"Kellapid"Foto: TV3
Tele
29. detsember 2016, 16:55

Televaatajad eesti halvimaks sarjaks nimetatud "Kellapite" viimasest osast: "Siiralt loodan, et see ajuvabadus enam iial ekraanile ei naase!" (46)

Eile õhtul oli TV3es sel sügisel alustanud ning eesti halvimaks telesarjaks nimetatud "Kellapite" debüüthooaja viimane osa ning televaatajate vastukaja sarjale on kahjuks enamuses negatiivne.

Endel Kellapi karakter sai alguse komöödiavaadendist "Pühapäev Sepoga", kuid Ago Andersoni sõnul, kes Kellapit mängib, tuli idee sellise karakteri tegemise jaoks juba kaks aastat tagasi ning juba toona oli mõte sellisest tegelaskujust sari teha. "Tahtsime teha sellise karakteri, kes esmapilgul paistab ullike, kuid kellest hakkab kooruma enamat," rääkis Anderson "Kellapite" esitluspeol.

Foto: Ago Anderson ehk Endel Kellap ja Raivo E. Tamm ehk Kellapi ema sarja avamispeol.(TV3)

Kellapi karakter pidi jääma suures plaanis samasuguseks, nagu Ago Anderson ta "Õige eestlase" jaoks lõi, kuid siiski sai sarja stsenarist Mart Juur sellele oma vindi külge kirjutada.

Enne sarja teleekraanidele jõudmist ei osanud Anderson arvata, kuidas sarjal minema hakkab, kuid lootis, et kui sarjal hästi läheb, võiks seda edasi teha. Samas sõnas ta, et ei oska ennustada, mis saada võib, kuna ei ole olemas valemit selleks, mis rahvale meeldib.

Kahjuks ei ole sellist valemit tõesti olemas ning alguses palju lootust andnud sari suuri vaatajarekordeid ei löönud. Näiteks oktoobrikuus tõi sari uuringuorganisatsiooni Emor andmetel telekate ette umbes 6,5 % vaatajatest, ehk 79 000 televaatajat, jäädes kõvasti alla samuti sel sügisel TV3e ekraanil jooksma hakanud eesti seriaalile "Papad mammad", mida vaatas oktoobrikuus ligi 124 000 inimest.

Ka Õhtulehe lugejad valisid just "Kellapid" sel sügisel teleekraanil olevatest eesti sarjadest kõige kehvemaks ning see kogus hääletusel üle poolte lugejate häältest.

Eile oli eetris sarja esimese hooaja viimane osa ning see ajas kihevile televaatajad TV3e Facebookis, kes kommentaariumis enamuses sarja suhtes pahameelt väljendasid ja näitasid välja ootust, et hooaja viimane osa võiks jääda seejuures ka sarja viimaseks osaks.

"Siiralt loodan, et see ajuvabadus enam iial ekraanile ei naase. Nilbed naljad ja sisutu süžee. Lihtsalt heade näitlejate mõnitamine," arvas Liina.

"Seletage mulle, miks peaks normaalne inimene sellist jamadust ja ülemängimist vaatama?" küsis Andres. 

"Kui teil muud näidata pole, siis pange eetrivaikus peale. See on ka parem kui see jura," arvas Ivar.

"Ma ei tea, kes seda saadet üldse vaatab. Täielik tobedus," kirjutas Kerli.

Kuid leidus ka neid, kellele sari meeldib ning kes seda koheselt ka kaitsma asusid.

"Nii kurb jälle üks saade vähem. Ootan juba uuesti neid ekraanile. Loodan, et ikka tuleb uus hooaeg," ütles Triinu.

"Kui teile ei meeldi midagi, siis ära vaata ega kommenteeri. Ootan juba uut hooaega väga!" sõnas Daniel.

"Mulle meeldis see saade, nii lahe. Endel kõige ägedam," arvas Külli.

TV3e avalike suhete juhi Kertu Jukkumi sõnul ei ole hetkel veel selgunud, kas "Kellapid" saab ka uue hooaja. "Uue hooaja osas on mõistagi veel vara kommentaare jagada, kuid sarjal "Kellapid" oli kindlasti ka oma kindel austajaskond olemas," sõnas ta.