Toiduuudised
18. aprill 2017, 15:23

Mida võiks teada sushi kohta?

Sushimon kannab endas armastust Jaapani köögi hõrgutavate roogade vastu ning see väljendub nii koha menüüs kui ka atmosfääris.

Sushimoni omanik ja peakokk Maria Lilje õppis Tokyos elatud aja vältel sealset toidukultuuri ning on kogu oma elu pühendanud Jaapanile. Tema pikaajalised kogemused, oskused ning kirg Jaapani köögi vastu on äratuntavad ka Sushimoni maitsvates roogades, mis pakuvad autentseid Jaapani köögi maitseid.

Oma kire jagamiseks pakub Maria Sushimonis võimalust osa saada huvitavast sushikoolitusest. Sushimoni koolitus annab professionaalse ja põhjaliku ülevaate sushi valmistamisest kodusel viisil – kuidas keeta sushiriisi, kust hankida toorained, kuidas töödelda kala ja teisi tooraineid, kuidas õigesti serveerida ja süüa. Koolitus on huvitav ja humoorikas – ühendatud on vaba õhkkond, kasulikud teadmised, meelelahutus ning imemaitsev toit!

Maria Lilje on lõpetanud Aasia kultuuriloo Jaapani suuna eriala Tallinna Ülikoolis, õppinud vahetusüliõpilasena Tokyo Gakushuin keiserlikus kolledžis ning omandanud koka eriala Tallinna Teeninduskoolis. Ta tegeleb igapäevaselt Jaapani kultuuri edendamisega Eestis ning teeb koostööd mitmete organisatsioonidega.