Foto: SternTrek/The Siberian Times
Tele
16. detsember 2016, 11:02

KÕIK ON LUBATUD | Venemaal alustab "Näljamängude" stiilis telesari

Venemaal alustab uus tõsielusari, mida võib vabalt nimetada "Näljamängude" ("Hunger Games") vene versiooniks, kuna saates on lubatud teha kõike – kakelda, juua, tappa ja vägistada.

Sarja nimeks saab "Mäng 2: Talv" ning osa võtavad 30 inimest, vahendas digitalspy.com. Kusjuures enamus neist on maksnud sarjas osalemiseks tasu! Seda seletab aga fakt, et sarja võitja saab auhinnaks 1,5 miljoni eurot.

Sarja reeglites on kirjas, et lubatud on teha kõike: kakelda, juua, tappa, vägistada ja suitsetada jne.

Sari, mida kantakse üle internetis tervele maailmale, leiab aset Siberis, kus osalejad peavad toime tulema -40 kraadise temperatuuriga ning karude ja huntidega koos elamisega. Kõigile osalejatele antakse kaasa noad, et küttida ja üritada Siberi rasketes oludes ellu jääda ning seda mitte nädala jooksul, vaid üheksa pika kuu vältel.  

Osalejad peavad olema vähemalt 18 ja 'vaimselt terved' ning pooled osalejatest peavad olema naised.

Saate idee peale tuli Vene miljonär Jevgeni Pjatkovski, kelle sõnul ei vastuta sarja tootjad sarja osalejate tegude eest, isegi kui kedagi tapetaks või vägistataks.

Siiski peab iga osaleja enne saates osalemist alla kirjutama lepingule, milles seisab, et Venemaal kehtivad seadused kehtivad siiski ka kõigile sarjas osalejatele. Seega kui keegi teeb midagi kriminaalselt, tuleb politsei ja viib seadust rikkunud osaleja minema.

"Mäng 2: Talv" saab avapaugu 2017 aasta juulis. Sarja filmimiseks paigutatakse 2000 kaamerat umbes 2000 aakri suurusele alale. Praeguseks on saates osalemiseks taotluse saatnud juba 60 inimest.