Inimesed

Elo Selirand peab tähtsaimaks ettenägelikkust (6)

LISA KOMMENTAAR

Kadri27. detsember 2016, 19:37
Issver- lõpetage ometi ära see, et isa oli, keegi sugulane oli selline või selline! Kas teil, inimesed häbi ei ole? Mitte keegi meist ei ole valinud enesele vanemaid ja selles, mida kellegi vanemad või sugulased on teinud, ei ole ju see inimene süüdi. Õiget juttu räägib ja müts maha, et nõnda keeruka ja aeganõudva töö kõrvalt, nagu seda on operaatoritöö, leiab kvaliteetaega oma lastega veetmiseks! Enamus vanemaid otsib ainult õigustusi, et lastega mitte tegelda...küll on tööd palju ja mida iganes, lihtsam on lapsed teleka või arvuti tah alükata, on vähemalt vaikus...Aga mis su lapse lemmik söök on, kes on ta parimad sõbrad või miks lapsel kurb tuju- seda ei teata...ja nii kasvavad lapsed ning vanemad lahku. Ärge siis haiget epensionäridena imestage, miks te üksi olete ja lapsed vaid jõuluks pika hambaga külla tulevad, et kohe ära minna, sest vanemate seltsis on ebamugav.
jj27. detsember 2016, 20:51
Olen sinuga täitsa nõus, et lapsevanemad peavad rohkem oma lastega tegelema(esialgu). Samuti ei oska öelda kumb variant ettenägelikult lapsele rohkem kasuks tuleb 1. Lapsevanemad ei tegele lastega-, aga +lapsed õpivad iseseisvalt mängima ja toetavad üksteist (õde venda). + tulevikkus tulevad toime iseseisvalt, ilma kõrvalise abita.
2.Lapsevanemad tegelevad lastega+ , tagajärjed - laps ei lähe ilma vanemata õuegi, sest ta ei oska midagi teha ilma vanema kaasabita. - puudub lapsel algatusvõime iseseisvalt midagi teha. Tulevikus kas lapsel see ka kasuks tuleb kui lapsevanemad pidevalt tegelevad lapsega ja laps muutub mugavaks ?
Need on lihtsad tähelepanekud elust enesest ja kumb variant siis lõpuks ettenägelikult parem on ei oska öelda. Olen näinud mõlemat varianti: ema kes hoolitseb aktiivselt pojakese eest siis lõpuks pojake nõuab ja käseb kamandab ema. Üksikema kellel ei ole aegagi 3 lapsega tegeleda (sest on tööl) lapsed on iseseisvad ja tublid.
Pean siiski mainima : elu on nagu poksimats Muhammad Aliga. Ali küll võitis poksi aga kaotas tervise ! Vastane kellega ta poksis kaotas, aga tervis ei saanud niipalju kahjustada, et hiljem ilma kõrvalise abita toime ei tuleks(suri ainult varem kui Ali ).
üks ema28. detsember 2016, 15:03
Sa ise oledki see üksikema 3 lapsega? Mul on 2 last kasvatatud ja ei ole sinu jutuga absoluutselt nõus, sest mida sa kirjutad on äärmus! Oma lastega tegelemine ei ole sama, mis 24/7 lapsega olemine, ninnutamine ja nännutamine! See, mida kirjutad sina, on kanamammandus, kus last hoitakse, kui vati sees- jah sellisest saab hädapätakas. Minu mõistes on lapsega tegelemine see, et esiteks on vanemate KOHUSTUS oma lapsega/lastega tegelda ja laste arv ei ole vabandus mittetegelemiseks. Tegelemine on see, kui sa oma 3 lapse kõrvalt leiad IGA päev kasvõi pool tunnikset (igale lapsele eraldi!), et enda lapsega tegeleda. Olgu see siis nelja silma all päevaelamustest rääkimine ja kogemuste vahetamine, mängimine, koos toidu tegemine jne. Ja niisugustest lastest juba hädapätakad ei kasva, kasvavad enesekindlad ja õnnelikud täiskasvanud! Ja kullake, ära sellist rumalust tule küll rääkima, et lapsed, kellega vanemad ei tegele, et neist kasvavad ühed tublid kodanikud, sellistest kasvavad eluheidikud. Laps õpib iseseisvalt? Kuidas teab LAPS õppida, mis on õige või vale, võtame elementaarsed asjad? Vanemad on selleks, et suunata laps õigele teele ja vajadusel korrale kutsuda või kiita. Need lapsed, kellega vanemad ei tegele, sest on juba emal eitea, mitmes elukaaslane ja kogu tähelepanu läheb juurde sündivate titade peale- selliseid lapsi kõik kaubakeskused täis, hängivad seal ja käratsevad, joovad ja suitsetavad ja lõiguvad end...Mis sa arvad, mis neist kasvab?
Jj28. detsember 2016, 16:33
Ära nüüd nii vihaseks ka saa, see on lihtsalt näide elust- enesest . Kui vanemad on heade kommetega (mitte alko. suitsu jne sõltlased) siis need kombed kanduvad üle ka lastele . Olgu peres kasvõi 5 last , eeskuju ja ideaal on lastele lapsevanemad.
Eno Raud "Tuli pimendatud linnas":27. detsember 2016, 18:39
Selirand on provokaator!
Pärilik?27. detsember 2016, 18:55
Isa oli tal küll väga ettenägelik suursuli.