Allan AlakülaFoto: Arno Saar
Tele
16. detsember 2016, 11:46

TTV nõukogu esimees: TTV on end Eesti meediamaastikul juba piisavalt kehtestanud ja jätkab kindlasti (8)

Viimaste nädalate jooksul on olnud palju segadust ja skandaale Tallinna Televisiooni ümber, mis on kahtluse alla seadnud linnatelevisiooni jätkamise. Tallinna TV endine juht ja raha omastamises kahtlustatav Toomas Lepp on öelnud, et telekanal pannakse kinni, kuid nõukogu esimehe Allan Alaküla sõnul jätkab telekanal kindlasti oma tegevust.

Keskerakonna televisiooniks nimetatud Tallinna TV-d on tabanud viimaste nädalate jooksul mitmeid hoope. See on tekitanud küsimusi, kas ja kuidas saab Tallinna Televisioon edasi minna. Toomas Lepp ütles eelmisel nädalal Postimehele antud intervjuus, et telekanal pannakse kinni. "Tallinna TVst saab see, millest suured poliitikud on unistanud pikka aega: see telekanal likvideeritakse". Kuid TTV nõukogu esimees Allan Alaküla asja nii mustades toonides ei näe.

Toomas Lepp ütles intervjuus Postimehele, et TTV pannakse arvatavasti kinni. Kas olete selle väljaütlemisega nõus ja kas asi on juba lõplik?

Mina olen veendunud, et Tallinna Televisioon on Tallinna ja Eesti meediamaastikul end juba piisavalt kehtestanud ning jätkab kindlasti.

Kui TTV siiski jätkab, kuidas säilitab TTV oma vaatajate jaoks usaldusväärsuse pärast välja tulnud skandaale Toomas Lepa ja Mart Ummelase ümber?

Raske on, aga saame sellest üle tubli tööga.

Kuidas muutuvad TTV saated? Tööleping peatati populaarse "Meedia keskpunkti" saatejuhi Mart Ummelasega ning "Vaba Mõtte Klubi" saatejuhi Peeter Ernitsaga. Kas saatejuhtidele otsitakse lihtsalt asendajad ja minnakse samamoodi edasi?

Teleprogramm muutub pidevalt ja nii on see ka edaspidi. Otsused konkreetsete saadete ja saatetegijate kohta on aga juhatuse pädevuses.  

Kas TTV jätkab savisaarlikku propagandameediat/ keskerakonna propagandat või hakatakse rohkem keskenduma Tallinna linna munitsipaalasjadele?

Tallinna TV on seni kajastanud ning kindlasti jätkab ka tulevikus Tallinnas ja mujal ilmas toimuva tasakaalustatud kajastamist Tallinna perspektiivist lähtudes.  

Ka Keskerakonna uus esimees ja Eesti peaminister Jüri Ratas on öelnud, et TTV ei tohi olla poliitkanal. Kas olete arutanud TTV tuleviku üle Jüri Ratasega?

Tallinna ega muud ilmaelu pole võimalik adekvaatselt ilma poliitikata käsitleda. Aga loomulikult on elus lisaks poliitikale olemas ka palju teisi valdkondi, mida Tallinna Televisioon samuti katab. Jüri Ratasega pole ma Tallinna TV tuleviku üle arutanud.

---

Tallinna TV endisele juhile Toomas Lepale esitati kuriteokahtlustus, mille kohaselt tegi ta saatega "Vaba mõtte klubi" omale raha, omastades kokku umbes 200 000 eurot Tallinna TV raha. Skeemitamisest olevat teadlik ka TTV endine juhatuse liige Mart Ummelas, kes samuti kriminaaluurimise alla langes. Praeguseks on töösuhe Ummelasega peatatud kuni 15. jaanuarini.

"Vaba mõtte klubi" juhtinud saatejuht Peeter Ernits eemaldati samuti Tallinna linnavalitsuse nõudmisel saatest. Ernits süüdistab toimuvas lõhet Keskerakonnas ja Savisaare tagandamise tõttu toimunud võimumuutust.