"Terevisiooni" uus saatejuht Eero ReinuFoto: Ülo Josing/ ERR
Inimesed
9. jaanuar 2017, 15:45

"Terevisiooni" uus saatejuht Eero Reinu: otsesaates tuleb terve aeg olla kõigi saja meelega selle saatega kaasas (2)

Täna oli Eero Reinu esimene päev ETV hommikuse äratussaate "Terevisioon" saatejuhina. Kaassaatejuht Katrin Viirpalu kartis enim, et Reinu võib hommikuti sisse magada, kuid täna läks kõik õnneks ja Reinule ei valmistanud enda sõnul mingit raskust kell viis üles tõusta.

Eero Reinu, kes on varasemalt juhtinud saateid "Eesti kõige-kõige" ja "Eesti parim koolikokk", istus täna Urmas Vaino asemel Katrin Viirpalu kõrvale hommikusaate diivanile.

Viirpalu rääkis detsembrikuises intervjuus, et tema pelgab enim, et Reinu võib hommikuti sisse magada, kuna eriti pimedal talveajal on varahommikust saadet raske teha. "Terevisiooni" otse-eeter algab kell 6.55. Reinu ongi aga enda väitel pigem hommikuinimene ja abiks oli see talle tänagu. "Tegelikult oli väga kerge. Ärkasin varakult, ei olnud mingeid probleeme," sõnab ta.

Kuigi Reinu sai käe valgeks teha ja proovida "Terevisiooni" stuudios kaamerate ees olemist juba detsembris Viirpalu ja Vainoga kolmekesi, oli tal tänase saate eel siiski väike ärevus sees. "Eelnevalt (detsembris – K. P.) olin pigem väga väikse ülesandega. Minu roll ei olnud nii suur. Täna oli saatejuhi roll meie kahe, minu ja Katrini vahel ära jaotunud, nagu tööformaat nõuab," räägib Reinu ja lisab: "Meeleolu oli positiivne ja hea. Kaastiim oli kõik väga toetav ja kõik andsid oma osa, et uue aasta esimene saade käima lükata."

Reinu selgitab, et otsesaadet teha on tema varasemate saatekogemustega võrreldes täiesti erinev ja omamoodi raske, kuna puudub võimalus asju uuesti teha. "Kui on variant asju korrata, uuesti teha, siis on alati selle võrra lihtsam. Kokasaates ("Eesti parim koolikokk" – K. P.) muidugi uuesti tegemise võimalus puudus, kuna toit valmis ja töö käis, aga otsesaate puhul tulebki olla terve see aeg alates kella 6.55st, kui saade algab, kuni kella üheksani, kõigi saja meelega selle saatega kaasas," räägib Reinu.

Et "Terevisioon" on paljude televaatajate hommikune lemmiksaade, pani saatejuhi vahetus kihama ka kommentaariumid. Enamasti oli hinnang Reinu saatejuhtimisele positiivne ning televaatajad arvasid, et rolliga harjumisel tuleb see mehel veelgi paremini välja. "Väga sümpaatne, lahe, igati tore saatejuht, ma olen jälginud ka teisi tema tehtavaid saateid, ei vurista, räägib rahulikult ja põhjalikult! Jõudu ja tahet Sinu töös, Eero!" kommenteeris Õhtulehe lugeja.

Reinu sõnul on tema jaoks tagasiside tähtis ning ta kavatseb ka ise sellele pilgu peale visata, mida televaatajad esimest saates arvavad. "Oluline tagasiside, mis tuleb, on kindlasti lähedaste inimeste poolt, töökaaslaste poolt. Aga kindlasti ka see mida televaataja arvab," sõnas ta.