Foto: Toomas Tatar
Tele
3. jaanuar 2017, 20:21

TV3 VIDEO | Kaitseminister Margus Tsahkna: ma ei välista, et tulevikus on naistele ajateenistus kohustuslik (204)

Täna käis “Seitsmeste uudiste” stuudios kaitseminister Margus Tsahkna, kes rääkis ajateenistuse muutustest ning muuhulgas ka sellest, milliseks kujuneb ajateenistus naiste jaoks. 

“Ma arvan et meil ei ole vaja seda muuta kohustuslikuks, aga ma ei välista,” vastas Tsahkna küsimusele, kas ajateenistus võiks muutuda kohustuslikuks ka naiste jaoks. 

Tsahkna tõdes, et järjest rohkem on naisi ja tüdrukuid, kes on on huvitatud ajateenistusse tulemisest ning see aasta on otsustanud sellega liituda ligi 30 naisterahvast. 

Tsahkna sõnul on aina rohkemate naiste liitumine ajateenistusega sõduripoiste jaoks positiivse mõjuga. “Ei ole kuulda olnud, et pead on segamini aetud, hoopis selg on sirgem poistel, kord on majas rohkem, sest nad tegelikult elavad kõik koos. Selles mõttes on tore olnud käia väeosades vaatamas, kuidas nad koos hakkama saavad,” rääkis Tsahkna. 

Tsahkna sõnul võetakse ajateenistusse vastu kõik kes selleks soovi avaldavad ja tal on hea meel, et aina enam tütarlapsi on hakanud sellest huvituma. “Kel füüsilised võimed seda lubavad, siis kõik on oodatud,” sõnas ta. “Väga palju on stereotüüpset mõtlemist olnud, et kui on sõjavägi, siis on ainult meeste teema. Tegelikult naised saavad hästi hakkama.”

Vaata lähemalt videost!