Priit Tenderi „Linnugripp” linastus animatsiooni-Cannes’iks peetava Annecy festivali ning maineka Hiroshima animafestivali võistlusprogrammides. Foto: Kino Sõprus
Eesti uudised
12. jaanuar 2017, 16:38

Eesti animatsioon lendab kõrgelt

Esmaspäeval kell 19 saab Sõpruse kino linal näha eelmisel aastal esilinastunud ja rahvusvaheliselt tuntust kogunud Eesti lühianimafilme ning kohtuda filmitegijatega.

Külla tulevad filmi „Linnugripp” režissöör Priit Tender, filmi „Tühi ruum” režissöör Ülo Pikkov, „Amalimbo” animaator Roland Seer ja produtsent Marianne Ostrat ning „Igaveste jahimaade” peaanimaator Triin Sarapik-Kivi.

Rootsi-Eesti koostööfilm „Amalimbo” toob ekraanile viieaastase tüdruku Tipuana, kes lootuses näha oma hiljuti elu kaotanud isa, püüab pääseda „teisele poole” ning kogeb surnute ja elavate vahele jäävat maailma.

Priit Tenderi „Linnugripp” on lugu mehest ja madu-ussist, aurude all pingviinist ja lindude kadumisest.

Ülo Pikkovi animeeritud dokumentaalfilm „Tühi ruum” elustab ühe kunagise unistuse, kunagi ammu eksisteerinud korteri ja ühe väikese tüdruku, kes seal toimetab ja mängib.

Norra-Eesti koostöös valminud Elin Grimstadi „Igavesed jahimaad” räägib loo kahest saarel mängivast lapsest, kes otsivad jahimehe tapetud loomi.