George Michael (1963 - 2016)Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
26. detsember 2016, 01:23

Šokk: suri superstaar George Michael (56)

2016 aasta on nõudnud järjekordse kuulsa ohvri: esimesel jõulupühal suri 53 aasta vanuses maailmakuulus briti laulja George Michael.

Politsei andmeil saabus kiirabi poptähe koju Goringis Oxfordshire’is 25. detsembril kell 13.42 kohaliku aja järgi. Pressiesindaja kinnitusel olnud surm rahulik. Võimud ei kahtlusta kuritegu, kuid nende sõnul on juhtum veel selguseta.

"Kinnitame suure kurbusega, et meie armastatud poeg, vend ja sõber lahkus jõuluajal rahulikult oma kodus," seisis 25. detsembril kohaliku aja järgi umbes kell 23 väljastatud ametlikus avalduses. "Omaksed paluvad, et sel raskel ja emotsionaalsel ajal austataks nende privaatsust. Praegu rohkem kommentaare ei tule."

 Daily Mail tsiteerib George'i endist mänedžeri Michael Lippmani, kelle väitel oli artist surnud oma voodis südamepuudulikkuse tagajärjel. 

Superstaar on võidelnud aastaid alkoholi- ja uimastisõltuvusega. 

Ansamblist Wham! tuule tiibadesse saanud artist, kelle õige nimi on Georgios Kyriacos Panayiotou, müüs ligi 40 aastat kestnud karjääri jooksul üle 100 miljoni albumi.

2011. aasta lõpul haigestus George nii tõsisesse kopsupõletikku, et oleks äärpealt hinge heitnud. Viini arstidel õnnestus tema elu siiski päästa. Superstaar tunnistas hiljem oma kodu ees antud pressikonverentsil pisarsilmil: "Väga napilt läks." Enda sõnul polnud tal haiglas viibimisest mingit mälestust.

Tänavu märtsis kirjutas Briti leht The Sun, et laulja on taas vormis ning ihkab lavalaudadele tagasi. Ehkki George esines 2012. aastal Londoni olümpiamängude lõputseremoonial, oli ta viimastel aastatel tõmbunud üksindusse. Mullu käis uimastisõltuvusega maadelnud staar väidetavalt Šveitsis võõrutusravil.

"Oli aeg, kui paistis, et ­George ei astugi enam avalikkuse ees üles," tunnistas The Suni allikas. Tema sõnul oli superstaar kaotanud eneseusu. Kuid kevadel oli lehel fännidele rõõmsaid uudiseid: artist pidi valmistuma uusi kontserte andma.

2016. aastal tuli muusikasõpradel hüvasti jätta ka David Bowie, Prince'i ja Leonard Coheniga. Ühtlasi surid tänavu omaaegse mõjuka progerokiansambli Emerson Lake & Palmer liikmed Keith Emerson ja Greg Lake ning Status Quo kitarrist Rick Parfitt.