ROHKEM KUI KELLELGI TEISEL: Ester Pajusoo (vasakul) ja Ülle Kaljuste on kahe peale kokku pälvinud kolleegide tunnustuse ehk Antsu üheksa korda.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
19. detsember 2016, 04:00

DRAAMATEATER JAGAS ANTSUSID: Ülle Kaljuste pälvis kolleegide tunnustuse seitsmendat korda (1)

Eile pidas Eesti Draamateater juba 18. korda Antsude pidu. Lõppeva aasta silmapaistva töö eest antavaid kolleegiauhindu nimetab draamateater teatri suurkujude (Ants Eskola, Ants Lauter, Ants Jõgi jt) järgi Antsudeks, välja on neid antud 1999. aastast.

Kui kõigile teistele loomingulistele töötajatele oli tänavu saadud Ants esimene, siis Ülle Kaljuste pälvis kolleegide tunnustuse juba seitsmendat korda. Varasemast kuulub talle kolm naispeaosa Suurt Antsu, kaks kõrvalosa Väikest Antsu ja eelmisel aastal pälvis ta ka Kaval-Antsu. Seitsmenda Antsu tõi talle Galja ja Valja roll lavastuses "Onu Aare".

Ester Pajusoo viis 2001. aasta pälvitud Väikese Antsu kõrvale eile ka naispeaosa Suure Antsu. Viimase pälvis ta vanaeide rolli eest lavastuses "Mäed".

Meespeaosa Suur Ants kuulus Kristo Viidingule ja kõrvalosa Väike Ants Nikolai Bentslerile. Käsu-Ants ehk lavastajapreemia läks Hendrik Toomperele (Marius Ivaškevičiuse "Väljaheitmine") ja Ilu-Antsu vääriliseks hinnati Ellen Cairnsi kostüümi- ja lavakujundus lavastusele "Armunud Shakespeare".

Aasta hõivatuima näitlejate tunnustuse ja preemiareisi pälvisid meesnäitlejate seast Tiit Sukk, kes mängis 140 etendust ja naisnäitlejate hulgast Hilje Murel, keda võis lõppeval aastal näha laval 124 korral.

Veidi vähem kui aastaga ehk 12. detsembriks oli Draamateater andnud 501 etendust ja neid oli vaatamas käinud 108 299 inimest.