Sarjas "Urban Myths" mängib afroameerika päritolu Michael Jacksonit valgenahaline Joseph Fiennes.Foto: kuvatõmmis YouTube'st
Tele
13. jaanuar 2017, 11:21

Täiendatud! Episood Michael Jacksoniga jäeti ära!

FÄNNID ŠOKIS | Michael Jacksonit hakkab TV seriaalis mängima valgenahaline Joseph Fiennes (4)

Inimesed on maruvihased! Uues komöödiasarjas “Urban Myths” on üheks karakteriks ka popikuningas Michael Jackson, kuid afroameerika pärtiolu lauljat hakkab mängima hoopiski valgenahaline näitleja Joseph Fiennes. 

Paljud inimesed peavad seda “valgenahaliseks pesemist” solvavaks ning süüdistavad sarja režissööri, et too valis Jacksoni karakterit vale näitleja mängima. Samuti tuuakse välja seda, et popikuningas Jackson ise ütles kunagi Oprah Winfrey’le: “idee, et mind hakkab kunagi mängima valgenahaline näitleja on jubedust tekitav!”

Seriaali režissöör Ben Palmer asus oma otsust kaitsma, öeldes, et tema otsus valida rolli jaoks Briti näitleja Fiennes, tuleneb tema suurepärasest näitlejatööst, mitte välimusest.

Sarjas "Urban Myths" mängib afroameerika päritolu Michael Jacksonit valgenahaline Joseph Fiennes. Foto: kuvatõmmis YouTube'st

“Me otsisime kedagi Jacksoni rolli juba 2001. aastal ning juba siis oli ilmselge, et see saab olema väga raske, võttes arvesse välimuse sarnasusi,” rääkis ta lisades, et nad otsisid Jacksoni rolli inimest, kes tabaks tema südamlikku natuuri: “Me otsisime etteastet, mis suudaks avada ta hinge ja me tõesti arvame, et Joe Fiennes on seda suutnud teha. Ta on teinud väga armsa, nüansirikka ja karakteristliku rolli.”

Joseph Fiennes Foto: Vidapress
Michael Jackson Foto: Vidapress

Eelmisel aastal kaitses Joseph Fiennes oma otsust roll võtta öeldes: “Ta (Jackson) oli lähemal minu nahavärvile kui enda originaalvärvile. Jacksonil oli probleem - pigmentantsiooniga seotud haigus,” selgitades, et tegu on siiski komöödiasarjaga ja see, et tema Jacksonit mängib ei ole ühelgi viisil kuritahtlik.

Nüüd aga selgusid uudised, et episood, kus Joseph Fiennes Michael Jacksoni tegelaskuju oleks pidanud mängima, otsustati üldse tühistada. 

Juhtum sai vastukaja ka Jacksonite perekonna poolt, Jacksoni tütar Paris ütles, et seriaali episood, kus Jacksonit kujutatakse koos Elizabeth Taylori ja Marlon Brandoga põgenemas 9/11 rünnakute ajal, solvas teda tõsiselt ning “tekitas temas tahtmise oksendada”.

Seriaali tootja Sky Arts kirjutas ametliku vabanduse oma Twitteri kontol, kus selgitati, et otsus episoodi Jacksoniga mitte näidata, tulenes Jacksoni pere soovidest, lisades, et nad ei soovinud sellega kedagi solvata.