Foto: Stanislav Moškov
Tele
1. jaanuar 2017, 11:21

LUGEJAD KALJULAIDI KÕNEST: üle aegade kõige sisutühjem uusaastatervitus (415)

Uusaastatervituses rahumeelsusele ja ühtehoidmisele kutsuv president Kersti Kaljulaid jättis paljud televaatajad kommentaaridest lähtuvalt külmaks – väidetavalt olla kõne olnud sisutühi.

Kuigi Kaljulaidi kõnet peeti suures osas rahulikuks ja viisakaks, oli see lugejate hinnangul liiga pealiskaudne ja napp. Arvati, et president võinuks aasta lõpus puudutada olulisemaid punkte.

"Tuligi kohe avalauses proua presidendilt ära sõna "Süüria". Viimase lausega olin ma temaga ühel nõul: "Soovin teile oma peaga mõtlemist, otsustusjulgust ja enesekindlust 2017. aastal"," kirjutab Reimo.

Leige kirjutab: "Ei midagi uut ja üllatavat. Kes ei kuulanud, ei jäänud millestki ilma."

"Üle aegade kõige sisutühjem uusaastatervitus," lisab Ahven.

"Ma just tahtsin näha, kas loeb maha või ei, muidugi luges maha ja seda veel väga ebaprofessionaalselt. Oleks võinud vähemalt kaugemalt lugeda, siis ei oleks vaataja pidanud silmade liikumist jälgima. Kaamerate taga olid ka ebaprofessionaalid, vahel lasti eetrisse teise kaamera pilt, kus president ei vaadanud üldse kaamerasse, vaid kuhugi mujale, kust ta teksti maha luges. Samuti ei kõnetanud see eesti inimest tema raskes igapäevaelus," arvab mees.

"Võtta sõna üksteise hoidmise (kokku hoidmise) teemal pärast pikka kampaaniat, mis viskas jõulude ajal kristlased ja vabausulised (minu arust päris ateiste on vähe, küll on neid, kes ei usu jumalat, aga nt hingestatust jms) kahte vastasleeri on lihtsalt ebausutav. Rääkigu, mida tahab, aga ta on oma esimeste presidendi kuudega juba jõudnud lahutada eestlasi ja alustada sallimatuskõnet kristlaste pihta. Pole ise kristlane, aga vaatan lihtsalt murega pealt täiesti 0 kohast tekkinud ebavajalikku poriloopimist. Ja no on naeruväärt nüüd see õpikujutt, et hoidke kokku ja ühte," ütleb Liina.