LEIDIS UUSI SÕPRU: Kati Saara Murutar ütleb, et sõitis raamatu tarvis intervjuusid tehes risti-põiki läbi kogu Eesti ja see oli tohutult tore aeg. "Suurima kingitusena sain hulga toredaid sõpru," rõõmustab ta.Foto: Erakogu
Inimesed
15. detsember 2016, 04:00

Kati S. V. Murutar: kohtudes ühe perega saatest "Kodutunne", tahtsin joodikust isa treileriga ära vedada! (95)

Kirjaniku sõnul nägi ta tõelist Eestit, kui telesaate osalejate käekäigust raamatut koostas.

Kirjaniku sõnul nägi ta tõelist Eestit, kui telesaate osalejate käekäigust raamatut koostas.

Peredel, kes on saanud abi saatest "Kodutunne", läheb pigem rõõmustavalt: üks vahva ema tõi ilmale 11. lapse ja mitmele noorele helisevad varsti pulmakellad. Neid häid uudiseid toob kirjanik Kati Saara Vatmann Murutar, kes sõitis läbi tuhandeid kilomeetreid, et uurida, kuidas käib abisaanute käsi pärast saadet. Selle põhjal, mida Kati Saara teada sai, kirjutas ta raamatu "Kodutunne. Ärge jätke mind üksi", mis jõudis äsja poelettidele. 

"Kodutunnet" on tehtud kuus aastat ja 12 hooaega, kokku 160 saadet. Inimeste arvu, kes on tänu saatele abi saanud, võib produtsent Kristi Nilovi sõnul korrutada kuuega – nii suur on "Kodutunde" keskmine pere. Loomulikult ei mahu raamatukaante vahele kõigi 160 perekonna lood, kuid raamatu autor Kati S. V. Murutar (Kati Saara kasutab kirjanikuna sissetöötatud nime Murutar) ütleb, et intervjueeris raamatu jaoks enam kui 100 inimest ja sõitis selleks maha üle 8000 kilomeetri. 

Edasi lugemiseks: