Eesti uudised
16. juuni 1999, 00:00

Kadunud Margus Turu auto huvitab politseid

Autojuht kaebas Tartu liikluspolitseile, et tema sõidukit kriimustas valge BMW. Kirjade järgi kuulub see meie hulgast juba lahkunud Pärnu meelelahutusärimehele Margus Turule.

BMW 316 numbrimärgiga 212 TCT omanik on autoregistri andmetel mullu juulis ootamatult surnud meelelahutusärimees Margus Turu.

Esmaspäeva õhtupoolikul kella 5 ajal kriimustas see auto Tartus Tähe tänava autoteeninduse juures tagurdades Mazda 323 külge. Tund hiljem teatas Mazda juht Aleksandr, 30, politseile, et BMWd juhtinud noormees lahkus selgituseta, kuidas kavatseb kriimu kompenseerida.

Margus Turu firma Bermuda Management andmetel kasutab lahkunu sõidukit Rumala Noorkuu laulja Martti Meumers. Laulja nendib, et nii see tõesti on ja kriipimine leidis tõepoolest aset. "Mazda juhi jutust sain aru, et tal pole mingeid pretensioone ja kindlustus maksab kõik kinni," räägib Meumers. "Siis sõitsingi minema."

Tartu politsei pressiesindaja teatel ütles Mazda juht politseile, et BMW juht lubas kahju oma taskust kinni maksta. Kindlustusse minna polevat laulja soovinud. Meumers ei välista, et tema ja vene keelt rääkinud Aleksandr ei saanud lihtsalt teineteisest aru.

"Minu käsutuses olev auto kuulub tegelikult Margus Turu emale, kes on oma poja pärija," kinnitab Meumers. "Auto on lihtsalt ümber registreerimata." Laulja ei ole enda sõnul Turu päranduse jagamisega kuigivõrd kursis. Oma kadunud leivaisa autot kasutab ta volituse alusel. "Turu ise märkis mind juba oma elu ajal auto tehnilises passis selle kasutajaks."

Autoregistrikeskuse andmetel ei keela ükski seadus jätmast sõiduki omanikuks surnud inimest. "Kadunu jääb siis nii-öelda surnud hingena kirja," ütles "Õhtulehele" registrikeskuse infotöötaja. "Kui vara on läinud üle pärijale, võib pärija vormistada end notariaalselt sõiduki uueks omanikuks. Kiiremini kui poole aastaga see ei õnnestu. Vähemalt nii kaua kestab pärimismenetlus."