Vares vaga linnukene.Foto: Õhtuleht.ee
Müstika
29. detsember 2016, 21:07

VARES VAGA LINNUKENE: Vene vares varastas Eesti kodanikult passi (42)

Eesti-Vene piiril leidis dokumendi vormistamisel aset äärmuslik juhtum: vares napsas Eesti kodaniku passi ja lendas sellega minema. 

Juhtum leidis aset Leningradi oblastis Venemaa-poolses piiripunktis, vahendas RIA Novosti Venemaa Loode tollivalitsuse pressiteenistust. Täpsemalt leidis juhtum aset Ivangorodi piiripunktis, kust kaudu Eesti kodanikud koju pääsevad, vahendas Vecherka.

"Tollis algas tavapärane transpordivahendite vormistamise protseduur. Kodanik võttis välja passi, kui äkki lendas kohale vares,“ seisis tollivalitsuse pressiteates. "Lind haaras pikema tseremooniata dokumendi ja sööstis õhku. Kõik see toimus nii kiiresti, et keegi ei saanud arugi.“

Venemaa Föderatsiooni tollitöötajad püüdsid Eesti kodanikku abistada – nad kutsusid kohale isegi künoloogid teenistuskoertega –, aga kes jäi tabamatuks, oli kurikaelast vares.

Vene toll koostas avalduse Eesti kodaniku passi varguse kohta. Ivangorodi politsei väljastas Eesti kodanikule ka Eesti konsulaadi aadressi Peterburis, et kodanik saaks dokumendi kodumaale jõudmiseks.

"Mehele saadeti dokumendid ja ta naasis koju. Aga paari päeva pärast leiti üles ka tema pass. Vares oli pillanud selle tollipunkti lähistele,“ teatas Vene toll. Toll märkis, et leitud dokument ei ole enam kõlblik, sest lind on sellest ühe lehe välja rebinud.