Tele

TV3 VIDEO | Kaitseminister Margus Tsahkna: ma ei välista, et tulevikus on naistele ajateenistus kohustuslik (204)

LISA KOMMENTAAR

Reservlane10. jaanuar 2017, 16:23
Kõigepealt tuleks ajateenijatele uus nimetus välja mõelda,mis ei eristaks sooliselt.Reanaine ei kõla hästi ja reamees minu arust naistele ei sobi kui tähte närida.Ameerikas on näiteks private,mis sobib kõigile.Eestis võiks olla näiteks noorsõdur,kadett vms.
Triin6. jaanuar 2017, 11:11
Ütle kulla Tsahkna,kas ongi mõtet kaitsta maalappi,mille olete praktiliselt juba ära andnud.See kõik on toimunud teie erakonna kaasabil,sest teil on tarvis võimu ja selle nimel olete valmis kõike peenrahaks vahetama.Venelaste jätkuv ekspansioon (millest häbelikult vaikitakse----te teate suurepäraselt,miks Venemaa venelased just siia eelistavad tulla , ;"Eestis,Lätis daab suurepäraselt hakkama vene keeles!" Ja nii see ju ongi,teie kaasabil ja toetusel tõlgitakse aina rohkem ja rohkem kõike vene keelde,te ei tee väljagi,et eestlasest noor ei saa oma kodumaal tööd,sest ei oska vene keelt (see oleks ennekuulmatu näiteks Saksamaal-kus on ju ka üle 6 miljoni venelase) siin aga leiate ka teie,et parem mingu eestlane minema,kui midagi nõuda venelaselt.Teie peate loomulikuks,et paljudes teenindusasutustes ja kauplustes ei saa eestlane riigikeelset teenindust.Milleks te RK ja Valitsuses üldse istute kui käib totaalne venestamine.
aaa5. jaanuar 2017, 12:30
kaitseminister astu tagasi ja käi armees ära tola ,tule räägi siis kui oled vastava hariduse saanud ja a 10a teenistuse olnud ,tule räägi siis !!!
Reimo5. jaanuar 2017, 09:03
Kindlasti on ta tinasõduritega mänginud ja omab palju kogemusi, sama ka tema nõunikud
Aga äkki kui naised on ära käinud, siis julgeb temagi minna :)
Mnjaam4. jaanuar 2017, 22:29
Ss hakkavad mehed sõjaväest viilima kui naised asemele tulevad, meestel pole ss üldse probleemi, kes sinna lähvad - naised lähvad, miks mehed peavad sinna minema
azza4. jaanuar 2017, 21:09
Kui Tsahkna on oma esimese sünnitusega maha saanud, võtame teema uuesti üles
Hetk4. jaanuar 2017, 20:40
Tsahkna, Sa võiks oma naise juba praegu ajateenistusse saata, siis ehk saaksid aru millist jama Sa suust välja ajad. Loodan, et Sinu taolised kaovad poliitikast, Sa oled piisavalt silma paistnud lollustega, kas on Sind enam kellegil mõtet valida?
Manivald4. jaanuar 2017, 19:45
Jälle öige tegu, kui ikka iibe tõstmisega hakkama ei saada, siis spermatosoididele valimisõigus ja naised sõjaväkke. Lihtnee
Alustada4. jaanuar 2017, 19:22
tuleb ministrihärral, elukutselisel poliitbroileril, ikka iseendast. Samuti kõigil, kel plaanis kaitseministriks hakata. Kõigepealt saagu selgeks käsutäitmine, allumine ja ühise eesmärgi nimel pingutamine. Lulli on löödud küll ja veel. "Kui tahad, et keegi midagi ütleks, vali mees. Kui eesmärk on, et keegi midagi teeks, vali naine" - M. Thatcher, raudne leedi. Ja ongi Eestis aeg, kus mehehakatistel kehv tervis ja nigel kaitseväekõlbulikkus?! Kelle hoole all see toimuda sai, kas põhjuseks emmede liigne ninnu-nännutamine. Poiss ei tohi enam puu otsagi ronida, kõik on kole turvaline, ohutu ronimise võtteid ilma kogemusteta ei omandagi. Nuga on terav, leivad-saiad-juustud-vorstid puha ette viilutatud. Abituks õppimise aeg algas ammu, kelle soovil, eeskujul?
Keda te käsutate enda arust??? Poliitmölakad4. jaanuar 2017, 19:13
Ma ei välista aga, et päris vasrti kaovad võimult need ennast lausa psühhoterroristidena teiste turjal mögisevad poliitmölakad
Oh ajad oh kombed4. jaanuar 2017, 19:11
Mõni mees on ikka peas viimasegi ajuraasu kaotanud! sõjavägi naistele kohustuslikuks? Mis veel? Naised sünnitagu, kaitsku kodumasd, rügagu igal rindel ennast vigaseks? Tsahkna naiste füsioloogia eripärasid ikka on õppinud? Naised nt ei tohi raskusi tõsta kui tahavad vanemas eas et põis peaks jne krdi kommunistid ka ei sundinud naisi sõjaväkke, nüüd siis eesti vabariigis on nii madalale langetud. Enamik mehi sinna ei kõlba ja siis vaja naised asemele võtta? Kulla mehed häbi pole või? Kuniks mehed oma keha laste ohvriks ei suuda tuua, olgu kahurilihaks! Ja üleüldse on sõdimine puhas meeste idiootsus! Neil pole oma testosterooniga midagi tarka peale hakata. Ainult hävitada oskavad...
MGM4. jaanuar 2017, 18:34
Kõigepealt teeme selle selgeks, kas Tsahkna kohustuslik on?
random4. jaanuar 2017, 16:36
Napakas isend ja soov mõtlemine kas mehed hakkavad siis sünnitama,Kohustulikuks muutub sinu vannis käimine TooPall i ja muude kodututega.
o,04. jaanuar 2017, 16:27
ei tea, kas see eliit pande tõesti arvab, et nende eest läheb keegi sõtta, mina isiklikult ei tea ühtegi sellist ajupestut, kes seda teeks.
4. jaanuar 2017, 15:45
Algas sellest, et puuetega inimesed tahtsid ise tööle minna. Tehti kohustuslikuks. Kõik sandid tööle, muidu raha ei saa. Nüüd tahavad mõned tütarlapsed sõjaväkke minna. Teeme kohustuslikuks kõigile. Mis järgmisena? Kohustuslikus korras pagulastega abiellumine, et nad kaitstud ja toidetud oleks. Neid lollusi mida kohustuslikuks teha annab veel palju leiutada.
kas4. jaanuar 2017, 15:08
see minister pole veel aastavahetusest kaineks saanud.
Vaatasin ja4. jaanuar 2017, 16:41
kuulasin hommikul Tsahkna juttu - sõjaväest ja laste tegemisest ... Ei mõista kuidagi, kuidas selline persoon meil minister on. Ei ole ise sõjaväes käinud ja muudkui seletab ... uskumatu ...
.4. jaanuar 2017, 15:04
Mis asja. Mina ja kindlasti paljud naised on selle vastu. Kes lapsi valvab? Vanaemad? Kas nemad peavad ka minema sõjaväkke ehk? Jobud etteotsa pandud, ennem saagu KÕIK mehed sõjaväkke. 80% mitte sobilikest sõjaväkke on tegelikult täiesti terved. Ma saan aru, et kellel puudub mõni jäse on keerulisem aga täiselujõus mehed käivad kommejanti tegemas, et sõjaväest pääseda. Miks siis naised peaks tahtma sinna vabatahtlikult minna? Pigem olgu keskkoolis üks aasta õpe sõjaväe suunaga tervele klassile praktilise poolega ja pole mingit naiste lastejuurest ära kutsumist. See ei oleks mõeldav, et pereemad lähevad 1,5aastase lapse kõrvalt sõjaväkke...veel parem otse peale sünnitust, kuna on käsk.
tavaline eesti mees4. jaanuar 2017, 15:12
Kui sul kaitseväkke minemise ajaks lapsed on, siis sind keegi kaitseväkke ei aja. Jutt käib praegu nendest naistest, kellele selleks ajaks lapsi pole. Ja nemad peaksid võrdõiguslikus riigis olema teiste (ka mees)kodanikega ühe pulga peal
Tekib küsimus4. jaanuar 2017, 15:54
Kumb siis sõjaolukorras lahingusse läheb -ema või isa? Või pannakse lapsed lastekodusse?
tavaline eesti mees4. jaanuar 2017, 16:13
Sõjaolukorras sõdivad kõik...isegi lapsed... Sõjas ei küsita, kas sa tahad sõdida või mitte: sõda haarab kõik endasse ja on hea, kui inimene on valmis selleks, mida see endaga kaasa toob. Sõda on kaos,, ja keegi ei küsi kaoses, kas sa tahad kaoses osaleda...
Kaitseväeteenistus annaks siinsetele sinisilmsetele blondidele kasvõi selle tarkuse...
.4. jaanuar 2017, 16:14
Seda mõtlen minagi. Perekond ikkagi kannatab. Kindlasti mökud mehed saadavad naised sõtta. Naisest lugupidavad lähevad ise. Aga kellest riik lugupeab? Kas riigil on üldse aimu kuidas pered kannatavad sellise lükkega? Samamoodi vaidlen vastu nn.Maarja väitele, et naisi kes lastega ei saadeta sõjaväkke. Miks siis mehi kellel on lapsed-väiksed lapsed kodus saadetakse? Ei tehta mingit alandust, et ei peaks minema. Öeldaks ka naistele, et peale lapse lasteaeda panekut lähed, küll isa hakkama saab, ta peab saama. Isa ju 50% vastutav lapse eest ja riigil on savi kas isa töötab Soomes või kuskil mujal, teed oma elu ümber. Sellest tuleb veel suurem jama, Eesti ühiskond ei ole selleks valmis, et naistel oleks sõjaväe kohustus. Ikkagi pooldan seda, et see õppus oleks juba kooliajal ära, siis 95% tüdrukutest ei ole veel lapsi ega peret. Siis see ei oleks nii intrigeeriv.
Loogish4. jaanuar 2017, 16:47
lapsed võetakse lahinguväljale kaasa
issi-laadib miinipildujat mammi veab titt nibu otsas laskemoona ette
veelparem
kärgpered topitakse ühte soomukisse
vanema lapse isa rooli
keskmise pärdiku võimalik sigitaja kuulipritsuriks kui kaineks saab
kaksikute papi jäi kahjuks norra aga pole ullu ,võtame ämmad-,äiad ja annab rühma välja küll
totaaalne sõda vajab totaalseid lahendusi-arvab SETU
Ema4. jaanuar 2017, 17:25
Millinne aeg on selleks ajaks? Kas 18?
no-no4. jaanuar 2017, 17:53
Jälle üks, kes ei tee ühetaolisusel ja võrdõiguslikkusel vahet.
Maarja4. jaanuar 2017, 15:16
Tola... ega mitte keegi ei maininud sõnagi sellest, et naine, kellel on 1.5 aastane laps. peab minema kaitseväkke... Ära dramatiseeri asja üle.
.4. jaanuar 2017, 15:39
Ise oled tola. Õpi käituma.
!!!4. jaanuar 2017, 14:24
Iisraelis on naiste sõjaväeteenistus kohustuslik. Kas siis meie saame kehvemad olla ning maha jääda?
veteran4. jaanuar 2017, 14:13
Vaatasin ka seda gümnaasiumi lõpetanud imeministri esinemist ja tõtt öeldes- mul hakkas hirm. Ei, ma ei pelga sõda ega seda rumalat ja ebapädevat karvakasvanud nolki- ma tunnen tõsist muret meie maa ja rahva edaspidise käekäigu pärast. Meil kohe nagu mingi seaduse järgi paeavad juhtideks olema harimatud ja ohmakad. Ja see on nii paraku juba pikemat aega. Ärka, eesti rahvas, ärka enne kui on lootusetult hilja.
4. jaanuar 2017, 14:06
Kui see zzahkna end naisena tunneb, siis ta võib ju kaitseväkke vabatahtlikult minna.
lihtne eesti mees-4. jaanuar 2017, 13:56
See Tsahkna võiks ise kõigepealt sõjaväes ära käia
Eesti elu4. jaanuar 2017, 13:08
Algul mehed,siis naised.varsti loomad ja pensjonaarid ka.peasi et puss kaes pysib
Mikoola4. jaanuar 2017, 12:39
Tulevikus poiss, valitseb hea tahe inime seas ja rahvad ei õpi enam sõdima. Kui tahad sellele kaasa aidata ja rahu, valmistu rahuks.
Aaaa4. jaanuar 2017, 12:32
Tsahkna ootab, et saaks nais(t)ega minna, turvalisem. Mõistetav.
Arvan ka4. jaanuar 2017, 11:57
Mina arvan, et tulevikus on ministriks saamiseks nõutav hariduse olemasolu.
Enne naiste kohustuslikku ajateenistust võiks Tsahkna ka ise sõjaväes ära käia.
Kuule lehepruunlane!4. jaanuar 2017, 11:15
Paranda vähemalt nimi ära (Tsahka-Tsahkat) kui sa muud ei suuda!
mees4. jaanuar 2017, 11:51
tegi sõjaväe eest tsihkat-tsahkat!
galif4. jaanuar 2017, 11:01
Tundub et ei tajuta mis asi see sõjavägi on ja mis sellega võid kaasneda. Neiud tahavad ennast proovile panna jne. ,kõik on väga põnev ja tore.Kui aga sõda on lahti , loodame muidugi et nii ei juhtuks ,siis enam nalja ei ole. Issi ja emme lähevad sõtta ,kus lapsed lähevad ? Lastekodusse või ?
Seal ka kohti pole.
projekt4. jaanuar 2017, 12:56
See värk paneb iibe paika. Kaheksa kuuga suudetakse rasestada sõjaväes kõik neiud. Sõjaväeteenistuse ajal rasedaks jäänud naiste lapsed kuuluvad peale sünnitamist kvaliteetse elanikkonna kasvatamise huvides (vaata lastsõimede ja lastekodude tarbeks eraldatavat pearaha) riigile. Jne.
Tegelikult4. jaanuar 2017, 10:48
on Juudamaalt veel palju muudki üle võtta kui Kentmanni tänavalt kästakse.
Juta4. jaanuar 2017, 10:37
Hea minister, mine käi ära sõjaväes ja ära poe selle taha et kunagi teie aastakäiku ei soovitud, vabatahtlikult oleksid võinud minna ja kohustuse riigi ja isamaa eest täita. Minule oled praegu selge nahahoidja.
rox4. jaanuar 2017, 15:25
Ka mina jäin aastakäigu alla mis vabastas teenistusest. Ma tahtsin minna vabatahtlikult ent öeldi praegu kohti ei ole. 2 aastat käisin ent öeldi kohad on täis. Ja nii.jäigi käimata.
kohe4. jaanuar 2017, 10:22
hommikul vihastavad välja
4. jaanuar 2017, 10:03
Vaata Tsahkna, Mang ütleb otse välja, et sa ei sobi kaitseministriks kohe üldse mitte ja sügiseks oled sealt postilt maas. Aga tal ongi tuline õigus ja veel, et Tsahkna on joodikute tähtkujust, millest on isegi juba kuulda olnud ühest foorumi saates vindisena olles. Püüab kasutada ka presidendi lauseid-iseenesest mõistevad asjad. Eks presidendi tiivaall saabki vaikselt vegeteerida aga kaua, saame näha.
14. jaanuar 2017, 10:02
Ajakirjanik võiks enne avaldamist kirjavead üle kontrollida või vähemalt nimed õigesti kirjutada
kui4. jaanuar 2017, 10:01
tshukna tahab kõigile sõjaväeteenistust siis tehku seda kooli õppeprogrammis tehku sellega kasvõi mingit tutvust. Kas tõesti kardab ,et Trump viib NATO minema? Saan aru et hirmutamine toob raha sisse ning head suhted naabritega on halb rahakotile aga kui tuleb head suhted USA ja Venef. vahel kas siis ültse kaob sõjavt. Praegu on hale olla sõjaväelane kui sa mingi eriväelane pole ning missioonidel saad minna aga kui oled mingi baasi valvur siis on hale kahju. Sõduri palka tõsta ning ikka rohkem võimalusi teha mitte krd seenel metsas käia. Politsei on palju huvitama eriala.
just4. jaanuar 2017, 10:00
Siis saab Sahkna ise ka ära käia.
Vot vot4. jaanuar 2017, 10:25
ott4. jaanuar 2017, 09:51
ammu oleks aeg,muidu pole mõtet jahuda mingist võrdõiguslikkusest kui ühel poolel on eriõigused,aga kohustused on vaid meestel.
Nja4. jaanuar 2017, 09:59
Aga mehi eelistatakse tööle kandideerides rohkem, lastega naine tööle kandideerib vaadatakse viltu ja mõeldakse, et kuidas hakkama saab, aga lastega mees selle pärast muretsema ei pea.
tavaline eesti mees4. jaanuar 2017, 16:00
Mis sa naine üldse tööle ronid? Sinu koht on kodu ja lapsed!
Eh4. jaanuar 2017, 17:56
Ja seesama tavaline eesti mees kirub pagul... ? Ise siin ka naiste eest otsustamas.
mehed hakaku4. jaanuar 2017, 09:59
siis sünnitama ka,praegu nõuavad vaid aborte.
Eh4. jaanuar 2017, 10:26
Kui sa oled sünnitust pealt näinud ja endiselt hurjutad naisi kes selles osaleda ei soovi siis oled küll ikka madal inimene. Aga kui sa vabatahtlikult tahad endale allapoolevööd ühte suurt rebenenud auku siis võid naisi edasi survestada lol
tavaline eesti mees4. jaanuar 2017, 15:13
rumal naine, kes mehe nõudmise peale abordi teeb=oma lapse ära tapab...
tavaline eesti mees4. jaanuar 2017, 15:14
kui sünnitamine nii kole on, siis mine jookse natuke püssiga metsas... saad prioriteedid paika...
Aga4. jaanuar 2017, 17:57
Võib olla on rumal ikka mees, kes seda nõuab ?
kas4. jaanuar 2017, 12:00
siis hakkavad mehed ka sünnitama, et võrdõiguslikkus olek?
4. jaanuar 2017, 09:34
Riik pole suutnud luua iseseisvat elementaarset kaitsevõimekust puudub rannakaitse, lennuvägi, keskmaa õhukaitse, soomusmanöövervõimekus- on teosammul 10 aasta arenguplaan.
Kolmandik meestest läheb aastas püssi alla- kõigepealt ikka ludridele 100 protsenti reaalne sõjaväekohus -vabastab vaid invaliidsus.
Tsahkna ära mängi selle mõne protsendi elektoraadiga -lõpeta muna ajamine
Pearu4. jaanuar 2017, 09:18
Mida Tsahkna ka teab kaitseväest? Ise pole ju seal teeninud. Tüdrukutele=naistele ei ole see küll mitte sobiv koht. Naise koht on olla kodus ja hoida kodu korras kuni mees sõjast koju tuleb.
Irw4. jaanuar 2017, 09:59
See viimane lause...Hoia ise kodu korras ja istu kodus tainas.
ajateenistusst ei saa võrrelda sünnitamisega4. jaanuar 2017, 09:14
Siin on kaks punkti, mida peaks arutama:
1) Kuidas on võimalik, et Eestis on ribu-rada kaitseministreid, kellel endal ajateenistus läbimata? Selline praktika peaks lõppema KOHE! Mitte ükski kuulumine KL-i või osalemine kursustel-õppustel ei saa asendada kaitseministri ajateenistuse läbimist.
2) Ajateenistus peaks olema kohustuslik KÕIGILE Eesti kodanikele olenemate nende soost. Meil on võrdõiguslik riik, kus sugudel peaks olema võrdsed kohustused ja õigused.
Neile, kes rõhuvad sünnitamisele ütleks, et sünnitamine ja laste kasvatamine pole Eesti riigis kohustuslik. Ja naised kasutavad seda õigust (mitte lapsi saada või saada lapsi ühiskonna seisukohast ebapiisaval arvul) väga intensiivselt. Mitte ühelegi naisele ei kirjuta riik ette, et tal PEAB olema minimaalselt 3 last. See ongi viinud välja sisuliselt rahvause väljasuremiseni Eestis.
P.S. Meestel on ajateenistuse läbimine kohustuslik nii et ärge võrrelge seda sünnitamisega.
Jah4. jaanuar 2017, 10:01
Mida need naised sünnitavad üldse, maailmas ligi 8 biljonit inimest juba, mis te tahate selle igal perel kolm last asjaga saavutada, seda, et kõigil maailma lastel oleks halb olla või? Nende sünnitajate kes üle kahe-kolme lapse teevad on sisuliselt keskkonnasaastajad.
Sünnitaja4. jaanuar 2017, 11:49
Vaata, kui ei ole sünnitajaid, siis pole ka enam riiki!
naised Aasiast4. jaanuar 2017, 12:21
Kui eesti naised ei taha sünnitada, siis hakkame naisi sisse tooma Venemaalt, Ukrainast ja kui vaja siis Aasiast...
Iga mehe kohus on teha Eestisse vähemalt 5 last. Kui eesti naised on nii ära hellitatud, et nad sellega hakkama ei saa või sellele vastu hakkavad, siis läheb Eesti mees Taisse ja ostaab sealt endale naise, kellega teeb vähemalt 5 last Eestile. Soomes on see juba laialt levinud. Oleks aeg eesti mehelgi natuke suuremat pilti näha. Tai naine ei m...e vaid täidab abikaasa kohust naisena.
Jah4. jaanuar 2017, 13:09
Pole ime, et sellise mõttekäiguga mees Eestist endale normaalset kaasat ( või üldse mingisugust ) ei saa.
eesti mees4. jaanuar 2017, 13:54
Sellise mõttekäigu mehe peres kasvavad hetkel 4-last. Kusjuures lastel on olemas nii isa kui ka isa, mis meie ühiskonnas sugugi nii iseenesestmõistetav pole. Tehke järele, kui oskate ja suudate!
parandus4. jaanuar 2017, 14:16
..on olemas nii ema kui ka isa...
Naine4. jaanuar 2017, 14:33
Misasja sa kirjutad? Midagi ei saa aru. Kui sünnitajaid vaja pole kust siis sinu perre lapsed tulevad. Või see nii peen iroonia, et kohe aru ei saanud.
tavaline eesti mees4. jaanuar 2017, 14:50
Ma siin kirjutangi seda, et vaatamata sellele, et ma pole oma ellu- ja naistesse suhtumist kunagi varjanud, on mul peres 4 last... Ehk siis, kui Eesti naised pole valmis lapsi sünnitama, tuleb naine tuua mujalt maailmast. Mitte ükski mees ei vaja naist:
1) Kes ei anna seksi
2) Kes ei taha lapsi
3) kes kasvõi kordki oma elus on otsustanud abordi kasuks (tapnud oma lapse)
4) Kes pole valmis mehe ja laste eest hoolitsema (tegema süüa ja hoidma kodu korras jms)
5) Kes ei hoolitse enda eest
Jne
Jah4. jaanuar 2017, 14:52
Mis siis viga, kui veel tütred on, siis kohe 4 sõjaväkke minejat olemas.
tavaline eesti mees4. jaanuar 2017, 15:01
hakkasin enda tütrele õhupüssist laskmist õpetama juba 6-aastaselt. Poisid said 5 aastaselt 15m pealt plekkpurgile pihta...
Kas teie lapsed on saanud samasugust õpetust?
Naine4. jaanuar 2017, 17:28
Kui pole Eesti naine siis pole sündija ka eestlane. Me juba toome pagulasi sisse. Sinu jutu järgi piisab ka sellest iibe tõstmiseks.
Nojah4. jaanuar 2017, 17:59
Mõned naised on jah valmis ükskõik kellega elama.
Kristlik riik aga islamistlik maailmavaade5. jaanuar 2017, 19:19
"iga mehe kohus on t e h a vähemalt 5 last"
Vat selles tehas ongi põhjus miks naised lapsi ei taha sünnitada. Tehtud on siin riigis palju lapsi aga ega nad rästikud ole, et kohe kui sünnib on iseseisev. Lapsega on tööd küll ja ülearu enne kui tast inimene saab aga mehed tahavad ainult tegemisega piirduda ja siis uttu tõmmata. Mees kellel oma lapse kasvatamiseks aega ja raha ei ole on jopski. Ja ei ole vaja tulla vabandustega lagedale. Kui pea on olemas on õppimine oma teha. Ja kes hakkab vabandusi otsima on lihtsalt laisk.
selline füürer.4. jaanuar 2017, 09:13
Et siis nagu sõjavägi koosneb robotjunidest , ja naised pannakse neid silitama teatud eas.
Brunn4. jaanuar 2017, 09:01
Israelis on naised kolm aastat ja mehed viis aastat. Ja tagatipuks sünnitavad inimese kohta kordades rohkem-amen.
iconoclast4. jaanuar 2017, 08:23
Huvitav on lugeda kuidas naised üritavad nüüd pugeda sünnitamise taha, kui aga jälgida milline on eesti iive siis tuleb oopis vastupidine pilt välja.
Need naised ei sünnita vaid värvivad küüsi ja oma peigmehe sõjaväes oleku ajal trallitavad ringi ööklubides ja võõrastes voodites.
KUi ma nüüd õigesti olen aru saanud siis meil on "võrdõiguslikus" ?
No teeme siis võrdselt ka sõjaväe, miks eksisteerib üks inimgrupp kellel on kõik õigused aga pole ühtegi kohustust ja samas on teine inimgrupp kellel on kõik kohustused aga pea ei mingieid õigusi kui vaadata seadsut ja ka näiteks laste hooldusõiguse lahedeid.
Antud olukorras kus eesti rahvarv on niigi väike ja nii naised kui mehed on võrdsed pean täielikult õigustatuks Iisraeli mudelit kus sõjaväes käivad ka naised.
Siin on varm olnud juttu et iibe tõstmiseks kehtestame meestele teatud vanusest lastetuse maksu, huvitav kas mehed peavad nende laste saamiseks hakkama naisi vägistama?
Eks ikka see iibe küsimus ole kahe osapoole vaheline teema ja naiste võrdsus meestega siis paraku kasuks ei tule.
londiste4. jaanuar 2017, 08:46
Ära häma! Lastetusmaks tuleb ka naistele. Ainult, et ei saa aru mis eesmärki see peaks ka täitma hakkama. Raha mi sellest koguneb läheb ju riigi eelarve aukude lappimiseks ehk järjekordselt ebasihipärane kasutamine. Iive samuti ei tõuse, sest maks kaob lapse sünniga. Maksust vabastamiseks piisab ühest lapsest ja rohkem pole vaja neid sünnitada. Üks laps ei ole iive tõus!
iconoclast4. jaanuar 2017, 09:21
Vabandust kui pole asjast õigesti aru saanud, kuigi pole üldse mingi maksu poolt.
Heh4. jaanuar 2017, 10:04
Lastetusmaks? Suht ebanormaalne idee, jätke inimestel valida kas nad tahavad lapsi või mitte, mingi lastetusmaks mind küll ei kõigutaks :). Inimesed koliks selle peale minema, saate vastupidise effekti :)
tavaline eesti mees4. jaanuar 2017, 14:58
laske jalga jah.... Nagu ma ütlesin, siis teie järgi ei jääda igatsema> teie asemele tuuakse endale elukaaslane mujalt maailmast.
Loomulikult peaks olema lastetusmaks ja kohe korralikus suuruses, mille eest makstaks lastetoetusi.
Miks lastakse mõnedel mugavalt oma noorus mõnusalt ära vegeteerida, aga vanaduses jäävad nad teiste üleskasvataud lastele lootma? Kas see on teie arvates õige? igaühe kohus on muretseda endale järeltulev põlvkond, kes talle vanaduses toeks on...
oh4. jaanuar 2017, 09:02
Mehised mehed, kes mõistlike naistega suhtlevad, nendega lapsi saavad ja pereelu elavad küll ei pea vajalikuks, et nende pruudid ja laste emad kasarmutes viibiksid ja mehi kaitseksid.
küsimus4. jaanuar 2017, 09:16
"mõsitlikud naised"... Huvitav, kust neid veel leiab...
iconoclast4. jaanuar 2017, 09:19
Jah õige aga need naised on pigem erand kui reegel, võibolla olekski hea mõte eesti rahvaravu tõstmise lahendus et naised kes sõjaväkke mineku ajaks pole käimapeale saanud või juba lapsi saanud need lähevad samuti riiki teenima, kui pole seni riiki teeninud rahva taastootmisega siis teenigu võrdselt meestega püss käes.
Loomulikult oleks siin eran neil kes ei saagi lapsi aga see peaks olema siis erand mõlemale soole.
Ilmselt 4. jaanuar 2017, 13:10
Sellistest kohtadest ja seltskondadest, kus 09.16 ei liigu.
tavaline eesti mees4. jaanuar 2017, 15:05
Kui panna poisid ja tüdrukud paariks aastaks koos teenima, oleks mõistliku aja jooksul ka Eesti iive positiivne...
Kasarm ja välielu panevad kiiresti asjad loomuliku raja peale...
tavaline eesti mees4. jaanuar 2017, 15:08
loomulikult ei saa paljud Eesti noored naised laspi, kui esimene laps abordiga hukatakse... See ju vana tõde, millest meil ei räägita... ja pärast kiunuvad, et lapsi ei saa... Seejärel muutuvad üle 40-selt peast juhmideks vanatüdrukuteks, kel ainus mure on laudlina narmaid kammida...
kaitsenõunik4. jaanuar 2017, 09:21
Ja mis Sa selle sõjaväega peale hakkad? Üle nelja tunni venelastel aega ei võta kui kogu kaitse on maatasa tehtud. Jahipidamine metsas redutajatele terroristidele on juba eraldi lõbu ja seda saab maailma sõjahulludele müüa.
09:214. jaanuar 2017, 10:47
Õige jutt.Isegi metsa ei saa enam minna sest mets on ka kõik maha parseldatud.Ja kännud on ka nii madalad,et ei saa peitu pugeda.
Usun4. jaanuar 2017, 08:12
Ja loodan, et järgmises valtsuses seesuguseid nagu Tsahkna ei ole
age4. jaanuar 2017, 08:04
naised sõjaväkke ja mehed sünnitama!!!
Las4. jaanuar 2017, 08:08
Tsahkna ise sünnitab
kõige pealt4. jaanuar 2017, 08:02
Eesti Vabariigi Kaitseministril peab olema eelnev kaitseväe teenistus kohustuslik.
Sama siin4. jaanuar 2017, 09:46
Alustaks kõigepealt endast!
tavaline eesti mees4. jaanuar 2017, 15:17
sellele on raske vastu vaielda... Kaitseministriks ei tohi saada isik, kes ükskõik, mis põhjusel, pole KV teenistust läbinud
arvamus4. jaanuar 2017, 07:47
Ei poolda. Naised kasvatavad sisultiselt üksi lapsi, mine nüüd ka veel riiki kaitsma!
Eh4. jaanuar 2017, 10:06
Kes kasvatab? Nagu kõigil naistel on/peaks olema lapsed? See on suhteliselt mõttetu argument, et oi naised sünnitavad, ja siis, kui ei sünnita siis peaks sõjaväkke minema v???
Eks4. jaanuar 2017, 07:38
on vaja nende asemele sodima saata kes tulid siia meie kulul elama sest kodumaal ei ole turvaliune.
Proosit poisid-tydrukud!4. jaanuar 2017, 08:05
Seega sunnime armeeteenistusse tulevasi emasi,kes peavad tagama turvalisuse oma maalt pögenenud desertööridele,kes jätsid enda kodumaa naised ja lapsed kaitseta! Kuidas selgitab Tsahkna meie noortele meestele -naistele sellist kino,et me soosime oma maa relvajöududest ärakaranud, täis elujöus noori mehi ja tagame neile parema eluolu kui seda on enamikul siinsed kohalikul elanikkonnal? Kas Tsahknale on yllatuseks teadmine,et valmidus vöitlemiseks ja suremiseks on teadmine,mille nimel vöidelda ja surra!?
maamees4. jaanuar 2017, 07:15
Pojake,käi ikka ise enne sõjaväes ära.Samuti kõik teised kõrvalehiilijad võta kaasa.Praegust paistab ikka väga palju poegi sõjaväe kõlbmatud olema.
ise4. jaanuar 2017, 07:28
ei lähe, aga saadab oma naise - kõva mees seegi!
Ääretult4. jaanuar 2017, 08:09
4. jaanuar 2017, 07:13
irl kaevab endale hauda. ärgem segagem neid selles tähtsas tegevuses.
Lii4. jaanuar 2017, 06:59
Huvitav kelle käepikendus see Tsahkna on?
Ants.4. jaanuar 2017, 06:52
Või siis nüüd juba uus kaitseminister Margus TSAHKA? Edasi ei pidanud vajalikuks pärast sellist pealkirja üldse lugedagi.
Radist4. jaanuar 2017, 07:28
Nii see ÕL kirjutab jah ..Kaitseminister Margus Tsahka: ma ei... huvitav, kas Keit Pajult võetakse selle apsaka eest preemiat maha, või pannakse juurde?
Vähk4. jaanuar 2017, 06:48
Ministerpoiss võiks ikka ise eeskuju näidata ka sõjaväes ära käia.Siis ehk tuleks ka mingisugune usk ministrihakatisest.
Mari4. jaanuar 2017, 06:59
Ärge nüüdbTsahkna kallal ka nni väga vötke,tuu hansu rääkis sama jutt,et tytrikid kroonu.Las lähvad köiksepealt ise,kes pole käinu.Muitu muna öpetab kana.
Merit4. jaanuar 2017, 05:38
Kõigepealt gümnaasium siis ülikool ja siis sõjavägi.....aga millal naised sünnitavad siis, mis vanuses ja mis tervisega peale sõjaväge? Kas lapsed antakse sõjaväkke kaasa kui mõni naine on julgenud varem sünnitada?
Naine4. jaanuar 2017, 10:08
Aga äkki ma ei tahagi sünnitada? Miks kõik kommentaarid eeldavad, et lapsesaamine on selline asi mis juhtub kindlasti nagu puberteet? See on valik, paljud ei taha lapsi.
Et4. jaanuar 2017, 13:13
Ära karda, ega keegi ei sunni, aga siis, kui vanaduses üksi oma ( või vanadekodu ) nurgas istud, siis on natuke hilja
Radist4. jaanuar 2017, 04:30
Ah et nüid om valla-poistel uued krutskid vällla mõeldud, kuda eestirahvast veelgi enamb nörritada? Esteks pandi mehed omavahel tantsima. Kooseluseadus. Teiseks keelati meestel naisi kaitsta. Köln.Nüid kästakse naestel sõjaväkke minna?
tsuhkna4. jaanuar 2017, 04:23
ja tulevikus võetakse ka targemad hundikoerad
Ole Täitsa4. jaanuar 2017, 04:04
Mis sul* viga on?
*(teil kõigil seal)
1234. jaanuar 2017, 02:45
Igal juhul kahju,et meie riiki sellised pärakad juhivad.
Robi4. jaanuar 2017, 02:43
Tsahkna ! kassa saad! kui juba tüdrikuid võetasse,käid sa kah! marss marss kroonusse poiss!
lontrused need mehed Tsahk eelkõige4. jaanuar 2017, 01:31
esiteks peaks kinda viskaja ise sõjaväeteenistuse läbima. Kas häbi pole istuda toolil ja käske jagada kui endal pole aimugi,mis sõjavägi tähendab!
Kui meie mehed on nii viletsad,poevad haiguste taha,mängivad lollikesi,et jumalapärast sõjaväkke minema ei peaks,siis tuleb tublidel naistel ise relvad haarata .
Ju siis on aeg ka muud ohjad endi kätte haarata ,
Mehed koolidesse ja lasteaedadesse ,supiköökidesse ja loomaeda. Naised riigikaitsesse,valitsusse!
Ja muidugi jääks kodukanadest meestele kohustuseks ka lastesaamine Küllap meie meditsiin siin juba väljapääsu leiab! Mehikesed,pehmokesed Hopsti,emmede sülle!
Liisu 4. jaanuar 2017, 01:24
Kuidas meil praegusel ajal võib olla üldse kaitseministriks inimene kes on 12 klassiga ja pole läbinud sojaväge. Lisaks see tuulelipuna käitumine. Täna olen Sinu partner, homme pole....
Radist4. jaanuar 2017, 04:47
Mina ka imestan, mis kriteeriuni alusel on saanud Eesti Vabariigi kaitseministriks (välisministriks) sõna otseses mõttes poisinolk, kes pole kunagi püssirohtu nuusutanud? Võimalik ainult "eesti vabariigis"!
Mädanik4. jaanuar 2017, 07:16
Ega habe ja vanadus veel kellegist meest tee.
hea Liisu4. jaanuar 2017, 04:52
demokraatlikus riigis ongi kaitsevägi ja poliitikia lahus. kui kindral on peaminister, siis on asi kurjast. ma ei ole ka kõigi asjadega nõus. olen teeninud aega nõukogude liidu armees. olen seal ka vande andnud. olen seal teeninud reamehest vanemani (staršinaa), see on tase milleni paljud ei jõua. vanemseersant oli see viimane tase, mina olin sealt samm kõrgemal. ülikoolis sain leitnadi auastme. leitnant on ofitser. ma ei ole mitte kunagi oma sõjaväelisi pabereid välja võtnud. mida ma oskan: ma oskan väga täpselt tulistada, ma räägin väga head vene keelt, ma tean kus on minu riigi piir. ja ma tean väga hästi, kuidas seda kaitsta. mul on üsna ükskõik, kas minister räägib vene keelt, kas minister on käinud sõjaväes.
Mädanik4. jaanuar 2017, 07:22
Vene armees käinud enamasti ei oska midagi peale nõmeda plõksimise teiste aadrssil et vaata kus mina olen mees.Suur osa endisi tööbatti mehi või seataliajad.
Yggjgv4. jaanuar 2017, 01:19
Tsahkna on spetsialist sellel alal kuidas iivet vähendada.
Ta on spetsialist Eesti rahva hävitamisel. Naised kohustuslikult sõjaväkke on haiglasemaid mõttekäike.
See on konkreetne abivahend naiste veel väiksemale sünnitamisele. Mõnede inimeste ajukäärud invaliidistuvad selle sallivuse ja tolerantsusega. Õnneks sellel saabub lõpp.
Kuule geenius4. jaanuar 2017, 10:11
Naised on fertiilses eas nii umbes 14-45 eluaastani. Kes tahab nii väga sünnitada leiab selle ajavahemiku sees selle aja, et üheksa kuud rase olla. Kes tahab lapsi see ajateenistuse pärast neid tegemata ei jätta, need kes ei taha ei tee neid nii kui nii. Lisaks neid lapsi niigi palju, mida te sigite
Kalev4. jaanuar 2017, 15:08
Kuperjanovis käinud naissõdalased jäid kõik sedapsi, abiks seegi !
ideel on jumet4. jaanuar 2017, 01:02
isegi väga. esiteks, ei kobise enam feministid, teiseks, saavad naised ka aru, mida tähendab riigikaitse ja kolmandaks ja kõige tähtsam on asjaolu, et iive hakkab taas tõusma. vean selle peale kihla.
Mjahh4. jaanuar 2017, 07:07
Ükski õige eesti mees ei luba oma tütreid ja laste ema sõjaväkke teistele mõnitamiseks.Las need mehenäljas tibid taidlevad seal vabatahtlikult.
To mjahh4. jaanuar 2017, 10:12
Miks mitte? Mis mõnitamine see on, eesti naised on tugevamad kui sa arvad. Sa eeldad, et kõik eesti naised on saja lapsega igaüks küljes rippumas voi???
Et4. jaanuar 2017, 13:15
Kohe selge, kes on tõeline mees ja kes mitte ( Mjahh ja To mjahh).
tavaline eesti mees4. jaanuar 2017, 16:21
ma küll luban oma tütart kaitseväkke. Ma kohe tahan, et kunstküünte vahepeal ka väike metsaralli saaks läbi tehtud...
Et4. jaanuar 2017, 18:03
Kõigi tütred ei ole kunstküüntega ja pole vaja neid ka metsa saata
no jh 4. jaanuar 2017, 00:49
Ja tulevikus meestel,sünnitamine kohustuslikuks !
mõtlik4. jaanuar 2017, 01:10
Ehk peaks mehepoeg enne ikka ise sõjaväeteenistuse läbi tegema . Alles siis saab hakkata seda naistele sundkorras peale suruma.
irv4. jaanuar 2017, 01:13
kas naistele on kohustuslik? ei , pagevad koos välismaa meestega Eestist nii et padavai.
Jah4. jaanuar 2017, 13:18
Kui häid mehi Eestis nii vähe, et kõigile ei jätku, siis tuleb ju välismaalasele minna. Võiks aru saada, et Eesti mees, kes kodumaalt naist ei leia, peaks ikka väga hoolega järele mõtlema, et miks see nii on, mitte muudkui naisi süüdistama
noh, äla tuli4. jaanuar 2017, 00:31
ennem käigu need meie samasoolised ise sõjaväes äla.
Esimene aprill4. jaanuar 2017, 00:01
3. jaanuar 2017, 23:44
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Irw4. jaanuar 2017, 10:13
Üks on nagu natuke bioloogiaga seotud, sa võrdled..oh ma isegi ei oska nii rumalatele seletada kuidas see argument vilets onnn
olen küll veel noor, aga mõistan molekuli vist4. jaanuar 2017, 11:22
point on vb selles, et naised kannavad 9 kuud last, aga ärme unusta siinkohal igakuiseid kohutavaid valusid ja muid probleeme enne ja päevade ajal. lisaks... menopausi alguses võib sõna otseses mõttes EMOsse sattuda oma tugeva verejooksuga, mida pole mitte ainult jube vaadata. ja raseduse/päevade aegu enesetapumõtted, depressioon.. raseduse ajal veel näiteks hemorroidid, paistes jalad, iiveldus? pärast nahk, mis kokku ei tõmbu? venitusarmid? ma ei hakka nimekirja enam pikendama. valu sünnituse ajal, ega keisrilõigegi nali pole, pärast magamata ööd. lapse saamine on tore ja last on enamasti lihtne teha (mõni ei saa lapsi, kuigi tahab), protsess on lausa nauditav. aga hea meie ellu ei tule alati lihtsalt. olen kuulnud, et treenitud tugevad mehed rikuvad sõjaväes eluks ajaks oma selja või põlved. ei mõtle siinkohal neid nõrgukesi noormehi, vaid ikka mehi, kes reaalselt teevad nii kardiot kui pumpavad rauda mitmel päeval nädalas juba aastaid , ja kellel seni pole probleeme esinenud. õnneks ei ei pea meditsiinitudengid sõjaväkke minema.
kolla3. jaanuar 2017, 23:40
Kui sahkna tahab naised kroonu saata siis ta peab ju ise ka minema.Kuramuse kena pilt oleks-mingi töllmokk vahib rivis.
ärale,4. jaanuar 2017, 01:01
AGA PEAKS! Vaat see ongi vastus küsimusele, kuidas sai võimalikuks, et sõjaväelise kõrgväljaõppega, töökogemustega professionaal Hannes Hanso asemel pandi Kaitseministriks lihtsalt üks täielik kogemusteta võhik. Seda juhtub vaid Eestimaal!
4. jaanuar 2017, 01:11
Kui ma seadusi paremini tunneksin kas selle pooletoobise mold läheb siis meeldivamaks?
Ema4. jaanuar 2017, 01:38
Milline seadus seda siis ütleb, et ajateenistust läbima ei pea? Mina tõesti pole kuulnud. Loogiline on, et näiteks presidenti ei saa kutsuda kordusõppustele. Aga ajateenistus ... Selles vanuses, mil tuleb ajateenistus läbida, ei olegi võimalik presidendiks saadagi ju.
mart3. jaanuar 2017, 23:35
Teen ettepaneku kuulutada õigustühiseks kohustuslik sõjaväeteenistus seniks kuni Eesti saab omale sõjaväeteenistuse läbinud kaitseministri! Millist eeskuju annab meie noortele selline kaisteminister?
ammu aeg3. jaanuar 2017, 23:25
Kristiina 3. jaanuar 2017, 23:20
Mingu ise sojavakke või öelgu mis seda takistas. Las jääb vabatahtlikuks ja huvilistele sõltumata soost. Vabatahtlikud tüdrukud on väga ok
Tsahkna3. jaanuar 2017, 23:18
....4. jaanuar 2017, 01:03
Mul on pagana kahju sellest, et Hr.Hanso pidi loovutama koha Tsahknale - ebaõiglus ja ebakompetentsus kuubis!!!
mida sa nüüd ajad?4. jaanuar 2017, 03:51
tole ra st hanso just seda esimesena ajama hakkaski, et naised sõjaväkke, ta olla käinud, ise raadiost kuulsin teda sellest rääkimas, norras, kus siis kõik olevat nii imeliselt, nii imeliselt. noored mehed ja naised jagavad ühiseid magamis- ja eluruume, ja kujutage ette, keegi ei kurtnudki :D no kellel võiks olla sõjaväes olles teise riigi ministrile midagi kurta? isegi kui surmasuus oleks, ikka pakazuuhha ju, et oh mis hästi kõik on. ja ru mal hanso jäi uskuma ja ajab nüüd, et naised sõjaväkke. kohutavalt ru mal mees, õde tal samasugune.
Miikael 4. jaanuar 2017, 06:49
Saadaks öige hr.hanso ja köik suured vöidurelvastujad ise venemaa heidutamiseks piirile.Putin imestaks ja minestaks.Naisterahvastel ikka oma tähtis roll täita eesti rahva püsimajäämiseks.Ja naised ja mehed elavad koos?Kuidagi halvamaiguline,vöi ei?
laalaa3. jaanuar 2017, 23:00
Naise sõjaväkke ja mehed hakkavad sünnitama!
Aga4. jaanuar 2017, 10:16
Miss ee sünnitamine siia puutub? Mehed kaotavad ka ju selle kaitseväes teenimisega ühe aasta mille oleks saanud veeta sigides. Miks vaatad naisi kui sünnitusmasinaid?
Piinlik olukord.3. jaanuar 2017, 22:55
Nii ei pea mitte kunagi olema ega tulema. See on häbiväärne juba mõtte tasandil.
3. jaanuar 2017, 23:17
Eriti ministri suust, kes ise sõjaväes käinud ei ole.
Miks 4. jaanuar 2017, 00:19
ei näe juubeldavaid naiste õiguste eest võitlejaid?! Millegi pärast kilavad nad ainult pehmete ja sügavate tugitoolide pärast! Kui tegemist mingi raskema füüsilise tööga, pole naiste õiguste ja võrdsuse eest võitlejaid kusagil! Kui see suur võrdsus peaks jõustuma, siis selline võrdsus pole feministide arvates kindlasti võrdne!
Et4. jaanuar 2017, 09:06
Mõni ei saa ikka üldse aru, et naised ongi füüsiliselt nõrgemad, aga sellegipoolest peavad kõik inimesed võrgsed olema. Ja võiks endale selgeks teha , et võrdsus ja ühetaolisus ei ole mitte üks ja seesama.
Ehh4. jaanuar 2017, 07:12
Ahvime aga igat lollust järgi. Kuskil Brüsseli vasalliriigis pidigi nii olema.
l i b l e3. jaanuar 2017, 22:49
kõik saab alguse juutidest,nagu ka Tsahkna jutt,mingu Israeli.
Põhjus3. jaanuar 2017, 22:31
Kõigepealt peab Tsahkna ise sõjaväe läbi tegema ja ellujäämistarkused omandama.
tsahkna , mikser ja nii edasi3. jaanuar 2017, 22:26
kuipalju neist isehakanud ´´ strateegidest ´´ on kasvõi ühe päeva olnud tegevteenistuses ?
Kah mul sõjamehed !
Lasteaed koos oma täissöönud ilusa kindraliga !
Antsu vend3. jaanuar 2017, 22:23
See pole muidugi oluline, aga ma mina lisaksin Tsahka nimesse pealkirjas ühe tagasihoidliku "n"-i. Siis saaksime Tsahkna kokku. Lugege korragi oma ülitis enne läbi, kui selle avaldate.
B | TVUUDISED
TV3 VIDEO | Kaitseminister Margus Tsahka: ma ei välista, et tulevikus on naistele ajateenistus kohustuslik
juss3. jaanuar 2017, 22:38
kui nüüd aus olla siis isegi nende tähtede kulutamine roolijoodikust kesharidusega ja sõjaväes käimata ministri nime kirjutamiseks on mu arvates lausraiskamine
Naine küsib3. jaanuar 2017, 22:22
Miks on kaitseministriks mees, kes ise ei ole ajateenistust läbinud? Miks ei ole? Või siis on?
teine naine küsib ka,4. jaanuar 2017, 01:09
miks võeti Hanso kohalt maha kui Ossinovski võis jääda.
22:224. jaanuar 2017, 10:58
See minister näitas kõigile ette kuidas kõrvale hoida,alguses üks lõpetamata ülikool,siis teine lõpetamata ülikool.Ja siis oligi juba vanust nii palju,et ei olnudki enam kohustust kaitseväkke minna.Minu arvates peaks kaitseteenistuse läbimine olema mitte ainult kohustus vaid ka auasi.
et siis3. jaanuar 2017, 22:16
kontroll ja kontroll inimeste üle, haugake bussu peale ja kontrollige ennast... katlas kohtume!!!
3. jaanuar 2017, 22:14
Minu arvamuse kohaselt poleks õiglane saata noormehi/tütarlapsi sõjaväkke, kui selleks pole soovi, sundimisega ei saavutada ka muud kui ainult vaenu ja tõrklikust...
Jah3. jaanuar 2017, 22:14
siis tuleb sõjaväest, käratab sulle: tule sängi mees, muidu lasen maha nagu koera!
jep3. jaanuar 2017, 22:13
Õige, tahavad nii väga võrdsust, andku minna!
Valmisolek3. jaanuar 2017, 21:47
moslemil on alandav langeda naise kae labi! Eks kõigeks tuleb valmis olla. Kus sa akki ikka neid naissõdureid võtad, kui häda uksele koputab?
Ätt3. jaanuar 2017, 21:42
Käigu kõigepealt ise sõjaväes ära. Ajupeeru laskmiseks pole vist tegelikult sedagi vaja.
Pööriöölane3. jaanuar 2017, 21:38
Tegelikult peaksid kõik noored naised mingi kohustusliku õppelaagri läbima, kus neile muude eluks vajalike teadmiste kõrval õpetatakse ka süüa tegema, õmblema ning enda järel koristama. Sest suurem osa noortest naistest niisuguste asjadega enam hakkama ei saa. Aga see laager ei pea olema selline nagu oma märgades unelmates näeb see läbi põlenud kirikupapihakatis.
to pööriöölane3. jaanuar 2017, 22:59
Rohkem on ikka meestel vaja seda söögitegemise ja koristamise oskust õppida. Ja tore ongi, kui naised hakkavad käima sõjaväes, siis mehed tuleks saata koduperenaise kursustele. Tuleks mõlemale kasuks.
To 21:384. jaanuar 2017, 10:19
Miks meestele ei peaks õmbelmist, toidutegemist õpetama? Ei oska eriti ei süüa teha ega ka ömmelda, mis teha.
Ema4. jaanuar 2017, 01:32
Olen nõus, kõik tüdrukud võiks mingil viisil ajateenistuse läbida. Eesmärk peaks olema elementaarsete ellujäämisoskuste omandamine. Kuidas käituda, kui elektrit, kütet, vett ei ole. Kui kodudesse on jäänud ainult lapsed, naised, vanad ja väetid või kui ollakse sattunud ebaharilikku (sh sõja-) olukorda. Kuidas säästlikult varusid kasutada, kuidas liikuda, varjuda, anda esmaabi, suurele hulgale süüa teha, suure massi sanitaarseid vajadusi hallata jne. Praegu tegeletakse sarnase asjaga vast Naiskodukaitses, kuid võiks olla kohustuslik kõigile ja pigem humanitaarne õpe, kui militaarne. Ajateenistus (NB! See ei ole elukutseliste karm koolitus) on täiesti jõukohane igale tervele inimesele. Ka naistele. Seda ei peaks põlgama ega kartma. Meie perel kogemus olemas.
3. jaanuar 2017, 21:37
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
3. jaanuar 2017, 22:49
Huvitav, kes on selle maa elanikud☺
süsimust iroonia3. jaanuar 2017, 23:30
lollidemaamaalased muidugi :D
et siis3. jaanuar 2017, 21:36
aina enam tüdrukuid ja naisi tahab mehistuda. eks need asjad ammu sellises vääras suunas liiguvad, aga mina seda pooldama ei hakka. tütargi ütles, et valib sel juhul asendusteenistuse, kui see siis veel võimalik on..
to et siis3. jaanuar 2017, 22:58
Ära kujuta endale asju ette. Eesti kaitseväel ei ole midagi mehistumise ega meestega pistmist. See ongi rohkem naistele. Ning kohustuslik ei peaks olema ei meestele ega naistele. Ikka vabatahtlik.
Et siis4. jaanuar 2017, 10:20
Tütar siis isasse, sama lihtsameelne.
3. jaanuar 2017, 21:34
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
3. jaanuar 2017, 23:23
Sihukest ei lase keegi masinaid ega võõrast vara lõhkuma.
juss3. jaanuar 2017, 21:27
tulevikus peaks olema välistatud ka see, et ministriks saab keskharidusega roolijoodik, kes on oma elus teinud kõik et kõrvale hiilida normaalsetele eesti meestele kohustuslikust kaitseväeteenistusest ja kes pole suutnud ülikoolis isegi usuteaduskonda läbida....
To juss4. jaanuar 2017, 10:21
Jah sest kolm aastat bakat annab sulle kõik maailma teadmised, see on lihtsalt paber.
Et4. jaanuar 2017, 14:58
Kõiki mailma teadamisi baka muidugi ei anna, aga lihtsalt paber see nüüd ka ei ole. Seda võib muidugi öelda see, kes seda parerit ei oma, ega hakkagi
3. jaanuar 2017, 21:22
ei tea, kuidas meil sellised küll ministrid saavad olla? nii rumal inimene.
Ongi õige muidu naistel alati igav las siis unes näävad kuidas tangi all roomasid ja kuidas õppegranaadid vastu kiivrid lendasid ja kuidas 10 mehega telgis magasid3. jaanuar 2017, 21:17
Tölpa3. jaanuar 2017, 21:08
Kas isamaamüüja ise on ajateenistuse läbinud?
Tölpale3. jaanuar 2017, 21:45
Kas keegi ka teab ühtegi alla 45 aastast mehikest Riigikogust või valitsusest, kes oleks sõjaväes käinud? Mulle küll järsku ei meenu! Kas Ratas isegi on käinud?
ei pea,4. jaanuar 2017, 01:16
keegi eelpool selgitas juba, et riigikogulased ei pea Kaitseväe teenistust läbima, vaat milline seadus meil on, ei teadnudki.
Nahahoidja käigu ise kõigepealt sõjaväes ära.3. jaanuar 2017, 21:07
Tervitused moderaatorile.
Mauno3. jaanuar 2017, 21:05
Päris sassis on need asjad, mehed unistavad teise mehe p'ersest, naised sõdimisest. Lapsi peaks naised õiges vanuses sünnitama, vähemalt kaks ja tublimad rohkem. Muidu pole varsti enam vaja sõjaväkke minna, sest pole enam midagi kaitsta.
.3. jaanuar 2017, 21:35
sõjaväes mehed vabalt käes
to Mauno3. jaanuar 2017, 22:56
Milleks kahuriliha sünnitada? Sa ju tead, et sinu lapsed lähevad kahurilihaks. Oled õnnelik selle üle?
To mauno4. jaanuar 2017, 10:23
Õiges vanuses? Kui ei taha siis ei sünnita üldse. Vaata mis maailmas toimub, miks siia üldse veel rohkem lapsi tuua? Et naudiksid algavat kolmandat maailmasõda või? Või, et need lapsed kes sünnivad ja kes juhtuvad olema tüdrukud saavad samasuguse seksismi osaks nagu su kommentaar?
dsfsd3. jaanuar 2017, 21:03
feministid põlevad juba vihast
nahahoidjast poliitbroiler3. jaanuar 2017, 20:56
Käigu ise kõigepealt sõjaväes ära.
reaalsus4. jaanuar 2017, 02:58
Tsahkerdamine halvab riigikaitse
G3. jaanuar 2017, 20:50
Siis hakkan ise oma naist relvaga kaitsma selliste sunduste eest.
to G3. jaanuar 2017, 22:55
Miks sa arvad, et su naine ei taha sõjaväeteenistust läbida?
Minu meelest kaitsevad tänaval peksa saavaid pereisasid ainult mööda jalutavad naised. Mehed ju ei julge sekkuda. Naistel on ühiskonnas üha suurem roll ning kindlasti riiki kaitsma oleks ka pigem nõus naised kui mehed. Mehed plagaks kohe Rootsi poole.
3. jaanuar 2017, 23:31
Kui normaalsed lapsi tahad siis tulebki kaitsta. Probleem ei ole üldse relvade kasutamise õppimises, vaid suurtes füüsilistes ja vaimsetes koormustes, mis kurnavad organismi ja lõhuvad veresooni, skeletti ja lihaskonda ja see tähendab, et rasedused muutuvad palju komplitseeritumaks.
....4. jaanuar 2017, 01:22
Absoluutselt õige jutt, ka paljudele meestele on raske füüsiline koormus õppustel kurnav ja hilisemad tervisehädad, eriti seljaga, on vältimatud, rääkimata noortest neidudest. Unistused ja ideaalid on üks, aga reaalne kogemus teine asi.
Jep4. jaanuar 2017, 07:23
Nagu meil praegugi haigena sündinud lapsi veel vähe oleks? Kohustuslikuks ei tohi seda naistele küll teha, las lastetud tibinad lähevad, kui hing ja ihu tõmbavad sinna.
Pearu4. jaanuar 2017, 09:20
Just õige ja minu mõte ka.