tegi elu suurima stiiliapsu teismeeas, kui ta elas Norras. "Seal oli tohutult popp hästi suurte kosside või tenniste kandmine, millel olid hästi paksud keeled," kirjeldas Liis eilses telesaates "Kapist välja" pentsikut moeröögatust, millega temagi kaasa läks. 

"Mäletan, kui mu isa kogu aeg nokkis, et miks sa käid nende tursapeadega, sa kahetsed seda elu aeg, kui sa hiljem neid pilte vaatad. Nüüd, kui ma tõesti vaatan tagasi sellele ajale, siis ma… noh, okei, ma ei kahetse, aga natuke koomiline on küll," tõdeb lauljatar.

Samas mõjutab Liisi sõnul tema nüüdset riietumisstiili just Norras elatud aeg. "Ma arvan, et väga suur pagas on mul kogunenud Norra või laiemalt Skandinaavia meedia kaudu. Ka siis, kui ma tulin tagasi Eestisse, jäid Norra, Rootsi ja Taani blogid minuga – kuni tänaseni. Ja mul on täielik rituaal tekkinud: kui ma tõusen hommikul üles, ma söön, joon kohvi, siis ma teen sinna kõrvale ka kiire ülevaate, mis blogimaailmas toimub."

Oma suurimaks stiiliikooniks peab Liis modell Erin Wassonit ning ajastutest on lauljatari lemmikuks üheksakümnendad. "Ma armastan seda aega, kui Cindy Crawford tegi neid aeroobikavideosid. Need kõrged trikood ja need suured juuksed ja need lainerid ja kõik see tolleaegne moetööstus ka, kuidas need modellid käisid ja mis stiilid ja disainid ja lõiked olid moes. Mulle meeldis see aeg."

Liisi riidekapist leiab aga üheksakümnendate trikoode asemel hoopis hulgaliselt kleite. "Pidulikke olen kõige enam vist tasuta saanud. Ma olen väga õnnelik inimene, et olen päris palju asju enda kappi saanud nii, et ma ei ole pidanud neid ostma," rääkis Lemsalu.

"Mulle väga-väga sobib see variant, et on palju erinevaid asju – siis saab alati kombineerida. Mu üheks favoriitasjaks üldse on asjade kombineerimine."