Foto: FOX
Tele
20. detsember 2016, 09:53

Ameeriklased kurdavad: vägivald "Elavates surnutes" on nagu ISISe videod (2)

"Elavate surnute" seitsmes hooaeg tekitab ameeriklastes pahameeletormi, kuna vägivaldsed stseenid meenutavat juba terrorirühmituse ISIS tegusid.

Oktoobris teisel pool ookeani eetrisse jõudnud hooaja avaosa oli küllaltki vägivaldne, mistõttu langes märgatavalt ka sarja vaadatavus. Enam kui tosin vaatajat esitasid kaebuse USA Föderaalsele Kommunikatsioonikomiteele (Federal Communications Commission, FCC), et nad telekanali AMC osas midagi ette võtaks, vahendab Digitalspy.

Ühe fänni sõnul ei näita telekanalid, kuidas ISIS inimestel päid maha raiub, seega ei peaks näitama ka seda, kuidas keegi pesapallikurikaga sodiks pekstakse.

""Elavate surnute" avaosa AMCs oli rohkem kui julm, enam kui rõve ja õel," kirjutas teine vaataja.

Kolmanda arvates hoiatatakse sarja eel küll vägivaldsete kaadrite eest, ent siiski vaatavad telerit ju ka lapsed. Mitmed kurdavad hoopis, et "Elavad surnud" on muutunud "elutute kehade peksmiseks ja emotsionaalseks piinaks".

Sarja produtsent Greg Nicotero sõnul loodab ta, et fännid meelt muudavad. Ta toob näiteks "Troonide mängu", mille sündmused küll šokeerivad, kuid mida fännid ikka ja jälle suunduvad tagasi vaatama.