Silvia IlvesFoto: Arno Saar
Inimesed
5. jaanuar 2017, 17:54

VIDEO | Silvia Ilves näitas ilmataadile, kuidas asjad käivad: mis see ära pole kolme last läbi lumetormi vedada! (149)

Tšellist Silvia Ilvesest sai omamoodi internetisensatsioon, kui veebis ilmus klipp, kus ta oma kolme last – kaks kelgus, üks vankris – läbi lumetormi vedas. "Ma tahan kõike teha koos lastega ja lundki on ju nii harva, ikka läheme koos poodi," kirjeldab Silvia, miks ta läbi hangede trügis.
OOTAMATU VAATEPILT: Kui enamik inimesi üritas kolmapäeva õhtul ikka toas püsida, siis Silvia Ilves läks oma lastega õue. Palju seda talve Eestis ju ikka on. Foto: Kuvatõmmis

Silvia on avalikkuse tuttav telesaatest "Klassikatähed" ning ansamblist The Ilves Sisters, mis koosnebki viiest Ilvese õest. 24aastane Silvia on viisikust keskmine. Nääpsuke neiu on fotograafide ette jäänud alati pigem uhketes naiselikes kleitides, ent pakase vastu astub temagi, soojad vammused üll.

Kolmapäeva õhtul pani ta oma kolmele pojale (vanim kuue-aastane, keskmine nelja-aastane ja noorim kahekuune) kombekad selga. Endale pani ta jalga soojad suusapüksid, kõrge tallaga talvesaapad ning paksu jope, mil suur kapuuts. Lapsevankrit pesamunaga lükkas Silvia enda ees ning sikutas järel kahte kelku suuremate lastega. "Poodi on ju ikka vaja minna. Ja lumi tuli maha – loomulikult kibelesid ka lapsed õue," meenutab Silvia lõbusalt.

Mis see poeskäik siis ära pole... Või siiski: pere elab vanalinnas, aga poodi mindi Kristiine keskusesse. Teele jäi ka kõrge Tõnismäe tõus. Silvia räägib, et päris raudnaine ta pole. Aegajalt ikka seisti ja vanemad lapsed tulid kelgukeste pealt maha. Korraks sõideti ka bussiga, aga suurem osa teest siiski jala käredat pakast ning tuuleiile trotsides.

Silvia mõtleb hetke ja nendib, et alati võiks ju ka taksot kasutada, aga talle ja lastele meeldib õues olla ja liikuda. "Ma tahan kõike koos lastega koos teha. Meenub oma lapsepõlv, ema tegi samamoodi, et sikutas meid järel. Meil oli lausa kolme vagunikesega kelgurong," räägib ta lõbusalt.

Nimetati aasta isaks

Kui nelik poest naasis ja Tõnismäest alla rühkis, jäid nad silma inimesele, kes lumes rühkimise salvestas. Vahva klipp ilmus peagi ka Õhtulehe veebis, kus märgiti, et tegu olla lausa aasta isa kandidaadiga...

Silvia puhkeb tagantjärele naerma ja nendib, et oma kõrgete saabaste ja hiigelkostüümiga võis ta tõesti kaugelt vaadates mehe mõõdu välja anda. Kuna klipp jõudis veebiavarustesse imekiiresti, sai Silvia juba peagi tuttavatelt naljatlevaid sõnumeid, et ta ongi nüüd aasta isa kandidaat.

Aga järgmisel päeval läks ta poodi juba autoga.