Tele

LUGEJAD KALJULAIDI KÕNEST: üle aegade kõige sisutühjem uusaastatervitus (415)

LISA KOMMENTAAR

Mesch2. jaanuar 2019, 15:40
Moedisainerid olid teinud hea töö , kuid kahjuks oli see ka kogu positiivne ...
vaatan ja imestan3. jaanuar 2017, 10:04
kuidas töötavad moderaatorid. Oma arvamust väljendavad ilma solvangute ja roppusteta kommentaarid (stiilis" ei ole sobilik" või " ei meeldinud") kustutatakse kui see pole peavoolumeediaga kooskõlas. Samas ülalolevad solvangud ja asjasse mittepuutuvad võrdlused peavoolumeediast teistsuguse arvamuse suunas ripuvad siin üleval juba kaua aega. Kui kallutatud need valvur-moderaatorid olla tohivad või saavad? Oma arvamuse avaldamine viisakas kõnepruugis oli vähemalt eelmine aasta lubatud. Kas nüüd jaanuarist on uued ja agarad moded tööl?
See kommentaar ei ilmunud "Hahaa. / 12:18, 2. jaan 2017" alla, ju on ise mode siis.
Kuldar Pärt3. jaanuar 2017, 01:25
Parimal juhul oli see mitte eriti veenvalt üteldud "ma ei oska midagi ütelda". Ega enne 20. jaanuari, mil pannakse paika selle "kõne" pidajaga pariteetsetel alustel riigipea ookeani taga, polegi ju midagi muud ütelda kui "mittemidagi"? Kui teadmata, mis tuuled sealt just puhuma hakkavad. Tuulelipud aga peavad olema alati pärituult, sest see ookeani taga ju kõige suurem sõber? Vähemasti siiani kui Obama kintsu kaabati ja mitmesugu enne seda?
Mille üle siis imestada? Oleks kutseline näitleja seda ümmargust sõnaveeretamist etelnud, siis oleks muidugi parem mulje sest jäänud, aga noh, mis parata- traditsioonid. Kaht "traditsiooni" see hiireke juba eiranud- esteks põle traditsiooniliselt isane ja siis ei lasknud ennast ka kirikus "traditsiooniliselt" sisse õnnistada või mis asi see just sääl riitusel käinud? No oleks seda vana-aasta traditsiooni kah eirand, siis oleks saand ikka niisugust tuld ja tõrva, millist mitte keegi ealeski?
Mida siis vinguda, mh? Niikuinii enamus seda ei kuuland üleüldse.
Arvaja2. jaanuar 2017, 23:31
Kas ma tohin kodanikuna pidada vastukõne: mää... mää.... mää... mää...
3. jaanuar 2017, 15:55
Ei tohi, see ei meeldi modele kohe mitte.Siin saavad sõna ainult globalistid.
mmm3. jaanuar 2017, 18:06
Väga sisukas, braavo!
Juku2. jaanuar 2017, 21:20
See oli mõeldud Euroopa Liidu kodanikele
SEE POLE JU DEMOKRAATIA3. jaanuar 2017, 04:32
...kui presidendiks saab üks esitatud kandidaat ja poliitikud esindavad tegelikult vaid võõriikide huve?
mammimiia2. jaanuar 2017, 19:14
Esiteks, president on valitud ja ametisse kinnitatud, pole kellegi asi teda kritseerida. Teiseks, tundub mulle põhilised arvustajad on need, kelle IQ ei ole just väga kõrge ja kes ei neela alla mõtet, et Eesti president on kena naine ja, mis kõige hullem, väga tark. Õhtulehe pealkiri on pehmelt öeldes vaenu õhutav, kelle huvisid nad sellega teenivad, jäägu toimetaja südametunnistusele.
Pole enam NSVL 2. jaanuar 2017, 20:05
Demokraatlikus riigis rahvas mitte ainult võib, vaid ka peab võimukandjaid kritiseerima. Isegi protestimiiitingud on lubatud. Helsingis Senativäljakul vilistas kogunenud rahvamass uusaastatervitust lugenud ebapopulaarse peaministri Sipilä lihtsalt välja!
"Kodanik"2. jaanuar 2017, 20:19
Aga mind ei kutsutudki taas presidenti valima. Keegi kuskil tsenseeris mulle määratud kutse ära vist.
Järeldus: Mingit presidenti pole olemas.
On ilmselt mingi järjekordne, poliitbüroo määratud import-Resident. Täpselt, nagu eelminegi oli.
Või oleks pidanud räiget vitsakimbukomparteidiktatuuri eirates, omal algatusel ja vägisi kuhugi minema, päriselt just nende poolt hääletama, keda tegelikud valijad ehk kuritegeliku parteimaffia zombidest ideoloogid iial valimisnimekirjadesse ei panegi?
Täpselt nii3. jaanuar 2017, 00:28
See käib! Kuulutad inimesed kes Sinu arvamust ei jaga alamaks sordiks! Kersti IQ võib kõrge olla aga EQ on kahjuks väga madal kuigi targutab hoolimisest. Lisaks on ta suur eneseimetleja sest eirab ilmselget fakti, ta pole kuigi suur kõnemees ega ka suurem asi kirjutaja, seega ei soovitaks talle endale kõnesid kirjutada ega neid ka maha lugeda masinlikult.
minumeelest on ta hoopis rikas?3. jaanuar 2017, 04:34
2 maja, 3 korterit, 400 tuhhi kohavahetuse kompensatsiooni pluss kinnisvara välismaa!
benchmark2. jaanuar 2017, 17:12
to An2. jaanuar 2017, 18:40
Antud president ei hooli eestlastest ega eestluse säilimisest absoluutselt.
Räägib seda, mis on Brüsseli poolt ette nähtud.
Eestlastest on tal ükskõik.
An2. jaanuar 2017, 17:11
pahad inimesed kes negatiivselt kommenteerivad ja aru ei saa et riigi tulevik meie endi kaes iga vaike heategu aitab kristlased on teretulnud ja kannatajatele tuleb kasi alla panna ning firmasid teha. Paremat konet ei oskagi presidentilt tahta, ma ei tea kes need eesti inimesed on kes iga uduse asja parast kobisevad neid eestlasi keda ma tean on raskesti tootavad, sobralikud ja ei vingu vaid teevad alati uhe asja rohkem kui oleks voinud ja ainult heas mottes. nad ei ole alati ideaalsed teevad vigu nagu koik teised aga suud on neil ilusad. vastikud on siin ajalehe lugejad kes koguaeg kritiseerivad ma loodan et ma mittekunagi teie taolisi negatiivseid pessimiste kes riigi poliitikuid halvustavad ei kohta voidu puha on seal ja kristlased ja koik teised inimesed ka poliitukd veavad meid edasi ja raske too kannab alati vilja kui on moistusega tehtud. habi eestlaste kes kritiseerivad Presidenti nagu ta mingi sinuga vordne sul votab tuhat aastat et nii kaugele jouda aju mottes
huvitav2. jaanuar 2017, 18:28
Alles hauguti härra Ilvese kallal,kas uus president ka ei meeldi vöi ?
mammimiia2. jaanuar 2017, 19:16
Kui sa kasutaksid kirjavahemärke ja lause alguses suuri tähti siis võibolla viitsiks su pika kommentaari isegi läbi lugeda,
2. jaanuar 2017, 17:10
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
sugulane2. jaanuar 2017, 18:28
HÄRRA TOOMAS HENDRIK ILVES OLI EESTIMAA PARIM PRESIDENT !
to An ja Kadri2. jaanuar 2017, 18:42
Palgaline, tubli, viis.
Kopikas jälle teenitud, võid nüüd hinge tõmmata.
Kadri2. jaanuar 2017, 16:42
"ütles mees" :D No need anonüümsed vingujad pole küll mingid arvamusliidrid. Nende arvates oleks vingumine ja rahast rääkismine sisurohke. Kuid Kaljulaid ei räägi vaest ja viletsat keelt, vaid hoopis hoolimisest, enesekindlusest ja julgest pealehakkamisest, mis ongi vingujatele ja elus läbikukkujatele sisutühjaks kõneks.
2. jaanuar 2017, 15:51
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Kadri2. jaanuar 2017, 16:53
Presidente on alati valitud vastavalt ajastule.
to ENNÄE !2. jaanuar 2017, 18:45
Palgalisel on igas kommis sõna " vinguma ".
Olen ammu märganud, palgalised võtavad ühe sõna ja muudkui hakkavad seda lõpmatutes kommides korrutama.
ENNÄE !2. jaanuar 2017, 15:18
Kõik kesikud on jooksnud siia vinguma, kuna ükski põrsas nende kambast ei saanud pukki !!!
Kutser on vist juba arvutitaga orgasmi saamas !
!!!2. jaanuar 2017, 15:10
Iga poliitik peab oskama öelda midagi mittemidagi ütlevat. See kuulub nende ametioskuste hulka.
Andres2. jaanuar 2017, 14:38
HEAD UUT AASTAT KÕIGILE, tuntutele ja tundmatutele, sõpradele ja vaenlastele. Kersti, esimese sellisel tasemel kirjatüki peale see polnudki nii saamatu.
on veidrikud2. jaanuar 2017, 14:56
kirjutate kommentaare nagu president oleks ise selle kõne kirjutanud, püha lihtsameelsus.
tartlane2. jaanuar 2017, 13:03
Pakuti karjäärivõimalust ja koht võeti vastu. Aga see pole peenes Euroopas paberite läbivaatamine ülikõrge palga eest, see koht tähendab ka kogu vastutuse võtmist ja iseenda olemuse avamist. Rahvas näeb läbi pealiskaudsuse ja soojuse puudumise. Pioneerijuhina rahva poolehoidu võita ei ole võimalik, tahetakse oma peaga mõtlemist. Tark oleks olnud vähemalt esimesel paaril kuul kombed ja rituaalid kaasa teha, mitte hakata vaenu õhutama. Tark oleks oma sõnade tähendust ka laiemas plaanis kaaluda, isegi kui need on kellegi teise poolt kirja pandud. Nüüd on küll selgeks saanud, et president armastab suuri masinaid, kõledaid ruume ja hngetuid asju. Miks ei olnud Eesti lippu ega pidulikkust uusaastatervituse juures, kõneles ju president?!
Janek2. jaanuar 2017, 13:35
Kui olla nii kaua aastaid Eestist tegelikult eemal olnud, siis puudub see sotsiaalne võrgustik, millele toetuda ja tugineda. Ta ei tea eesti rahvast midagi. Seega tuleks alustuseks vaadelda ja tajuda. See pole kerge. Nii palju vaenu on rahvasse tekitatud, see ei ole kindlasti hea algus.
Ants.2. jaanuar 2017, 12:25
Eestil on presidentidega vedanud.Kõik on tasemel!
näe,2. jaanuar 2017, 12:52
mõned provaaktorid ka kohal.
Hahaaaaa.........vaimuhaigete paraad siin kohal2. jaanuar 2017, 12:18
Paldiski maantee patsiendid on saabunud siia vinguma kõne üle.
Vaevalt need vingujad üldse arugi said, mis President ütles
.2. jaanuar 2017, 12:52
..2. jaanuar 2017, 15:53
tüüpiline vihane ja irvitav salliva käitumine.
vaatan ja imestan3. jaanuar 2017, 09:40
kuidas töötavad moderaatorid. Oma arvamust väljendavad ilma solvangute ja roppusteta kommentaarid (stiilis" ei ole sobilik" või " ei meeldinud") kustutatakse kui see pole peavoolumeediaga kooskõlas. Samas ülalolevad solvangud ja asjasse mittepuutuvad võrdlused peavoolumeediast teistsuguse arvamuse suunas ripuvad siin üleval juba kaua aega. Kui kallutatud need valvur-moderaatorid olla tohivad või saavad? Oma arvamuse avaldamine viisakas kõnepruugis oli vähemalt eelmine aasta lubatud. Kas nüüd jaanuarist on uued ja agarad moded tööl?
vinguja2. jaanuar 2017, 12:05
reimo...reimo sillamaa, sina vä?
ka lugeja2. jaanuar 2017, 11:08
SISUTÜHJEM!! Aga kas eelmised kõned on olnud sisukamad? Kui olidki,siis mis neist kõnedest meil paremaks läinud?
Vaimuhaigete paraad ju siin2. jaanuar 2017, 13:05
Siinseid kommentaare lugedes pole nende autoritele ilmselt mingigi sisu arusaadav
absoluutselt õige!2. jaanuar 2017, 21:01
Üks presidendi kõne ei muuda mitte midagi, ei muutu elu pärast ühegi presidendi kõnet ei paremaks ega halvemaks, tegelikult ei maksaks kõnet üle tähtsustada. See ongi lihtsalt üks ilukõne, mida peoõhtul nagu muuseas kuulata. Mis mõtet on üldse norida, et ütles nii või naa. Lihtsalt olgem rõõmsad ja võtkem vabalt.
MMM2. jaanuar 2017, 10:59
Nu küll on ikka eestlane üks virin,aina viriseb,miski pole hea.Andke talle aega,miks tahate jalust maha niita?Häbi,eestlane,häbi!!
kuule MM M2. jaanuar 2017, 13:45
kuidas sa küll nii rumal oled ja siin eestlasi sõimad !
Need, kes siin igal pool ja alati kõiki ja kõike sõimavad
EI OLE EESTLASED,
vaid
EKRE PALGALISE TÖLLID!
Kuule MMM3. jaanuar 2017, 09:12
Miks siis üldse küsida rahva arvamust kui siiralt vastata ei tohi? Mind häiris see, et polnud näha stilisti tööd, võinuks olla ikka ametiraha kaelas ja riigilipp kõrval, nüüd ei saanud paljud vanemad inimesed, kes teda näo järgi ei tunne, arugi, kas seda teksti luges keskpärane näitleja või lihtsalt "keegi tänavalt".
maksumaksja2. jaanuar 2017, 10:22
vabandage palun,president kui robot!!!
.2. jaanuar 2017, 15:55
kuskilt palju kaugemalt juhtitav robot.
Lugeja.2. jaanuar 2017, 09:47
Arvestada tuleks sellega, et presidendil pole ju sisuliselt võimu midagi oluliselt muuta, oli minu arvates tema kõne küllaltki sisukas.
vägagi on vöimu2. jaanuar 2017, 17:04
Kasvõi parlamendi laialisaatmiseks.
vöi kohtumiseks mõne teise presidendiga.
Taas importpuuk2. jaanuar 2017, 09:09
kellele Eesti rahvas korda ei lähe. Jääb veel häbenemist oodata.
Aastavahetusel 2016-20172. jaanuar 2017, 09:04
Olime me kõik Süürlased!
Mileina Jõgi,Harjumaalt2. jaanuar 2017, 08:20
Nu miks ,,sisutühi,,??On ta ju alles olnud president mõni kuu.Ju tal polnud juurde midagi lisada,sest tahab õelda sõnu enda omi,oma kogemustest lähtuvalt.Ta ei loe paberi pealt maha nagu ILves seda oli.Küll ta aastakese pärast räägib ,,sisukamalt,,Andke aega ja ärge hakake kohe materdama.
Taimi2. jaanuar 2017, 09:28
Ei lugenud paberilt vaid kuvarilt, mida oli näha silmade liikumisest. Keegi ei materda vaid kõne oli igav.
kuidas, kuidas?2. jaanuar 2017, 10:18
Selle mõne kuuga on meie president jõudnud juba palju ära teha
- ta kinnitas ühtse venemaa koostöö partneri ja kriminaalse keskerakonna Eesti riiki valitsema
- kinnitas ka keskerakonna kriminaalsed ja eesti rahva küüditamisi heakskiitvad ministrid ametisse
- kinnitas veel ka eesti rahvast räigete maksudega koormava ja muidu täiesti vastuvõtmatu kobarseaduse jõusse.
.
Igatahes kui härra Ilves oleks sel ajal Eesti riigi president olnud, siis
poleks ta seda kõike mitte iialgi kinnitanud ega heakskiitnud!
Mitte iialgi!
Ja nii on tekkinud arvamus, et uus president koos praegu valitseva KESKERAKONNAGA on nii oma vahel kui ka Ühtse Venemaa lepingu soojad poolehoidjad.
Thule nendib2. jaanuar 2017, 05:24
Soe ja südamlik kõne. Olen juba unustanud, et ka president võib rääkida nagu inimene. Kersti Kaljulaid tõestas seda. Soovin talle edu uuel aastal.
zim nõustub2. jaanuar 2017, 09:17
Tolerast2. jaanuar 2017, 04:35
Arvamusi oleks pidanud kysima ikka syyrlastelt, mitte eestlastelt
Khmmmm2. jaanuar 2017, 00:58
Kas keegi rääkis tervitusest? Millal see oli??? Oh ma just magasin maha...oi kui tore siis et ma ei pidanudki seda kuulma. Enam ammu ei kuula yhtki presidendikõnet. Pigem lähen teen yhe mahvi suitsu õues
2. jaanuar 2017, 00:49
Äkki tegi keegi nalja ja vahetas hädapresidendi kõne ära?
See kõne oli ette nähtud brüsselikapsastele,kuid vuristati monitorilt eestimalastele maha
Ühegi riigi president ei räägiks uusaasta künnisel oma riigi kodanikele võõrast riigist,seda pidevalt ja pidevalt mainides . See tekitas segadust Kus me siis elame,oleme vales kohas või?
Selle jama asemel oleks võinud lasta kasvõi THI eelmise aastavahetuse kõnet.
!!!2. jaanuar 2017, 00:17
kõvad targutajad siin reas vaatan.omastarust üks tarkpea ees ja sada lolli kohe nõus ja järgi sellega.mida pikem kommentaar,seda rohkem lolle usuvad ja nõustuvad koheselt.ei no peaasi ,et igav ei hakkaks.pange edasi tarkpead.ilma teieta oleks ka elu igav.
president on igastahes tegija,ning möla maha!
to !!!2. jaanuar 2017, 03:02
sinu viis rida sai ka liiga pikk, otsustades, kui palju sulle mõistust antud, siis ikka kohe liiga pikk.
to to !!!2. jaanuar 2017, 03:57
!!! 00. 17 on ilmselgelt palgaline kommija.
Kirjutab seda, mille eest makstakse.
2. jaanuar 2017, 09:12
Oh teid, ullikesi, ei saa oma palgalise jutust lahti, nagu papagoid. Sa oma ahtakese mõistuseraasuga ei saa muidugi aru, et mõni inimene mõtleb ja arvabki teisiti kui enamus ÕL vingujaid. Sinu meelest, kes ei kiru ega vingu inimeste kallal, see on palgaline? Et on olemas vaid kaks arvamust, sinu arvamus ja vale arvamus? Saage ükskord suureks, lobisejad.
09:12 Ja millal.../00:172. jaanuar 2017, 10:49
..siis sul see suureks saamine kohale jõuab? Ikka hommikul alustad ja lõppu ei paista. Punane riiukukk alati kohal, nagu sellel aastal tulema pidi. Ainult sinul on mõistus, oled endast ikka heal arvamusel? Isegi kirjutamine reeglite järgi on ületamatu tarkus aga rõvedused alati esikohal.
kozel2. jaanuar 2017, 09:33
to!!! ma tahaks näha kuidas sa mu möla kinni paned!
Millai1. jaanuar 2017, 23:56
eesti rahvas endale presidenti valima saab hakata nagu seda tehakse mujal maailmas?
Irw2. jaanuar 2017, 02:16
Tahate ekret juhtima ja presidendiks v? Lolle liiga palju, sellepärast otsustavad haritud tegelased
Loe seda kommentaariumi2. jaanuar 2017, 08:08
siis mõistad, et eestlased on 50-50 vastu polariseerunud. Eesti rahvas valib endale vähemalt kaks presidenti korraga. Valitsejad ei meeldi, aga kui suure kriitikategemise abil ise nende sekka satutakse, siis varsti ollakse samasugused. Üsna lootusetu värk.
.2. jaanuar 2017, 09:52
Lollidemaa valib presidendiks ikka ja alati Buratino. Olenemata valimiskorrast.
konsa1. jaanuar 2017, 23:37
LUGEJAD KALJULAIDI KÕNEST: üle aegade kõige sisutühjem uusaastatervitus
.-.-.-.
huvitav, et süüria rahva kannatuste vastu tunnevad erilist huvi kaks poliitikut, üks neist jana toom ja teine president kaljulaid.
ei tea, kas toom käis süüria presidendi juures kokkulepimas aega, kunas meie PRESIDENT KALJULAID, saab süüria presidendiga kokku.
maailmas on väga palu kohti kus toimub, sõda, vägivald, nälg jne. neist meie presidentilt mitte grammigi KAASTUNNET
Cpt. Henry1. jaanuar 2017, 23:37
Paar küsimust: kas sa ei tahaks seda kõnet süüriasse saata? Kas Eesti on tühine koht millest pole midagi rääkida? Kas sa arvad, et see on uusaasta tervitus?
Kriitiline1. jaanuar 2017, 23:34
Tõsi, liiga napisõnaline. Ühtehoidmine on küll vajalik soovitus ja igati asjakohane, ent veidi enamat võinuks soovida ka meie majanduse, kultuuri ja hariduse suunas. Lisaks arvan, et ainult inimliku jõu ja tarkusega (mida hindan küll kõrgelt) me ühiskonda paremaks ei muuda, siinkohal on vaja vahel ka silmad kõrgemale tõsta ja tänulik olla. Need väärtused on siiski omavahel seotud, kas me seda tahame uskuda või mitte.
Ühtehoidmine2. jaanuar 2017, 08:10
ahaa, nii et nüüd läheb veel kitsamaks, et tuleb hakata pagulaste poolt äravõetud elupaikadest põgenenud rahvuskaaslasi omale korterisse võtma. Tore.
xMees1. jaanuar 2017, 23:34
Tunnustan Presidenti. Mulle ta kõne meeldis. Erinevalt eelmise sellel ametikohal olija kõnedest.
Arvestagem üksteisega ja hinnakem head südant, kui kellelgi tõesti on julgust ja võimet seda omada.
Noodles 1. jaanuar 2017, 23:32
Ekre uusaasta tervitus on 7000 korda parem kui see tühine presidendi oma
naine1. jaanuar 2017, 22:53
Väike märkamatu pealkiri 01.01.2017 ÕL uudistes "Naise põlema panna tahtnud sõjapõgenik pääseb vabadusse". Ehk mäletame veel, kuidas ühte teatritegelast pikalt haugutati naise lumme löömise pärast, aga siin oleks koos naisega põlema läinud ka majanaabrid ja ilmselt on kõik hästi, kuna meest maalt välja ei saadeta ja naabrid ainult rõõmustavad tema vabastamise ja koju tagasi pöördumise ning uute kangelastegude üle.
jep1. jaanuar 2017, 22:35
absoluutselt pikalt peegli ees harjutatud "soojus" ja täielik sisutühjus, mis ei olnud suunatud õieti ühelegi sihtrühmale. Sisemine sära ja huvi elu vastu on sel tädil puudu ja nii ka jääb. Karjäär - see jah pakub pinget. On meilm alles presidendiga "vedanud"
Täiesti vastupidine arvamus2. jaanuar 2017, 21:32
Sisemist sära on meie praegusel presidendil kordades rohkem, võrreldes eelmise pidevalt nätsu näriva presidendiga.
Liia1. jaanuar 2017, 22:29
Ants2. jaanuar 2017, 08:53
Mille suhtes ?! Süüria suhtes võibolla aga Eesti sutes ???
masendav1. jaanuar 2017, 22:28
Kas ekreiidid valavad siin oma meelehärmi välja? Mart poleks ju niikuinii presidendiks saanud, tal oli ju vaevu 10 häält.
nii sõbralik1. jaanuar 2017, 23:46
saab olla ainult EKREs
to masendav ja to to masendav2. jaanuar 2017, 04:06
Need on küll ühe inimese kommid, ise küsin, ise vastan.
Palgalise kirjutatud.
To Masendav1. jaanuar 2017, 23:13
See kolmepalgeline EKRE tahtis ju tegelikult peale Mardi näha keskist Repsi presidendina, mingil hetkel lõid tal aga hingepiinad välja ja siis jäi kogemata fotokaamera pildile Mart Siimuga ülisõbralikus suhtes. Selgemast selgem on aga see, et ka omad ei andnud Mardile toetushääli.
Vaasja, kuule2. jaanuar 2017, 08:15
reaalpoliitika sunnib valima vahel 51% 49% vastu. Antud olukorras oli Kesk täpselt selles mõõdus parem kui Reform. Kui annad EKREle rohkem võimu siis näed kuidas nad otsustavad nii, et eestlastele jääks ka natuke õigusi omal maal elada. Muidugi oleme siin sedavõrd piiririik, et meie sõbrad on samal ajal kõik meie vaenlased, kõigil on siin huvid.
to masendav2. jaanuar 2017, 03:05
oled, oled masendav. aga oota pisut, küll tuleb ekre ja Mart Helme aeg, siis sinusugused tõmmatakse rattale.
to masendav2. jaanuar 2017, 07:39
Eks näeme palju hääli EKRE järgmistel valimistel saab. Sul saab siis tõesti väga väga masendav olema.
urmas2. jaanuar 2017, 20:26
sina tundud masendav olevat kui lugeda sinu arvamust.
Sohipresident 2. jaanuar 2017, 20:29
Kaljulaid ei saanud mitte ühtegi häält. Ta keeldus teiste kandidaatidega võrdsetel alustel konkureerimast. Ikka tagatoa kaudu võimule.
meeldib see naine1. jaanuar 2017, 22:17
peale eputavat, priiskavat evelini, meeldib just selline lihtsus, vaoshoitus, tagasihoidlikkus riietumises, asjalikkus.
Naine1. jaanuar 2017, 22:25
Evelin ei olnud president. Võrrelda tuleks Toomas Hendrikuga.
1. jaanuar 2017, 23:51
aga oli ja on siiani kogu aeg pildis
to naine2. jaanuar 2017, 03:06
ära pane ullikesele pahaks, tema jaoks oli president evelin ju.
Meeldib2. jaanuar 2017, 21:35
praegune president palju rohkem kui eelmine.
Rondell1. jaanuar 2017, 22:13
Sisutühjem? Pigem vastupidi - liiga sisukas ja liiga teistmoodi toonis kui seni harjutud. Võibolla mitte kõige õigem hetk nii põhjalikku programmkõnet pidada. Tulevärkide ja šampusekorkide paukumine summutas jutu ära.
Vat siin see iva ongi2. jaanuar 2017, 21:39
et liiga sisukas, liiga tark, julge ütlemisega, ja lisaks veel naispresident. Paljud, väga paljud ei suuda seda ikka veel alla seedida. Proua Kaljulaidile edu ja õnne! Ei nii tarmukat ja tarka naist mingi koerte klähvimine küll ei häiri.
Rõõmsameelse soovitus1. jaanuar 2017, 21:39
Kõne üle vinguvad ilmselt ise mingis psühholoogilises või vaimses kriisis vaevlevad vinguviiulid.
Selliste üle saab ainult haletsust tunda....isegi vana -aasta õhtuks on neil ikka sappi ja kurjust endast avalikult välja sülitada.
Presidendi kõne üle kiunujatel soovitaks kiirelt psühhiaatrit külastada
Üks järjekordne pugeja1. jaanuar 2017, 21:48
Kel on valus, kui tõde kuuleb.
to rõõmsameelne2. jaanuar 2017, 03:08
sinu võlts rõõmsameelsus nüüd küll midagi ei maksa. minul isiklikult on näiteks kõik väga-väga hästi, no ei oska millegi üle kurta, tõsiselt kohe. aga vot see külm süüriahõnguline sallivuskõne tekitas ebameeldiva tunde.
to 21. 482. jaanuar 2017, 04:08
21. 39 teenib oma kommidega siin raha. Palgaline kommentaator on.
Mida oligi tarvis tõestada2. jaanuar 2017, 12:16
Ongi kari psühhoosidiagnoosiga haigeid kohal
Käopesa2. jaanuar 2017, 20:33
Tüüpiline sovetliku ajupesu produkt. Kõik, kes ei kiida tagatoapresidenti, tuleb kiiremas korras vaimuhaigeks tunnistada ja ühiskonnast isoleerida.
peale1. jaanuar 2017, 21:08
4x ytlemist süüria vahetasin kanalit, ega mingi lüpsinaise hieetusi ei peagi kuulama
Kahepalgelisus1. jaanuar 2017, 21:24
Mis on, ise ju pisevalt nutad, mida need venelased seal on korraldanud aga nüüd kohe selline ükskõiksus, otsusta juba, mida taotled -oled süürlaste poolt ja aitad neid, või oled venelaste poolt ja ei taha põgenikke oma silmaga naha.
nb1. jaanuar 2017, 21:41
ÜRO tunnustas rahu, mille Vene ja Türgi aitasid praeguseks kehtestada. Loodetavasti peab see kaua. Loomulikult ei liitunud läbirääkimistega ISIS.
to Kahepalgelisus2. jaanuar 2017, 04:11
Palgaline kommenteerija, sa kirjutad puhta segast.
Sina kooguta Brüsseli ja oma leivaisade poole.
Enamus eestlasi ei soovi koogutada mitte ühegi võõrriigi suunas, ei Brüsseli, ei Moskva suunas.
rein1. jaanuar 2017, 20:59
olgem pisut heatahtlikumad.
erinevalt teistest poliitbroileritest pole uuel presidendil poliittaaka ja sealt ehk ka kohmetus sedalaadi etteastetel. Kui tahab areneda siis õppigu ja peale lääne gurude on meil ka Eestimaal tegijaid piisavalt, kes oskavad presidendiprouale hüva nõu anda.
N ii et anname aega ja ootame, kui veab, siis sellel aastal võiks tulemusi paremuse poole näha
reinule2. jaanuar 2017, 03:10
no oli suure palga peal kaalukojas, ju seal ikka ettekandeid pidi tegema, ei saanud muidu ilmselt. ja praegugi oli aega võtta näitlejameisterlikkuse tunde, kõnekoolitust ja mida iganes, aga ei võtnud. arvas, et saab hakkama, ei saanud, sest kõne sisu oli s. aast. oleks sisu olnud, ei noriks keegi vormi kallal. aga sisu oli j. äl dalt padusalliv.
Jürka1. jaanuar 2017, 20:55
Lähiajaloost on teada ainult kolm riiki, kus rahvas jumaldab ja kiidab oma juhte - Nõukogude Liit, Kuuba ja Põhja-Korea. Tehke oma järeldused, kui oskate.
Muu1. jaanuar 2017, 20:54
Ma ei suuda seda naist võtta kui presidenti. Ta oleks justkui võtmega üles keeratud robot, kes peab nüüd sunniviisiliselt seal eesotsas olema ja teiste sõnu ette lugema.
Eestlane1. jaanuar 2017, 20:44
Jutt nagu hommikulauas enne lasteaeda voi eelkooli minekut. "Ära kakle, jaga oma kommid vordselt teistega!" jne... Ja uksel veel kiiruga kallistus ja posemusi.
aiku1. jaanuar 2017, 20:31
Aga õnneks polnud pläramas seda vana Ilvest, kes ei osanud isegi paberilt korralikult maha lugeda, muudkui koperdas, samas võltsilt naeratades ja jättes mulje, nagu oleks ta kogu aeg purjus.
siiski1. jaanuar 2017, 20:21
Ei tekkinud tunnet, et räägib PRESIDENT
Veiko1. jaanuar 2017, 22:30
Jah, vaatame mida toob järgmine aastavahetus. Olgu see pr presidendile stiimuliks.
Ehh2. jaanuar 2017, 05:27
Enne tuleb veel aastapäevakõne ära kuulata veebruaris.
Teen ettepaneku, et kui nüüd luges võõraid mõtteid proua maha seinalt, siis andkem talle vaba päev veebruaris ja kuvage kõne otse trükitud kujul telkudesse, pole vaja sinna toppida veel vahendajat, las puhkab ja tegeleb kodus laste ja majapidamisega ning kogub jõudu pingviinide paraadiks.
OMG2. jaanuar 2017, 05:29
Moded nii vara üleval juba?
Juhhuuu1. jaanuar 2017, 19:37
Ma kuulasin seda kõnet tänasel päeval ja täiesti selge peaga ja pean tunnistama, et tegelikult oli päris hea kõne. Kokkuhoidmine, lihtsad igapäevased heateod ja muu säärane on tõesti väärtused omaette. Samas on mul väga kahju, et headus ja lihtsameelsus ning manipuleeritavus on saanud sünonüümideks, mida poliitikud pidevalt kasutavad. Ja mul on kahju, et eestlusest on saanud Eesti riigis mingi patuasi. Ja mul on kahju, kuidas idast voolab siia meie poliitikute ja ettevõtjate mahitusel inimesi, kes kannavad oma meeles impeeriumi taastamise ideed. Täna tuli üks selline poes vastu. Seljas dressipluus kirjaga CCCP. President räägib hoolivusest ja samas poliitiline ladvik tegeleb Putini rõõmuks uusimmigrantide sissetoomisega. Vastik vastuolu.
Tore tore1. jaanuar 2017, 21:18
mängige mängige teie liivaga, meie müüme sel ajal teie kodumaa maha.
minule meeldis1. jaanuar 2017, 19:20
ilus ja lihtne.
ei olnud mingit mõttetut hämamist, mingil olematul teemal. tubli kersti.
c1. jaanuar 2017, 19:18
Ilus kõne. Mis te vingute. Head uut aastat!
väga tubli naine on ta .1. jaanuar 2017, 19:15
Huvitav kas Eesti rahvas on ühegi presidendiga rahul üldse ? küll kiruti Ilvest ,nüüd on uus president kah nagu koeral kont hambus .
1. jaanuar 2017, 20:20
kõigile ei suuda keegi meele järele olla, vähemalt eestis küll mitte.
aga1. jaanuar 2017, 20:27
suuremale osale võiks?
Muul1. jaanuar 2017, 21:15
No Ilves oli PRESIDENDINA ikka nagu päev praegusega.
maamees1. jaanuar 2017, 22:00
Huvitav, milles see tublidus seisneb, kas selles et europehmona käitub kui praktikant.
sa ei teagi?2. jaanuar 2017, 03:12
et Meriga oldi rahul, siiani nutetakse taga? vähemalt väga suur osa rahvast oli rahul, praegu ikkagi vastupidi.
Jep2. jaanuar 2017, 05:31
Meri oli kirjanik ja koostas oma kõned ise, mitte ei lasknud neid Hännilaadsetel teha.
raudmees1. jaanuar 2017, 19:00
Muidu keskmine kõne aga unustas Bardakki tänamast
!!!1. jaanuar 2017, 18:55
Iga tõelise professionaalse poliitiku professionaalsete oskuste hulka peab kuuluma oskus öelda midagi mittemidagi ütlevat. Tehes seejuures sellise näo, nagu oleks jalgratta leiutanud või Ameerika avastanud.
.1. jaanuar 2017, 18:51
mida te ulute siin krdi experdid reas kõik.Indrek Elwisega on igastahes kül nagu öö ja päev.
Õhtuleht`?1. jaanuar 2017, 18:44
Kas ainult siis, kui presidenti kiruda, ei saada te kommentaari modereerimisele? Ütlen veel kord: Kiruge ja vinguge ometi vähem, kallid, eestlased!!!
kommenteerija, 18:44-le1. jaanuar 2017, 19:05
Loomulikult ei saada kesikute "moderaator" presidenti kiruvaid ja laimavaid kommentaare modereerimisele! Ta "modereerib" normaalseid kommentaare ja ei avalda neid....
abdallahi1. jaanuar 2017, 18:42
Murphy seadus ütleb, et alati saab hullemaks minna ja see järjekordne sotside president on selle juba paari kuu jooksul ära tõestada suutnud.
Veiko1. jaanuar 2017, 18:34
Ma suhtun pr presidenti umbes samalt nagu kunagi naljanumbrina peaminister Mart Laari. Juhtus, mis juhtus aga Laar oli pärast õpiaega paari aasta pärast täiesti arvestatav riigitegelane. Vaatame kuidas õpib meie president. Esimese paari kuuga on apsakaid palju.
oh, teid,1. jaanuar 2017, 18:24
kalleid kaasmaalasi! Mis te jälle vingute?! Keegi teile ei kõlba; nüüd närite juba uut presidenti. Tark naine ja ilmselt meie presidentidest üks parimaid, aga ikka on teil kisa lahti... Rahunege maha ja laske tal oma tööd teha!
A1. jaanuar 2017, 18:48
mida ise jälle undad?
18:241. jaanuar 2017, 19:08
VINGUGE saamatu ja mölamehest RATASE kallal...!
heh1. jaanuar 2017, 20:29
no ja kas usklikult inimeselt saab oodata, et ta ei oleks saamatu? mittesaamatu ei vaja väljamõeldud usku. jürka on usklik totuke.
Oh sind1. jaanuar 2017, 21:22
Ta puges ju sellisele kohale, kus ei saa lasta ju niisama oma tööd teha. Ta peab esindama meie riiki ja olema selleks ka väärikas. Kahjuks tal see see omadus puudub. See ongi kõige õudsem.
1231. jaanuar 2017, 22:02
Eks sa siis räägi meile ka, mis "tööd" ta teeb
vaatleja1. jaanuar 2017, 18:23
Mina sain kõnest niipalu aru et väga igav aasta peaks tulema ,Mis ta selle all mõtles ei oska õelda
Küsimus:1. jaanuar 2017, 18:21
Demograafiline katastroof! Millal me seda hakkame tõsiselt võtma?
18:211. jaanuar 2017, 19:09
Kitsevalitsuse ajal põgenevad eestlased välismaale ja Ühtne Venemaa saadab siia oma migrante....!
???1. jaanuar 2017, 18:12
kari kibestunuid pooletoobiseid siin presidendi ümber paukumas.me ühiskond juba on nagu on .hea soovitus teile troppidee-tõmmake tikku enda peal ja kõik muutub justkui iseenesest!
18:121. jaanuar 2017, 19:10
Kesiku kutsikad - pange ennast põlema...!
Terroristile 1. jaanuar 2017, 20:38
Oled vist see Süüria pagulane, kes tikku oma naise peal tõmbas?
!!1. jaanuar 2017, 21:24
Oled vist ise mingi toop. Mis kohast on praegune president OK?
Nojah1. jaanuar 2017, 18:02
Mõtlesingi eile kõnet kuulates, et miks seda Süüriat on vaja siin meenutada? Suurriigid jagavad territooriume ja mõjuvõmu ning üliväikese riigi Eesti president peab seda vajalikuks mainida uusaasta kõnes oma rahvale!? Tundub väkese ämbri kolinana.
Mjahh2. jaanuar 2017, 05:40
President ei adu, et enamusel rahvast on sügavalt savi kus asub Süüria, kas Assad elab või sureb. See on rohkem tolerastide rida ja ei maksa pühade ajal rahvast selliste pöördumistega häirida kui ka midagi asjalikku öelda pole.
ise 1. jaanuar 2017, 17:47
President soovis eesti rahvale just seda, millest siin omavahel on väga palju puudu... Eks ta ole näinud kaugemalt eesti rahvast ja võimalus võrrelda. Avatus ja sallivus, kus see on Eestis alati olemas? Hea kõne, aitäh!
oma1. jaanuar 2017, 21:29
Ega lasteaia juttu pole ju vaja jutustada. Sisu ei olnud ju kõnes! Kallast oleks kuulanud suure huviga ja sealt oleks ka olnud midagi oodata.
Age1. jaanuar 2017, 17:45
Kõne oli pettumus. Ei ole ta meite president mitte.
lugejad1. jaanuar 2017, 19:12
Ratas ei ole meie peaminister mitte! Rahvas igatseb iga päevaga ikka rohkem tagasi Reformierakonna ja Rõivase tublit valitsust!
to lugejad ja ise2. jaanuar 2017, 04:20
Kas palgalisel kommijal süda pahaks ei lähe oma absurdi peale ?
1. jaanuar 2017, 17:30
aga mida oodatagi Brüsseli käpiknukult? Meil pole jub apikka aega presidenti olnud Üks toodi sisse Ameerikast,kus ta mõnusalt pitsikest oli tõstnud,teine toodi vägisi Brüsselist kohale Rahval pole ju mingit sõnaõigust Poliitikud isekeskis mängivad oma liivakastimänge Antud juhul oli bvaja kõverkael Parts Brüsselisse sokutada Seega igati hea diil. Ei ennusta küll pikka istumist sellisele võõrale siin Eriti kui alustab uusaatatervitust süürlastele mingi nutumüüri taustal.
17:30-le1. jaanuar 2017, 19:13
Mida oodata Moskva käpiknukult Rataselt...? Ainult häda ja viletsust...!
Tutvusta siis ennast ka, " 17:30-le nim" all esineja1. jaanuar 2017, 23:01
Millise riigi käpiknukk ise oled? Kas juba ükskord vastikuks ei lähe see sildistamine? Laske ikka nüüd sellel valitsusel ka paarkümmend aastat pukis olla. Ega siis paari kuuga ei jõua igasugu vigu kohe ära parandada. Nüüd on kõik kanged nõudjad, et seda on tarvis teha ja nii peaks olema. Miks siis ei tehtud midagi, kui ise pukis oldi ja kui kellegi käpiknukk ehk oldi? Ainult viriseda ja vinguda oskate. Kohe läheb modereerimisele.
to 23. 102. jaanuar 2017, 04:22
17. 30 -le on reformi käpiknukk, palgaline kommentaator.
kõik on (telgitaguses) seoses1. jaanuar 2017, 17:23
Keegi küsis siin, et
""Kes võitis sellega, et Eesti sai presidendiks Kersti Kaljulaid?""
.
Paljud arvavad, et Juhan Partsi ja Jüri Ratase õnn oli see, et Kersti Kaljulaid sai (või pandi?) presidendiks.
Kui härra Ilves oleks veel olnud president, siis ta ei oleks mitte iialgi kriminaalset keskerakonda koos Ratasega ega nende kriminaalsete ja eestlaste küüditamisi heakskiitvaid ministreid Eestit valitsema kinnitanud.
Mitte iialgi!
Korrupt1. jaanuar 2017, 17:38
Samas pigistas Ilves silmad kinni, kui reformarid läbi maksuvabade välispankade riigi rahad välja kantisid. Nüüd olemegi sellised ...tühjade taskutega rikkas liidus, mille toetused peagi lõpevad.
Küsiksin,1. jaanuar 2017, 23:20
et kuidas siis seda väljarännet, mis praegu on toimunud, nüüd nimetada? Kas eneseküüditamiseks vabatahtlikult? Või kellelegi ruumi tegemiseks siia tulekuks? Ehk paneksite nimeliselt kohe kirja, kes on need kriminaalid, kes on ministriks saanud ja kiidavad kunagisi küüditamisi heaks? Usun, et sind ehk ei olnud veel sündinudki ja teed siin mitmekümne aasta pärast veel kihutustööd. Jah, tollel ajal oli see jubedam aeg, kuid miks seda kogu aeg meenutada? Kas rahulikult ei võiks ometi ükskord elama hakata?
Heino1. jaanuar 2017, 17:21
eestlased1. jaanuar 2017, 19:15
VÄGA TUBLI ja HEA PRESIDENT!
to eestlased1. jaanuar 2017, 20:31
no üritasid rääkida eestlaste nimel, aga plusside arv räägib selgelt, et ei läinud läbi.
T.Mets1. jaanuar 2017, 17:17
Kuulasin nii Putini kui Kaljulaiu uusaasta läkitust. kahju küll, aga Putini kõne oli asjalikum
Eks oma ikka parem?1. jaanuar 2017, 18:41
Ja kuidas sa teisiti ütled, vaata kui võetkse palgalt maha.
jah1. jaanuar 2017, 18:46
Sama arvamus ka minul
17:171. jaanuar 2017, 19:16
Ühtse Venemaa lepingi täitja ka siin kommenteerimas!
Kuusk1. jaanuar 2017, 21:31
Tubli, lp Mets! Ma vaatasin meie presidendi kõne ajal Ärapanija kordust.
1. jaanuar 2017, 17:03
kõnest järeldus- endiselt ei ole meil tarka, usaldatavat presidenti , on hale ersats .
Ah,et...1. jaanuar 2017, 17:16
ei olegi õige partei käpiknukk?
Monney1. jaanuar 2017, 17:43
Mis parteid, ei mängi rolli. Otsustavad need, kelle käes on raha võim!
Muide Kaljulaid sai eelmiselt kohalt lahkumiskompensatsiooni 397 000€! Huvitav, mida oli vaja hüvitada?
Ehh2. jaanuar 2017, 05:54
USA käpiku kompensatsiooni ei tea, ilmselt maksti siis sulas või säilitati endine töökoht ja palk.
Brüssel seevastu võttis asja kui asumisele saatmist ja seda tulebki kõvasti heastada.
kk1. jaanuar 2017, 17:00
Ei tea mida see muretsemine annab?
STILISTILE, kes proua presidenti riietab1. jaanuar 2017, 16:48
Tuleks tõsiselt järele mõelda, kuidas meie Eesti president peaks riietuma!
Maha igasugused lillad ja hallid lapilised trikotaazkleidid, töövisiitidel tutimütsid ja eriti pidulikel olemistel roosad trikotaažriidest džemprid. maha suured seljadekolteed!
Selliste riietega lihtsalt naeruvääristab see tark naine ennast! Tuleks jälgida tagasihoidlikke kostüüme!, kus saab kanda ka EV ametiraha! mitte palja selja peal!
HEAD UUT AASTAT!
memm1. jaanuar 2017, 17:57
Need on täiesti minu mõtted, olen seda juba ammu rääkinud
Jah,1. jaanuar 2017, 23:28
iga päev peaks olema eri värvi pintsak ja mingid viigikad jalas. Kas siis oleks vastuvõetavam?
Kes pani "Jah-ile" miinused?2. jaanuar 2017, 01:06
See oli ju iroonia. Kas te siis telekast ei näe, kuidas mõnel suurel tegelasel ainult pintsakud ja pikad püksid (ka naissoost) ja meie presidendi riietus jääb nüüd ette? Ime, et te veel pesus ei tuhni.
Ähh2. jaanuar 2017, 06:00
Ega ta Merkel ole, see muti käib iga päev pikkade pükstaga nagu olekski mõni mees, püksid on jalga nagu liimitud. Meie president vähemalt jagab matsu, et väljas tuule ja vihmaga ongi pikad püksid sobilikud ja toas kleidid kohased.
G1. jaanuar 2017, 16:48
See oli väga oma rahvast alandav ja rumalaks pidav ning loomulikult väga ebaviisakas ja ebameeldiv poliitiline pudru ja kapsad mis meile kaela visati. Oleks oodanud vähemalt kombekust.
M1. jaanuar 2017, 16:57
kuule, M1. jaanuar 2017, 18:31
sul tundub lausa surmatõbi olevat.
Näljane räägib ju ikka...
Maamiis1. jaanuar 2017, 16:47
Täiesti sisutühi euroametniku jutt, presidendile kohaselt polnud isegi ametiketti kaelas, vist häbeneb.
Oleks pidanud rääkima põhilisest1. jaanuar 2017, 17:07
...miks Eesti pankade kasumid pole maksustatud? Seni kuni seda ignoreeritakse, jääme vaeseks!
1. jaanuar 2017, 17:11
seda pankade kasumite juttu räägi Ratasele
Dont Worry1. jaanuar 2017, 17:39
Seda juttu oleks pidanud1. jaanuar 2017, 23:32
rääkima eelmisele juhile.
Seda juttu oleks pidanud1. jaanuar 2017, 23:34
rääkima eelmisele juhile.
Hakkab pihta!1. jaanuar 2017, 23:37
Ega vist kõik kommentaarid läbi ei lähegi, eriti need, mis nagu puudutavad endiseid korraldamata asju.
Nätsu ka ei olnud.1. jaanuar 2017, 23:30
grupp seltsimehi1. jaanuar 2017, 16:42
ei ole rahul , oodati sütitavaid loosungeid vaimus "nüüd üles , needus keda rõhub nälg, orjus ikkes hoiavad". Aga ei midagi taolist , kõik oli normaalne. Õnnetukesed pöördugu tugiisiku poole lohutuse saamiseks .
Pioneerijuhi tase3. jaanuar 2017, 14:48
Tugiisikud määratakse ainult pagulastele. Need ongi need õnnetud nõrgemad, kellele KK mõtleb isegi uusaasta ööl.
1. jaanuar 2017, 16:32
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
pika jutuga nägemusele ja teistele samasugustele teadmiseks 1. jaanuar 2017, 16:43
Eesti Vabariigi põhiseadus
Paragrahv 40.
Igaühel on südametunnistuse-, usu ja mõttevabadus.
Kuulumine kirikutesse ja usuühingutesse on vaba. Riigikirikut ei ole.
Igaühel on vabadus nii üksinda kui ka koos teistega, avalikult või eraviisiliselt täita usutalitusi, kui see ei kahjusta avalikku korda, tervist ega kõlblust.
.
See kehtib nii Eesti tavainimeste kui ka Eesti riigi valitsusliikmete kohta.
veel § 181. jaanuar 2017, 17:41
„Igaühel on südametunnistuse, usu- ja mõttevabadus. Kedagi ei tohi sundida muutma oma arvamusi ja veendumusi.”
õige muidugi,1. jaanuar 2017, 18:34
aga mis see kirik siia hetkel puutub.Ära soga vett.
Aga2. jaanuar 2017, 06:11
arvamuste modereerimine küll puutub, meedias ülemised kogu aeg kutsuvad rahvast dialoogile, nüüd president ka ühtsusele kuid netis vastupidi, tehakse kõik, et dialoogi tekkida ei saaks, oleks ainult valitute monoloog kättesaadav, mida rahvas arvab, polegi nagu oluline. Kui isegi headele tavadele vastavaid kommendaare suletakse/modereeritakse, siis vast ei lähegi enam kaua kui rahvas koguneb tänavale oma arvamust avaldama.
Vaevalt, et see tänase peavoolumeedia eesmärk on.
to 16:321. jaanuar 2017, 17:05
#Arvan,et president koos Irl-iga on seotud Ühtse venemaa lepingu poolehoiuga.#
Täiendan, õigemini täpsustan seda su lauset
##Arvan,et president koos KESKERAKONNAGA on seotud Ühtse venemaa lepingu poolehoiuga.
Sellega olen sinuga nõus, muidu usus suhtes mitte.
Meil Eestis on usuvabadus ja riigikirikut meil ei ole, seega sunniviisilist kirikuskäimist, ka presidendipoolset sunniviisilist kirikuskäimist ka mitte!
Ja sulle veel teadmiseks – see usk toodi saksa ristirüütlite poolt Eestimaale vere ja mõõgaga, seega tol ajal sunniviisiliselt, verevalamistega.
Kuna seda usku tambiti aastasadu nii eestlastele kui ka muudele rahvastele ajudesse (saab nimetada ajuloputuseks), siis hiljem selle usu nn muinasjutte hakatigi hiljem inimeste poolt uskuma.
Ja nii kaua kui see ei kahjusta teisi inimesi ei kahjusta avalikku korda, tervist ega kõlblust, siis uskugu (või mitteuskugu) igaüks millist usku tahab.
maakas1. jaanuar 2017, 22:09
Kas oled rumal või mängid seda, kõigepealt tee omale meie ajalugu selgeks ega ammuta teadmisi DELFI-i kommentaatoritelt
tavalise1. jaanuar 2017, 16:28
ametniku sõnavõtt, aina sõnad ja sõnad, tegevust pole täheldanud peale rahva vahel vaenu tekitamisega usu teemal, liiga autoritaarne inimene a\la mina ja maailm.
Mati1. jaanuar 2017, 17:07
Piinlikkust tekitas see koolilapselik mahalugemine, silmad liikusid ridadega kaasa, saaks kõik ontlikult ette kantud. Kas peab aastalõpu kõnes Süüriast jahvatama?
1231. jaanuar 2017, 16:13
hea kõne,kahju,et meie seas on nii palju vingujaid.
16:131. jaanuar 2017, 19:20
Vinguvad ainult mõistuseta kesikute kutsikad! Neid kogu kommentaarium täis!
Lennart1. jaanuar 2017, 16:05
See ei olnudki valitud inimese kõne, vaid suht suvalise ametisse määratud ametniku töökohustuse täitmine...
Kes kogub allkirju1. jaanuar 2017, 16:25
selle presidendi tagasiastumise nõudmiseks, annaks kinnisilmi!
Keegi ei kogu!1. jaanuar 2017, 17:03
Sisu puudus, kuid ta naeratas ilusti. See on amm edasi. Ilvesel polnud ka sisu, peale nätsu närimise, ei naeratanud mitte.
16:251. jaanuar 2017, 19:21
Hääletan kahe käega peaministri Ratase ja kitsevalitsuse tagasiastumise POOLT!
Vot............1. jaanuar 2017, 15:24
meile just meeldis,oli lühike ja asjalik kõne,ei mingit nämmutamist ega kokutamist!!!Edu ka edaspidiseks!!!
arvan1. jaanuar 2017, 15:20
Mulle meeldis Ratase intervjuu, arvan ka, et oluline on, et eestlased siin maal toime tuleksid ja ei lahkuks.Muu on vähemtähtis.Me ei saa multi-kulti moslemite-homode eest võitlemist peaülesandeks pidada.
osake näha tulevast õudust1. jaanuar 2017, 16:47
Kas sa ei osanud ridade vahelt lugeda, et esmatähtis on rahvarvu tõstmine. Samas mitte ühtegi sõna mustadest sissetungivatest kriminaalidest. Pane nüüd need 2 asja kokku...
1. jaanuar 2017, 17:56
Ratas on Savisaare ja ühtse vanemaa parteikooli parim õpilane.
Oskab ülihästi vingerdada, vangerdada ja demagoogitseda.
oravad ja irl,1. jaanuar 2017, 18:37
Kaja1. jaanuar 2017, 15:19
EV President on esindusisik. Seega: peaks olema esinduslik. Ei olnud. Kahvatu roosa kleidike keset talveaega kuskil Kumu seina ääres! Vilets nagu ametiportree!
Ei esiplaani ega tausta!
Kes vastutab?
mutt1. jaanuar 2017, 15:40
Miks sa alustad uut aastat virisemisega. Pilt Sinust siin kommentaariumis ei jää sellise negatiivse kommentaari järel ka mitte kõige säravam. Kui juba uus aasta nii vingudes algas, mis siis edasi saab? Ole rõõmus ja ära torise, tõsiselt :) Head uut aastat!
Naljatilk1. jaanuar 2017, 16:26
Nagu tal oleks midagi uhkemat seljas, tuleks kohe laviin süüdistajad - rahva raha raiskaja. Esinduslikkus tähendab muuhulgas ka väljaminekuid. Aga ilmselt sa ise ei teeni raha, saad selle muude teennuste eest, seetõttu hea viriseda.
villu1. jaanuar 2017, 15:15
Kes võitis sellega, et Eesti sai presidendiks Kersti Kaljulaidi.Mina arvan, et ainult Juhan Parts.
Nipitiri1. jaanuar 2017, 15:07
Ütlen välja oma arvamuse - pr.presidendi uusaasta kõne oli ümar ja sisutu jutt! Meil on olnud president, kelle kõnet on alati kuulatud austusega ja kes on seisnud NÄOGA EESTI RAHVA POOLE - SEE OLI LENNART MERI! Neid kahte ei saa võrrelda! Ja veel - miks ei näe ma pr.presidendi laual ega ka uusaasta kõne pidamise taustal EESTI RIIGILIPPU?! Raske on välismaalasele selgitada, et see tühja seina ääres oma juttu rääkiv naisterahvas on Eesti riigi president!
Kõik õige1. jaanuar 2017, 15:16
ehkki Meri oli paras silmakirjamees kah; aga OK, vähemalt hing oli vanal sees, kuni elus püsis!
Lennarti kõne1. jaanuar 2017, 18:40
koostas Ilves oma juutide kogukonnaga,Lennart oli kindlasti kentmanni firma konksu otsas.
OMG2. jaanuar 2017, 06:25
Meril kui kirjanikul polnud küll vajadust ühtki kõnet kelleltki tellida, ta kirjutas need ise.
15:071. jaanuar 2017, 19:23
JOO VÄHEM ja heida magama, jobu!
kõne1. jaanuar 2017, 23:49
Ma pole ühegi kõnet kuulanud, sest sellel ajal vaatan ilutulestikku.
Jep2. jaanuar 2017, 06:23
Pidupäeva kõnede puhul olgu ametikett ka kaelas, annab ka tagasihoidlikule kleidile palju juurde.
Mina ei viriseks pr riietuse üle, hoopis võõrastav oleks teda näha Armanis või Guccis.
Siis võib öelda, et ei pea rahadega laristamisel piire. Ta vist pole oma olemuselt ka mingi eputrilla Evelin, see oli mats Kersti kõrval.
diagnoos1. jaanuar 2017, 15:05
Otsene vaenu õhutamine ja inkvisitsiooni raev!
Olev1. jaanuar 2017, 14:53
Lõpuks sain teada,et peame kokku hoidma-väga sisukas esinemine selles suhtes,et esimesed sõnad eesti rahvale olid "SÜÜRIA "
Meil1. jaanuar 2017, 15:17
on ikka olnud tegemist Lähis-Idas! Juba 90-ndaist.
Olevile, 14:531. jaanuar 2017, 19:25
Jumal tänatud, et esimesed sõnad ei olnud Putin ja Venemaa...!
Ants1. jaanuar 2017, 14:51
Kōige toredam oli ikka Meri, suu pidevalt pihlakamarju tāis
1. jaanuar 2017, 15:00
Meri oli väga hea president! Ja tark!
Ka 1. jaanuar 2017, 17:16
Rüütel oli hea president nn rahvapresident. Kes selle kõne kokku kirjutas. Minu jaoks suht militaarne. Samas tema eelmiste päevade intervjuud olid asjalikud. Intervjueeria noore mehe kohtaaga terva nokaga. Noaga rindulöömine ei vii elu edasi.
valgete sokkidega välisviisidile,1. jaanuar 2017, 18:42
ikka väga tark kohe.
17:161. jaanuar 2017, 19:25
Rüütel oli VANA KOMMUNIST!
Ja2. jaanuar 2017, 06:29
mis siis, et oli, aga ta oli eestimeelne president, mitte kinnimakstud lurjus/ärmataja.
ole mõistlik,2. jaanuar 2017, 15:52
küüditatud inimene ei saa olla hingelt kommunist, mõtle selle peale !
Peeter1. jaanuar 2017, 14:38
Kõige ebameeldivam oli minu arvates see, et tekst loeti maha. Sellised mahalugemised näitavad, et tegemist on nö "ettenähtud" tekstiga, ehk igati poliitkorrektne, et mingil juhul ei komistaks või ei ütleks midagi valesti.
Umbes sama, kui kui on mingi juubel, pulm või sünnipäev ja siis toosti ütleja loeb toosti paberilt maha, võib olla isegi mingi copy-paste mõne kõnepidaja tervitusest... No ei mõju siiralt, ei mõju.
Presidendi tervitus ei pea ju kestma 10 või 15 minutit ja ei pea olema poliitiline, oma rahvale parimaid soove võib öelda ka kahe-kolme minutiga, peaasi, et see tuleks südamest ja siiralt.
1. jaanuar 2017, 21:05
Aga anna andeks, mida tal on öelda eesti rahvale? Mitte midagi.
ja2. jaanuar 2017, 15:53
millest Sinul puudus on ?
Reptiloid nr 6661. jaanuar 2017, 14:27
Väga kasulik president, ta paneb oma sõnavõttudega rahva joonelt järele mõtlema. Khm D
üksikema1. jaanuar 2017, 14:22
mis kiun ? ei mõista nagu .... väha hästi ju oli !
to üksikema1. jaanuar 2017, 14:25
ju sa selle optimismi pärast üksikema oledki.
1. jaanuar 2017, 16:32
said vist kapja vähe ...
o1. jaanuar 2017, 14:06
jaana toom on süürias käinud ta võiks kersti vastu välja vahetada
Andres1. jaanuar 2017, 15:28
Kas mitte hüään ei kirjutanud kõne, mille Kersti heauskselt meile "maha müüs"
kes pole aru saanud...1. jaanuar 2017, 14:05
Eesti Vabariigi president on esindusisik.... ja saabki ta ainult üldisest elust rääkida ja mitte lubada. tuletan meelde, et Eestis on võim rahva käes, et siis nende tolade käes, keda te valisite. palju õnne.
kuule margus,1. jaanuar 2017, 14:42
mis tegusid sa 2,5 kuu järel juba ootad? Inimene peab enne tutvuma ja süvenema töösse, andke aega!
1. jaanuar 2017, 14:20
nii ta on ja seega kõige tolam rahvas siin ilmas.
jama jah1. jaanuar 2017, 14:35
no rääkinud siis kas või nii nagu putja oma rahvale.
https://www.youtube.com/watch?v=mE-M19dY-Ao
aga no ei saa ikka süürlased ja nende mured. hea, et häbenema ei hakanud
...1. jaanuar 2017, 15:26
putja ei pea Süüriast rääkima, ta tapab seal rahvast ja ujutab põgenikega meid üle. Kuula aga teda.
lol1. jaanuar 2017, 16:20
ega kersti ka EI PEA süüriast rääkima
G1. jaanuar 2017, 16:58
Putini aastavahetuse kõne oli väga esinduslik - ei sõnagi rõvetsemistest ja ei unustatud ära isegi neid kes sellel ajal tööd pidid rügama. Väga austan sellist valitsusjuhti.
to kes pole aru saanud... / 14:05, 1. jaan 20171. jaanuar 2017, 18:50
kas sina valisid?
Sellise valimissüsteemi tõttu ei saa küll seda õelda,nii võiks õelda ainult otsevalimiste puhul ja see oleks aus.
lugeja1. jaanuar 2017, 19:28
Kesikute mitmesajapealine lõugajate kari on kõik odekolonni tarvitamisest pilves...!
tohoh1. jaanuar 2017, 20:09
to lugeja- kas parteikaaslased polegi sind veel informeerinud, et olete nüüd vihatud kesikutega samas koalitsioonis
1. jaanuar 2017, 14:04
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
A.1. jaanuar 2017, 14:27
Miks ei tohi talve ajal kahvaturoosas kleidis esineda? :)
just,1. jaanuar 2017, 14:52
keegi küsis, et miks meie president olla riides nagu vanamutt, no ma ei ütleks, et see kleit ja teised väga vanamutilikud oleks. Issanda loomaaed on suur!
MITTE KUNAGI pole võimalik kõigile meeldida.
Kallid kaasmaalased, soovin teile rohkem tolerantsi saabunud aastal!
to just1. jaanuar 2017, 15:21
unustasid lisada, et sinu ja sinu prsesidendi tolerants kulub süürlaste peale ära, oma rahvale ei jätku
to Kaja,1. jaanuar 2017, 14:48
Tule taevas appi! Vaata siis seda pilti sinise kostüümiga, mis on antud artiklile lisatud.
Ma ei mäleta, et keegi oleks kolme eelneva presidendi ülikonda kritiseerinud, ehk küll THI alati viltust kikilipsu, aga vaatamata sellele kestis tema valitsemisaeg kaks dekaadi.
Ruts1. jaanuar 2017, 14:02
sorry. aga mida te loodate ametisse määratud presidendist!!!!
see1. jaanuar 2017, 14:01
ei olnud köne vaid mingi möttetu tekst mis on kusagilt maha loetud.Selle jutukese järgi ei antud eesti rahvale mingitki lootust selle kohta,et elu paremaks läheb.
samas1. jaanuar 2017, 15:22
seda tegi ehk õigestigi, sest ei lähe paremaks, hullemaks läheb.
oli1. jaanuar 2017, 16:03
Ilves nämmutamised olid kohalikku rahavst hurjutavad, nüüd oli jutt nii sisutu ja olemine hala, et uus-aastatervitust nagu polnudki
jo1. jaanuar 2017, 13:59
stampväljendid, poliitkorrektsed lendlaused,,,
7.päeva adventist1. jaanuar 2017, 13:51
Kui ahistavad on need mantrad Süüriast ja pagulastest ja terrorismist,kõik see jama on demokraatia ja revoluttsioonide ekspordi tulemus,eksportija on kõigile teada,aitab sellest sallivuse jurast.
Ja aitab ka1. jaanuar 2017, 14:05
igasugusest usujurast.Presidendi köne tuli südamest.Osake kuulata ja aru saada.Ja möned harimatud,kes köne tuumani ei jöudnudki,ei ole veel köik lugejad ega köik kuulajad.Meil on tohutult vedanud,meil on maailma parim president.Önne,edu ja head uut aastat.Rohkem armastust ja üksteise möistmist.
Kestvad kiiduavaldused 1. jaanuar 2017, 14:46
Me juba elasine 50 aastat maailma parimas riigis maailma parima peasekretäri juhtimisel. Aitab sinusugustest kasulikest I- dest.
.....1. jaanuar 2017, 15:01
aga sina lõpeta kollase tabloidi lugemine, võta Postimees ja Eesti Ekspress ette, näed asju pisut harituma külje poolt.
Ja aitab ka1. jaanuar 2017, 15:27
no aga mina olen tema jünger ja minule igatahes meeldib,kui president alustab Süüria raskest seisust.Seal on inimestel elu palju raskem kui meil,meie president peabki nende pärast muretsema.Meil ei saa keegi surma lahingutes.Mina igatahes kuulasin huviga ja sain sealt väga palju jõudu juurde.Nagu üle poole eestlastest olen ka mina nõus,et süürlased siia elama tulevad,meil on küllalt sööki, et jagada neile ka.Ja kortereid ka.Ega see kelletki ära pole võetud ju,Las vaesed põgenikud saavad ka jalad alla,kui president lossis ei ela,võiks isegi sinna lossi nad elama panna ja kaameratega saaksime kõik jälgida nende elu, siis näeksite, et nad on inimesed nagu meie, isegi siiramad ja tublimad.
irw to .....1. jaanuar 2017, 15:28
kompostimees on tänapäeval küll ikka väärt lugemine :D lobjakaleht.
15:27 aitajale1. jaanuar 2017, 17:54
NO, sina islami usujünger võiksid nurka häbenema minna oma jutuga.Kui sinu mõistus võtaks kõik maailma ususõdades kannatajad siia, ei jätkuks eestlastele enam istumise ega astumise ruumi. kas sa ikka saad aru, mille üle seal sõditakse??? Ja mis on meil nende uskudega pistmist? Saaks aru, kui on kedagi anastatud ja okupeeritud aga usulahud omavahel, minge õige metsa oma kaastundega.Võta kõik omale aga mulle neid pähe ei määri, sa haige isend.
to Ja aitab ka 15. 272. jaanuar 2017, 04:42
No muidugi, raha eest kirjutad siin igasugust absurdi.
to 17. 542. jaanuar 2017, 04:44
Selliseid komme, nagu 15. 27 kirjutavad siin palgalised kommentaatorid.
euru2. jaanuar 2017, 12:58
No Postimees, Päevaleht ja ehk ka Ekspress on Eesti lilla ajakirjanduse lipulaevad.
Ikkagi inimene2. jaanuar 2017, 21:02
Eriti tubli on see Haapsalusse paigutatud Süüria pereisa, kes onna kolme lapse ema radiaatori külge sidus ja süütevedelikuga üle valas,eesmärgiga põlema panna.
Ahhaa,1. jaanuar 2017, 14:55
aga kuidas sa siis usklikuna oled nõus sellega, et meie kirikud annavad peavarju pagulastele.
14:55Ahhaa-le2. jaanuar 2017, 11:13
Mina pole mingi usklik ja kirikud tahavad sellekaudu raha teenida ja presidendile meelejärgi olla. Tore on, et võtavad, muidu riik peab elamispinda oma rahva arvelt nendele näpistama. Võtku aga seni, kui tornid lendama hakkavad.
Austaja1. jaanuar 2017, 13:44
Minu meelest väga südamlik ja tore. Ongi tore inimene. Negatiivsed kommenteerijad kas kadetsejad või muidu arenemata inimesed. Äkki uus aasta toob neilegi südamlikkust, headust.
Narr kuulda1. jaanuar 2017, 14:03
Keda ja milles peaksin kadestama? Ma ei sooviks iial olla Ilvese haisvates kingades ega seista diletandina Kaljulaiu asemel könepuldis,teen vaid seda,mida oskan ja kus olen proffessionaal! Paika panduna,ei tähenda seda,et on vägisi paika pandud ja keegi ei paneks pahaks kui inimlikult öeldaks,et ei saa hakkama ja ei taha kogu rahva ning riigi saatust määrata!
Kohutavalt1. jaanuar 2017, 15:22
naljakas on tõesti, kui keegi arvab, et rahvas puha kadestab seda ühtainsat loosipresidenti. OK, oleks ta ausalt loosiga kohale pandud, siis iseasi - aga sihukese ebamäärase määramise protsessis mina küll ei lootnud ise sinna saada :)
no1. jaanuar 2017, 13:43
Head uut aastat meile kõigile!
Kahju, et kritiseerijad ei süüvi kõne sisusse! Või pole ehk selleks võimelised? Kõik inimlikud väärtused nagu ausus, soojus, üksteise mõistmine ja -austamine hakkavad kaduma. Välja lastakse kõik mida sülg suhu toob! Ja siis imestatakse, et neid EI armastata või häbenetakse!!!
nono1. jaanuar 2017, 14:07
austamise ja mõistmise puudumises näitab kõne esitaja ise suurt eeskuju, või mis?
to kallistage...1. jaanuar 2017, 15:30
eksid, mitte kõige sallija, vqid ikka valitud seltskonna, nimelt islamia h v i d e ja nende sallijate sallija. samas rahvuslasi ei salli kohe mitte. et selline valikuline sallimine, nagu ikka tole r a s t i del.
Nice1. jaanuar 2017, 13:28
Kahuks, jääb minu jaoks uuest presidendist palju puudu! Soovisin ammu presidendi rollis näha naist aga kahjuks rahva arvamust ei arvestata ju!
Nicele,1. jaanuar 2017, 13:48
ütle oma arvamus siin välja, äkki proua president või tema nõunikud loevad, äkki annad siiski aega proua presidendile uuel aastal end näidata.
to nicele1. jaanuar 2017, 15:33
ja mis sa muidu arvad, mis ajaga tema juures paremaks minna saaks? ok, õpib ehk rääkima hakkimata ja kõnet pidama maha lugemata. aga ega kui südamelähedased on süürlaste mured, mitte oma rahva ega euroopa põlisrahvaste, ega siis ju midagi paremat tulla saa?
1. jaanuar 2017, 16:05
Ta ju ütles ise meedias, et keegi pidi palli üle võtma ja edasi minema.., Aga krt. Ma ei saa aru... miks see naisterahvas?Eestlane ei oska midagi muud kirjutada- kade, made... mida kade? Juba alguses hakkas kritiseerima ta ise, et ei taha nii ja naa... Austust oma rahva vastu ikka!
Milleks1. jaanuar 2017, 13:26
see formaalsus üldse, suur osa rahvast jommis, teised lasid juba rakette, kes korkis vahuveini pudelit lahti jne. Seega eriti ei kuulanudki.
Justnimelt,1. jaanuar 2017, 13:53
mis sisutihedast kõnest uusaasta öösel siin paljud jahuvad???? Kas te tahtsite kuulda majanduseelarve analüüsi või? Olen küll eestlane, aga tõesti- vahel ma ei mõista oma kaasmaalasi! Liiga palju irisemist, kirumist ja kannatamatust!
Eestlase juhtlause on:
ikka keegi teine on süüdi, keegi teine peab meile kandikul kõik ette tooma!
NATO, Süüria esikohal, mingid äpid jm tühisus1. jaanuar 2017, 14:56
Putin soovis OMA rahvale miloserdija (ei ole eest keeles täpset vastet) , armastust jm ilusat. Ei rääkinud poliitikast mitte ainsatki sõna.
NO 1. jaanuar 2017, 15:50
kohe vut vut rongile ja Putini juurde.
To: NO 1. jaanuar 2017, 16:11
Kuulasin ka Niinistö kõnet ja lugesin Inglismaa kuniganna jõulukõnet (Ütles: olen Jeesuse järgija), samuti Trumpi kõnet.
Pean nüüd vist sinusuguse primitiivi arvates mitte Venemaa rongile minema, vaid ümbermaailmareisile?
to NO1. jaanuar 2017, 16:40
Oled siis näitleja - selles NO teatris :) -mõned sõnad oled juba selgeks saanud : " vut,vut, - rong ja Putin " Panso kadestaks sind
see ju sugulane jälle1. jaanuar 2017, 18:59
seekord on vist juba uue oma aga ikkagi SUGULANE.
On mul õigus,NO?
Huvitav jah1. jaanuar 2017, 14:22
Et need kirujad ja pahad on siis see osa sellest rahvast, kes istusid ja kuulasid, seni kuni poliitpööbel arvab, et RAHVAS on see osa kes kas jommis või pudelit lahti korgib...arvaku palun uuesti. Siinkirjutaja oli näiteks täiesti kaine, sõi kõhutäie kodumaa toitu ja hiljem vaatas maakohas üksi ka saluuti. Minu president see ei ole, olen siit sunnitud lahkuma umbes kuu-kahe jooksul, tagasi ma siia enam ei tule, üritasin peale mõneaastast välismaal olemist aga elu näitab., et siin on HULLEMAKS läinud. Ma vean kihla, et need kes suudavad kained olla, nende hulgas on inimesi kellejaoks 2016 aastavahetus jääb kahjuks viimaseks eesti ajaloos. Eks siia jäävadki joodikud ja pudelikorkijad, edu neile :D
to huvitav jah1. jaanuar 2017, 15:42
aga hakka astuma, keegi sind igatsema ei jää. ja seda juttu räägid endale lohutuseks, et siia jäävad joodikud ja pudelikorjajad. vaata parem järgi, palju eestis ettevõtteid on, minu oma nende hulgas. ei ole põhjust juua, kõik läheb hsti. aga kui suurt midagi ei oska, siis tasub muidugi minna välismaale kalkuneid kitkuma :D head teed.
mida?1. jaanuar 2017, 15:44
mis krt teil siin modereerida jälle oli? kas see kolm tähte, mis kõrvuti panin ehk k r t ? nap ak ad olete õhtulehes. ma saan aru, et roppused maha võtta, aga no milleks ahistada nõmedusteni?
To: to 1. jaanuar 2017, 16:18
Oled Orjapidajate Liidu esindaja vist. Tooge aga ukrainlasi ja araablasi sisse, küll need teile varsti näitavad - nad teisest puust kui tasased eestlased.
to to huvitav jah2. jaanuar 2017, 04:50
Mis ettevõte sul Eestis ka on ?
Palgaliste kommentaatorite ettevõte ?
Nagu siit näha.
to milleks1. jaanuar 2017, 15:37
sinu mätta otsast oligi ehk nii, sinusuguseid on meil küll ja küll, kelle jaoks iga pidu ongi käpp maas, aga näe, meie pere oli kaine ja kamba peale üks vahuvein ei takistanud meid ootamast sisukat kõnet. rakette laskma meid ka ei kutsu, mis see paar visisevat pauku ikka siis ära ei ole, linna tulevärk paistis aknasse ära. ja kui presidendil oma rahvale midagi öelda pole, ma mõtlen presidendil, kellel niikuinii mingit otstarvet riigis muud polegi, siis milleks sellist üleval pidada üldse?
1. jaanuar 2017, 13:23
Kui Süüriast jahuma hakkas, panin teleka kinni.
pille1. jaanuar 2017, 13:38
sama siin. ainult Süüria ja Süüria. Et räägist eestist,aga ei!
see ju irl-i ampelmann1. jaanuar 2017, 19:03
miks ta peaks muust rääkima,poliitik on poliitik.
Poliitik on meil juba sõimusõnaks muutumas,nii ennast täisteinud nad on.
no1. jaanuar 2017, 13:48
sa oled ikka väga l ll! Süüria on see koht, mis mõjutab praegusel ajajärgul kõige enam kogu Euroopa sh Eesti ajalugu! Seda mainimata kohe kuidagi poleks saanud jätta!
Pillele ütleks, et kuulaku hoolega seda kõnet - ehk ikka leiab "midagi!" ka Eesti kohta!
Veel soovitan, enne mõelda ja siis välja öelda, kui midagi tõesti on öelda!
Luubiga otsideski ei leia1. jaanuar 2017, 14:58
Mingite eestimaalaste poole pöördus.
to no1. jaanuar 2017, 15:46
kes teisele ütleb, see ise on, tead ju küll. ja süüria ei mõjutaks maailma mingil moel, kui sealt deserteerunud sõdalasi poleks euroopasse lastud, las alaarenenud must rahvas elab ikka omadel reviiridel, pole vaja inimeste sekka tulla.
to no1. jaanuar 2017, 15:48
kes teisele ütleb, see ise on, tead ju küll. ja see süü ria ei mõjutaks maailma mingil moel, kui seda m u s t a rahvast poleks lastud inimeste sekka ehk euroopasse. püsigu aga omadel reviiridel, pole asja al a a r e n e nud massil inimeste sekka. nagu kana lisa tsi oon ujutaks euroopa tänavaid. hai su kõik kohad täis.
see on1. jaanuar 2017, 13:23
ainult üks kohustus, mis tuleb teha ja midagi uut ja üllatavat ei saagi olla! Vaevalt, et need vingujad ise psremini oleks teinud.
Ülo Raudsepp1. jaanuar 2017, 13:21
Tõesti kord kus kuulasin kõne ära. Tasakaalukas, jutt. Ei mingit kekutamist, alandamist ega häbistamist. Virisejatel soovitan peeglisse vaadata.
kahvel1. jaanuar 2017, 13:36
Muidugi, jälle on rahvas ise loll?!
ülole1. jaanuar 2017, 15:55
loodetavasti saad ise seda kõike head tunda, millepärast euroopas paljud pered lähedase kir stu ääres ängis nutma peavad hetkel. v ä g istatud väikelapsed, keda on tuhandeid, jäävad sinu südamele nüüd.
ekstaole1. jaanuar 2017, 18:40
nii südamlik ja jumalaarmastav soov kohe 1. jaanuaril?
akinna1. jaanuar 2017, 13:19
tere
ja nii alustame uut aastat
kohe nii allustavalt
mis teil viga ainult kirume
minu meelest oli väga ilus kõne
see kõne puudutas meid kui tavalisi inimesi
vaadake kõne sisse .
TÄNUD
IRW1. jaanuar 2017, 13:26
Ainuke asi - presidendi aseaine unustas isegi head uut aastat soovida !
no1. jaanuar 2017, 13:50
sulle tuleb ikka! puust ja punaseks teha", muidu ei saa aru, millest jutt!
Miku1. jaanuar 2017, 13:56
Head uut aastat sullegi irve.Soov oli viimane lause.Magasid juba?
IRW-ile,1. jaanuar 2017, 13:56
olid vist liiga palju joonud. Maga pea selgeks ja vaata kõne üle. Presidendi viimane lause on selges eesti keeles - HEAD UUT AASTAT!
Kuivalt ja ametlikult 1. jaanuar 2017, 15:01
Henrik Norman ütles "Edekabelis" juba kõik enne ära.
Ähh -ähh 1. jaanuar 2017, 13:17
Postimehe järgi Eesti läinud aasta kõige mõjukam inimene
Selle eest,1. jaanuar 2017, 13:13
et on maksumaksja arvelt elu lõpuni ülalpeetav, võiks ausalt välja öelda, et maailm on kurjust täis. Ja järjest kurjemaks läheb. Mis õitsengust me räägime kui tapmisi tuleb juurde nagu Vändrast saelaudu. Valge mees vaadaku peeglisse, enne kui läheb "rahu valvama". Nagu ristiusulised, vabadus mõõga ja verega.
No1. jaanuar 2017, 13:52
sul ka ööl ja päeval ainult need rahamured! Muide, palju sinusugune vingats neid makse üldse maksab?
to Selle eest,1. jaanuar 2017, 13:59
jaa, muidugi! Uusaasta kõnet tahad sina kurjustamisena kuulda -uskumatu! Kujutan ette, kui palju topelt kurje kommentaare siis oleks.
Kas THI oma kõnedes juba küllalt ei manitsenud ja kurjustanud -ikka teile veel vähe!
l i b l e 1. jaanuar 2017, 19:09
minu sõnad,mida olen pidevalt korrutanud.Algul keeravad kaka kokku ja siis "otsivad" süüdlast ja süüdlane on teadagi,kes.
jura1. jaanuar 2017, 13:11
Selline jura, et anna minna. Ei valda retoorikat. Presidendi ametisse asudes pidi ta ju ometi teadma, millised on tema võimed. Euroametnikust presidenti ei saa. Ja see Parts, kes tema asemel Brüsselisse läks, no see on ju täielik õudus kuubus, ennasttäis jobu.
Ja sina Jura,1. jaanuar 2017, 14:13
vaata üle omaenda kõnemaneer, ehk kirjutad ise 2017 aasta lõpul kõne presidendile ja pakud talle. Jumal tänatud, et kõne retooriline ei olnud. Seda retoorikat ja suuri lubadusi kuulasime pool aastat presidendikandidaatidelt. Ah või tema pidi juba enne tööle asumist olema 100% president? kui teistele inimestele antakse miinimum 4 kuud katseaega, siis president peab olema kui taevast maa peale langenud Jumala asemik (paljud tahtsid ju seda) Ka peab ta kohe nullist olema kõige lemmik, kas see pole veidi lapselik soovunelm? President on luust ja lihast samasugune inimene kui meie kõik ja 2,5 kuud on tõesti vähe, et teda kohe tümitama hakata. Tulge mõistusele, inimesed!
Retoorika on kõnekunst 1. jaanuar 2017, 15:07
Presidendil ei ole õpipoisi aega. Valitakse (mitte ei määrata) rahvusvahelise välispoliitilise kogemusega küps poliitik.
K.1. jaanuar 2017, 13:11
Usulised on nagunii hullari kandidaadid.
lootsin natuke enamat,1. jaanuar 2017, 13:09
"süüria" oleks pidanud uusaasta tervitusest eesti rahvale siiski välja jääma, lihtsalt minu arvamus.
no1. jaanuar 2017, 13:54
Süüria on ju ka eesti rahvast mõjutav probleem, kuidas siis välja jätta?
mjah1. jaanuar 2017, 14:55
kui sa veel pole aru saanud, siis terve meie edaspidine elu on väga seotud sellega, kas Süürias lõpeb tapmine ära või mitte.
14:55meie pole islamiga kuidagi seotud1. jaanuar 2017, 18:07
Islami maailma ususõjad ei lõpe kunagi, saa sellest ometi aru!Mine lepita neid seal oma maal aga mitte ei too siia neid oma tööd jätkama.Kui üks rahvus, araablased, ei saa omavahel rahu olla, siis sina neid ka ei taltsuta.Meilpole sellega ega nendega absoluutselt mingit seost-FAKT.
Ei ole seotud, kui piirid sulgeda 2. jaanuar 2017, 21:28
Iraagis, Afganistanis, Süürias, Nigeerias, Somaalias jm islamimaailmas ei lõpe ususõjad ja klannide omavaheline võitlus mitte kunagi.
"Rahvas", ei kommijad, ootasid mesimagusaid lubadusi, noomimisi, udutamist,...1. jaanuar 2017, 13:08
Tagasihoidlikult ja kohane meie rahvale. Kui eelmisest valitsusest oli alles selline kesisus, siis polegi muud lisada. Presidendi ametiaeg on alles ees, elame edasi! Paremat aastat!
kitsekarjus1. jaanuar 2017, 13:06
Meie noor, kaunis, palju koolis käinud, materialistliku hariduse saanud, aga südameharidusest ilma jäänud nagu enamus meist, ja Euroopas tähtsaid asju ajanud president käitus oma ametiaega alustades nagu hiidlase kits: kui midagi silmaga näha, keelega katsuda ega läbi nuuskida ei saa (uut laeva) , seda pole olemas. Kitse usuküsimuse lahendas peremees keti ja ekskursiooni abil- Presidendiga nii drastilisi võtteid kasutada ei saa, las jääda uskuma, et Jumalat või mingit muud inimesest ja presidendist kõrgemat võimu ei ole, tema kirikulävest üle ei astu. Ometi tema kõne, ilmselt mõne nõuniku koostatud, sisaldas nii mõndagi iidset piiblitõde. Meie nimetame seda lihtsameelsuseks.
Kurb oli see, et algas ikka Süüria ja tulnukatega, mitte meie oma pisikese riigikesega ja selle alalhoidmisega.
no1. jaanuar 2017, 13:57
kõne oli küll vaga südamlik. Mida pead sina "südamehariduseks", millest ise oled ilma jäänud?
no. no ,no-kaua võib?1. jaanuar 2017, 14:17
Palju see NO siin trükkida võib? Igale arvamusele kümme kiremist, ei mingit modereerimist.
no1. jaanuar 2017, 14:33
see no "kireb " ainult ühe nime all. Mitte viie ega kümne - nagu ehk ise teed?
14:33 kas ..1. jaanuar 2017, 18:29
No teater viljeleb nüüd siis kutsika haugatusi igal võimalikul moel?Pugemise kiidulaulu ja vihakõnesid?Ise, ise- ise on sealaudas ja pulk on uksel ees, ära sealt välja trügi!!!!
kes keelab?1. jaanuar 2017, 18:35
Kas kirikuuksed on naelaga kinni löödud? Mine ja palveta ja kahetse . Muuseas, piibel ei ole mitte kõige iidsem moraalikoodeks. Küsi kirikust järgi! Ega president seda sinu eest ei tee. Ja tänapäeval võiks inime aru saada, et eraldatud maailma pole enam olemas. Mida rohkem Süürias ja sealkandis tapetakse, seda vähem on meil lootust omaette elamisele.
Arvi1. jaanuar 2017, 13:04
Võrreldes Ilvesega palju parem. Ei kiida ega kummarda usa. valesi ja euroopa liidu saamatust. Kuigi oleks võinud noomida kohtusüsteeme. Sest need pole ausad ega erapooletud juba aastaid. Mis on lubatud Reformi erakinnale ja irl-lile. pole lubatud teistele erakondadele. Muidu oli kõne normaalne. Pisut emalik ja hell. Aga esimene kõne ka alles.
Lapsik ja naiivne2. jaanuar 2017, 21:32
Lasteaiakasvataja jutt mudilastele.
hullar1. jaanuar 2017, 13:02
Õhtuleht ei peaks avaldama nelja mõtetu inimese arvamust presidendist. Jällegi nelituhat haritud eestlast arvavad vastupidi, et Kersti pea ei ole tühi ning ta on rohkem eestane ja kristlane kui suurem osa mõtetuid kommenteerijaid ning muidusööjaid, kas siis risti rinnal näidates või lipuga lehvitades ei tee teid mõtetuid inimesi teistest paremaks!
MGM1. jaanuar 2017, 12:55
Mis lugejad. Peterburi kommentaarikeskuse trollid kes läbi tõlkemasina valet pritsivad.
ole1. jaanuar 2017, 13:40
nüüd, tahad öelda, et Eesti omi trolle pole või? Vaata kommentaare lähemalt, mitmed tunduvad üheülbalised olevat. Mõnel ametnikul, tundub, on täna päris tihe tööpäev.
A.H.1. jaanuar 2017, 12:53
Igatahes võrreldes kikilips-presku sisutühjade kõnedega, on praegusel veel kõvasti arenguruumi.;)
Hahahaa1. jaanuar 2017, 13:50
Töepooles ei sarnane proua presidendi köne mikimausi möttetu jorinaga.
IRW1. jaanuar 2017, 12:45
No sellest tädist küll üht norm presidenti ei tule . Kõne oli täielik pulli kaka - nii hüplevat kõnet pole siiani peetud veel
Petja1. jaanuar 2017, 13:19
Jälle irw siin täies hiilguses,näitab oma möttetust.Rohkem lugupidamist,ega sa endasucusest räägi.
A 1. jaanuar 2017, 13:20
Ah ,las ta olla ja ajagu seal oma asju nagu Evelin ja ärgu tüütagu eesti rahvast -küll rahvas ükskord ka omale presidendi valib .
no1. jaanuar 2017, 14:06
püüad siin oma harimatusega "hiilata"!
A-le,1. jaanuar 2017, 14:20
rumal jutt suhu tagasi!
imestan,1. jaanuar 2017, 14:19
kus on nüüd moderaator? kas puhkab veel unetut ööd, et laseb selle IRW-i matslikke ja kohatuid kommentaare läbi? Ma kustutaks KÕIK selle mehe kommid ära!!
brexton1. jaanuar 2017, 12:44
see tulnukast president yritab olla keegi,kes ta ei ole.Välja kukub nagu ikka,haledalt.Absoluutselt ei meeldinud tema köne,kisub kuidagi sinnakanti,kus see aina on olnud.Tyhi jutt,mis midagi ei maksa.Aga rahvas ootab tegusid,neid sisutyhiseid ilukönesid on kuuldud väga kaua...
kuule mees,1. jaanuar 2017, 14:24
mis tegusid sa peale pokaali tõstmise Uusaasta öösel ootad? Töönädal ja tööaasta algab homsest. Tule selle jutuga välja detsembri lõpus 2017, siis vaatame ja kaalume kui sisutühi või täis see algav aasta oli.
14:24!1. jaanuar 2017, 16:18
2017 detsembris puhuvad Maal uued tuuled ja sorosE ja tema kamraadide marjonetid pole enam tegutsemas!
mingile maanurgale.1. jaanuar 2017, 12:44
See oli brüsseli ettekirjutis sealse ametniku poolt.
AB1. jaanuar 2017, 12:41
Algus ei meeldinud,lõppu ei vaadanud.
Priit1. jaanuar 2017, 12:40
Ja mida tarka siis Ilves on lubanud oma kõnedes? Ainult üks silmakirjalik ja valelik möga aastast aastasse
muumi1. jaanuar 2017, 12:39
minu jaoks oli sisu piisavalt. ei mingit pikka filosofeerimist, oma rahva häbenemist ja häbistamist, mingeid mõtetuid anglitsisme
gurb1. jaanuar 2017, 12:38
lugu, ütleks. Meenub, et Kaljulaid tegutses aastaid edukalt Tartu Ülikooli senati juhina. Vaene ülikool ütleks vaid seepeale. Ülinõrk tekst, hüplev ja formaalne. Probleemne on veel liigne EL usk, nagu vanasti Moskvat jumaldati. Maailm on hetkel teelahkmel, ning mõistlik oleks poliitikas hoopis Eesti huve eelistada. EL vägevusele lootmine võib kalliks maksma minna.
Loodetavasti kirjutas Kaljulaid selle teksti ise, kui nõunikud siis oleks küll probleem.
Kaljulaid Kaljulaidiks, kuid tema "presidendiks tegijaile" tahaks küll öelda, et meelde jäite, seltsimehed kommunistid.
Nestor1. jaanuar 2017, 13:06
lintmakk1. jaanuar 2017, 12:36
to eu bürokraat.................1. jaanuar 2017, 12:32
See Hänni paikapanemine on meie pere ja ka Eesti rahva jaoks ehk ainuke ,,apsakas,, eesti presidendilt.
Jutud liiguvad.2. jaanuar 2017, 18:57
See meie, nn.president, oli Mart Laari valitsuses nõuandja.Kui Laar sai peaministriks, pandi ta sinna nõunikuks.Peale seda lennutati Brüsselisse. Mart Laari valitsuses töötas teatavasti ka Liia Hänni.Nüüd oli võimalus võlg tasa teha.Käsi peseb kätt. Keegi siin kommentaariumis kirjutas,et see "tädi on kummaline".Ei pane imestama,sest tuli välja,et on teada vähemalt üks tema esivanematest ja see esivanem oli, pehmelt öeldes, eriskummaline. Kirjutage otsingusse ja lugege..Aga nii Laari abikaasa,kui ka Liia Hänni ja Kersti Kalulaidi juurikad ,on ju kõik Saaremaalt. Kõrgustesse pürgiv daam,kes ei oska kunagi "ei" öelda.Nagu internetis kirjas ,oli tema unistuseks vähemalt kolm keskmist palka.Ja ta oli Isamaaliidus,mitte sotside erakonnas.
nn1. jaanuar 2017, 12:31
Vaatasin just Soome presitendi konet, oli küll palju parem ja pikem ja suunatud oma rahvale.
Th ilvese klubi1. jaanuar 2017, 12:29
materdab nüüd siin mõnuga, aga meie praegune president on õnneks tark inimene ja mitte tavaline ahne korrumpeerunud poliitik.
noh1. jaanuar 2017, 13:06
sellest kõnest ei paistnud küll tarkust välja, nagu tema jutt alati--tühi ilukõne, pole TH.Ilvese klubi liige kuid isegi tema kõne oli suunatud rohkem rahvale.
Just,1. jaanuar 2017, 13:11
tark inimene õpib 3-4 lihtlauset kuu ajaga korralikult pähe ja ei hakka rahvast naerutama võõraste mõtete mahalugemisega seinalt.
Mia1. jaanuar 2017, 12:25
Ilus kône oli, ei olnud raisatud aeg seda kuulates. Head uut aastat meile kôigile ja vähem virisemist uuel aastal
WTF ?1. jaanuar 2017, 12:25
üle aegade üldse esimene kord, kui olen presidendi kõnet vaadanud !
see1. jaanuar 2017, 12:16
"president" on täiesti kasutu inimene astugu tagasi
no1. jaanuar 2017, 14:10
ja mis siis on see "presidendi kasu" (irv)?
mees1. jaanuar 2017, 12:15
President oli kaine, kui oma kõne salvestas, aga vaatajad täiesti purjus, kui seda vaatasid ja kuulasid, sellepärast ei saanudki midagi aru. Aga nii ilusat presidenti teistel riikidel pole.
millised "lugejad" ???1. jaanuar 2017, 12:08
paari-kolme vingatsit ei pea kohe tsiteerima hakkama.
Pool miljonit mõtleb ehk hoopis teisiti.
Head uut aastat ja rohkem positiivsust!
Eks ta võõravõitu oli see kõne.1. jaanuar 2017, 12:05
Ega purjus vene inimesd tõesti sellest vast aru ei saanud, peale tuttava sõna Süüria? Kahjuks on meie Presidendil haridust rohkem, kui eelnevatel kokku. Pole siis ime, et algharidusega troliid mõhkugi aru ei saanud.
saa aru,haridus ei ole haritus1. jaanuar 2017, 19:18
ja paljud üleõppinud lõpetavad Seevaldis.
Süüria fännidele 1. jaanuar 2017, 22:16
Nimetada eesti rahvast purjus vene inimesteks, see näitab suhtumist oma rahvasse alasti kujul. Pole tal haridust rohkem kui teistel, üks tavaline magister.
123451. jaanuar 2017, 12:01
Uut aastat tulebki kohe vingumisega alustada! Küll on presidendi kõne kehv ja küll on ilm kole jne.
Liia1. jaanuar 2017, 21:57
Nōus virisemisel pole piire
Liia1. jaanuar 2017, 21:58
Nōus virisemisel pole piire
Sa Mati,tahad vististi kangesti1. jaanuar 2017, 12:00
Jana Toomi oma presidendiks?
Raivo1. jaanuar 2017, 12:08
väike lohutus1. jaanuar 2017, 12:00
Ainuke hea asi nn. "presidendi" puhul on see, et ta ei ole mitte rahva poolt valitud vaid Brüsselist määratud. Muidu peaksime endale rusikaga vastu pead taguma.
laske olla1. jaanuar 2017, 12:00
küll ta teab mis teeb ja jõuab end veel näidata. Ärge alahinnake Kerstit.
Ta on tegude mitte sõnade inimene.
Parem ilma hullude tegudeta 1. jaanuar 2017, 16:27
´Tegude inimene jah, Rail Baltica veel ehitamata, Pagulaskvoodid täitmata.
Omal ajal jäi Eesti Energia müümata.
see ongi ainuke lootus1. jaanuar 2017, 19:20
aga vaevalt see korda läheb,teame neid irli/tsikuid
kass1. jaanuar 2017, 11:58
ja mida te siis ootasite
Mulle meeldis1. jaanuar 2017, 11:57
Lõpuks on meil president, keas on endale teadvustanud, et on ka teine Eesti. See kes käib tööl ja saab hakkama. Need kellele meeldib Eestis elada. Need, kes teavad, mis on presidendi roll. Rohkem hoolivust ja lähedaste aitamist ning oma peaga mõtlemist.
no milleks1. jaanuar 2017, 11:56
nöuka ajast jäänud komme, et president esineb purjus inimestele
Arvi1. jaanuar 2017, 13:09
Aasta vahetusel ollakse valdavalt kained. Jõulude ajal juuakse. Sest siis pole muud teha kui magada ja pidu panna rohke alkoholiga.
eks sa Arvi,1. jaanuar 2017, 19:21
Mati1. jaanuar 2017, 11:48
Ja ega see kiiruga "kuskilt" leitud president ongi sisutühi. Senistest kõige nõrgem.
Sirje Soovik1. jaanuar 2017, 11:55
Äitäh austatud presitent see oli supper kòne tòelistele EESTLASTELE.IKKA EDU SOOVIDES 2017 AASTAL meie suure pere väikesed ja suured austajad.
Soovi Sirje1. jaanuar 2017, 13:17
Paluks pugeda Ega ma poen köigile ulemustele, Ette kummarda, taha kiida, siis sinu käsi ikka hästi käib.. alati tuleb vöimutruu olla, kes siis seda ei teaks.
kallis Sirje1. jaanuar 2017, 13:38
Kas koolis ka käisite ja kui käisite siis miks ei õppinud?
Teie pere suured ja väikesed jäävadki rumalaks.
No1. jaanuar 2017, 14:16
siin on kaks arvamust: ühtedele meeldis, teistele mitte. Need, kellele meeldis, on "pugejad", aga kes on need, kellele ei meeldinud?
to Sirje Soovik2. jaanuar 2017, 05:12
Ohoo, palgaline kommentaator mõtles omast peast endale nime välja.
Reaalselt vaevalt sellenimeline inimene olemas on.
Senistest köige parem1. jaanuar 2017, 13:45
Eesti presidedent on Kersti Kaljulaid. Möistev,oma rahvast armastav ja toetav. Elagem köik rahus ja üksteist austades. Head uut aastat,lugejad.
Vanaema maalt1. jaanuar 2017, 11:47
Täiesti nõus, päriselt ka tühi töö ja vaimu närimine, puudus mingigi sisu.Mure Süüria pärast aga mitte oma rahva murede pärast.Kokkuhoidmine muutus puhtaks sõnakõlksuks ja õõnsaks hääleks, kui ise oma kiriku ja ateismiga kempleb ajakirjanduse vahendusel juba kuuaega. Esimestel ametisoldud kuudel kohe kaks rahvast eraldumist, kristlus põlualla ja süürlased ausse. Hullem kui eelmine.
Miikael1. jaanuar 2017, 13:08
Rohkem sallivust ja möistmist üksteise vastu.Meie proua president ei ole mingi vanaema maalt,kelle kallal igaüks vöib ilkuda.Ja kui 4-5 tykki avaldavad oma sarkastilist arvamust,ei ole see kogu eesti rahvas.Väga kohatu artikkel,selge vaenu öhutamine.Ehk jätaks uuel Aastal ka usuartiklid körvale,need löhestavadki rahvast.On,siis on need usklikud,aga ärgu trügigu esile.Seda vastikumaks nad mitteusklikele muutuvad,mida rohkem püüavad pildil püsida.Aastaid ei olnud neid kuulda ega näha,nüüd nagu mingi usurevoljutsia.Vuih.
1. jaanuar 2017, 13:28
Ma ei tea kedagi kes teaks kedagi kes temaga rahul oleks. Kontorirott pandi presidendiks...
Juku Pupp1. jaanuar 2017, 14:00
Siis laienda oma tutvusringi!
Sa miikael 13:081. jaanuar 2017, 18:40
...hari ennast veidi.Kui araabias ei ole ususõda, siis mis see seal on?Kellele sa koos presidendiga kaasa tunned-usuhulludele, kes endid on omavahel lõhestanud. Samasugust tahad ka siin korraldada oma plämaga.
mann2. jaanuar 2017, 04:32
Ei mingit austust vanemate inimeste vastu. Kui on maavanaema siis ilgu palju tahad.
no1. jaanuar 2017, 14:20
kas piiratus ei lase mõista, et Süüria on ka meie rahva kestvuse mure? See sõda võib laieneda (õigemini ongi juba Euroopasse jõudnud) ja piirid kaovad! Tulge mõistusele seal maal ja mujalgi! Mõelge, kui suudate!
kõle1. jaanuar 2017, 11:47
kas me saime roboti endale presidendiks?
No ilmselt1. jaanuar 2017, 15:20
Sallivusest patrava euroroboti.
Miikael2. jaanuar 2017, 10:59
Kallis Proua president.Sa oled parim.Las kadedad ja tühjusest pakatavad plärtsuvad.Meeldib väga su ausus ja kindlameelsus.Samal kursil edasi! Lp.Kersti.Ei vaja Sa odavat kuulsust,ei vaja Sa odavat au.Sul röömuks on pilvitu taevas ja puuokstel lindude laul.Köike parimat!
ehh1. jaanuar 2017, 11:45
kuulge, usulised, te olete tüütused.
Kessu1. jaanuar 2017, 11:56
Tõepoolest läks mul selle Liina juttu lugedes süda pahaks. See on ajakirjanduse poolt kunstlikult tekitatud vihamull. Ei lase end sellest häirida. Kõne oli igati OK. Edu, pr President.
11:561. jaanuar 2017, 12:09
OO, tuligi kiidukukkede aasta, kes kokkuhoidmise asemel kakelda armastavad kohe oksendamiseni välja.Kas see ongi presidendi kokkuhoidmine ja suur üksteise mõistmine????
to Kessu1. jaanuar 2017, 17:47
Kogemus. Mitte ühegi usklikuga ei läheks mägedesse, luurele, reisile... Mida kõike see jumal jubab! Eelkõige olla alatu, petis, mõnitada... Siis loeb natuke piiblit, lööb risti ette ja jumal ongi andestanud. Uskuge ja sõeluge omavahel ja jätku tavainimesed rahule! Viilmaal võiks häbi olla.
oravatele,nagu näha1. jaanuar 2017, 19:24
Rahvas harjunud vanameeste-kusipeade harraste1. jaanuar 2017, 11:45
kõnedega,mis kubisevad läbi-lillede lubadustest ja siis silmakirjaliku
pühadusega kirikupingil konutamisega - siis on KOššER,siis on kena!
Kersti ei ole sellisest puust,pidage seda meeles.
11:45 1. jaanuar 2017, 11:54
Usulised, sa ise oled üks hulludeusuline, koššer putjake.Sisutühi kõmisev raudtünn, kes ennast kiitmast ei väsi.Ainule SINA,SINA, teised on mitte keegid ja midagi arvata ei tohi.
sa sõrmega tehtu,1. jaanuar 2017, 19:26
oled ka ju teisest puust,ehk isegi sinivereline.
jah1. jaanuar 2017, 11:32
no1. jaanuar 2017, 13:36
Meie pere muretses ka eile õhtul jubedalt süürlaste pärast ja kohe läks südame alt soojaks,kui kuulsin,et keegi veel muretseb ja kõrgemal tasemel.
teine no1. jaanuar 2017, 14:24
sarkasmi asemel on vaja mõtelda: Süüriast sõltub otseselt ka meie RAHU! Kui suudad, mõtle edasi....
Rahu hingele 1. jaanuar 2017, 16:36
Jätaksid sõjaõhutajad eesti rahva vähemalt vana-aasta õhtul koduses ringis rahule!
nõup1. jaanuar 2017, 17:17
Ja esimesed uudised tulid Türgist...kohe läks südamealt soojaks... nii ilus on maailm!
rahu oleks kõikjal ja mitte ainult meil1. jaanuar 2017, 19:29
kui kentmanni tänava meretagused ülemused poleks mosleme torkima läinud.Kas sellest on raske aru saada?