Foto: Vida Press
Tele
10. jaanuar 2017, 11:16

JEREMY CLARKSON: kas tead neid 8 fakti endisest saatejuhist?

Auto- ja meelelahutussaade "Top Gear" poleks saanud hakkama saatejuht Jeremy Clarksonita, ent kas teadsid, et ta oskab trumme mängida ja inimesed sooviks, et temast saaks peaminister?

Digitalspy koostas faktinimekirja mullu 56 aasta vanuseks saanud endisest "Top Geari" saatejuhist.

1. Ta võlgneb kõik pehmele mängukarule

Clarksoni vanemad panid oma poja erakooli, kuigi neil polnud selleks raha, kuniks hakkasid valmistama pehmeid mängukarusid (Paddington Bear), mis osutusid nii populaarseks, et väike Jeremy sai korraliku hariduse. Hiljem visati ta küll koolist joomise, suitsetamise ja halva käitumise tõttu välja.

2. Ta näitles lapsena

Jeremy esimene töö BBCs oli tegelikult hoopis roll telesarjas "Children’s Hour", ent pärast seda, kui toimus häälemurre, näitlejakarjäär ka lõppes.

3. Teksafirma Levi’s süüdistab Clarksonit enda allakäigus

Endisele saatejuhile meeldib kanda teksapükse, ent brändide meelehärmiks seostatakse teksaseid tihti keskealiste meestega – säärast seost nimetatakse Jeremy Clarksoni efektiks ning seda peetakse põhjuseks, miks teksade, eriti Levi'ste, müük 20 aastat tagasi väidetavalt langes.

4. Clarkson võis ka olla Roveri sulgemise taga

Jeremy pole iial varjanud enda põlgust Roveri brändi vastu ning osa kriitikute arvates oli tema arvamusel niivõrd palju kaalu, et see viis viimaks ettevõtte sulgemiseni.

5. Sõidueksami läbis Clarkson Bentley’s

1977. aastal sooritas Jeremy sõidueksami oma vanaisa Bentley’s. Mehe enesekindlust tõestab fakt, et eksamile võttis ta kaasa käärid, et hiljem autolt numbrimärgid ära võtta.  

6. Paljud inimesed näeks teda peaministrina

2008. aastal postitati veebi üleskutse, et Clarkson peaministriametisse edutada – sellele kirjutas alla ligi 50 000 inimest. Vastupidine üleskutse (mis keelitas teda peaministriks valimast) kogus vaid 87 allkirja. Clarkson ise ütleb, et ei sobiks sellesse ametisse.

7. Talle meeldib Genesis

Kuigi Richard Hammond tögab tihti Clarksoni muusikamaitset, kuulub saatejuhi lemmikute sekka Genesis. Bänd omakorda oli sellest nii meelitatud, et lubas oma albumi vahel olevasse raamatusse kirjutada Clarksonil kommentaari.

8. Ta oskab natukene trumme mängida

Seni on Jeremy edutult üritanud kokku ajada Topp Geari bändi, oma trummarioskusi on ta esitlenud aga korduvalt.