Kaitseinvesteeringute keskus kolis Urmas Sõõrumaa tiiva alla.Foto: Martin Ahven
Eesti uudised
5. jaanuar 2017, 04:00

Kaitseinvesteeringute keskus kolis Urmas Sõõrumaa tiiva alla (5)

Kaitseministeerium otsustas teha riigikaitselisi hankeid ühe katuse alt: kaitseinvesteeringute keskusest, mille tänavune eelarve on 159 miljonit eurot. Peagi pidulikult avatav keskus kolis hoonesse, mis kuulub suurärimees Urmas Sõõrumaale, kes hakkab saama kopsakat üüritulu.

13. jaanuaril avavad kaitseminister Margus Tsahkna ja kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras riigi kaitseinvesteeringute keskuse (RKIK), mis koondab enda alla kõik kaitseministeeriumi haldusala hanked.

RKIK on kunagises Tsaari-Venemaa ehitatud ja Peterburi kaitseks mõeldud Tallinna merekindluse suurtükiväe staabihoones. Hoone kuulub Urmas Sõõrumaa firmale ESS Kinnisvara, millega kaitseministeerium sõlmis kümneks aastaks 4,5 miljoni euro suuruse üürilepingu. Peale RKIKi hakkab kompleksi kuuluma veel kaitseväe tervisekeskus koos keskapteegiga, vahendab ERR.

Keskust juhib õhuväetaustaga kolonel Rauno Sirk. Miks on RKIKd vaja? Sirk vastab, et varem tegelesid kaitsevägi ja kaitseministeerium hangetega eraldi, ent nüüd koondati see kõik keskusesse, kes vastutab Eesti kaitse-eelarvest ühe kolmandiku eest, mis kulub hangetele.