Tele

Valgas elav mustlanna: 30-aastane ja pole päevagi elus töötanud, sest tööd ei anta (105)

LISA KOMMENTAAR

Omad kogemused9. jaanuar 2023, 10:30
Kui vaid oleks kuskil mustlane, kes tõestaks, et ta ei ole peetur. Omast kogemustes on Valgas olevad mustlaned üritanud mind palju petta. Samamoodi teise-ringi platvormidel. Politsei on võimetu nendega.
Ment14. detsember 2016, 13:15
Ja sina arvad et valge inimene ei peta ega valeta või? Muidugi valetab....ka mustlaste seas on normaalseid inimesi. Ära sildista kui sa pole mõne normaalsega kokku puutunud. Äkki sa ise valetad ja petad ah?
ment14. detsember 2016, 08:10
Rääkige mida tahes,aga mustlane jääb mustlaseks,kes labasemal moel,kes rafineeritumalt. Petmine ja valetamine on neile emapiimaga kaasa sündinud.
tüüpiline tibla13. detsember 2016, 20:47
vat ei usu,13. detsember 2016, 18:39
et Samira eesti keelt ei osanud. Mustlaste põhimõte on alati olnud, et selle maa keel õpitakse oma keelele lisaks, kus elatakse. Tartu mustlaste üks tütar jooksis kodunt ära ja hakkas tööle, kogu pere ütles temast lahti.
Teadja13. detsember 2016, 18:22
Asi on ju selles, et nad ei tahagi tööd teha. Keegi ei tahtvat tööle võtta? Kas tööleping tuleks teha mustlaskeeles? Tegelikult nad ainult varastavad, röövivad ja müüvad narkootikume.
Ups13. detsember 2016, 17:37
London on neid ,, töölisi" nii pungil tais! Koik kerjavad! Mängivad vigaseid. Istuvad päevade prügikastide korval, sildid kaelas, et on kodutud ja suua pole! Samuti on n n metroo mustlased, kes varastab, kes kerjab( silt kaelas, väike ode on nälgas. Big Beni juures käib hoogne sõrmkübara mäng!
Maali13. detsember 2016, 15:18
Ema ja isa olid ikka ligi 80 a.kui mustlaste parv õue tuli ja juua küsisid.Head maainimesed ikka läksid vett tooma.Mustlased olid nagu hävitav rändtirtsu parv mööda hoovi laiali.Võeti heinu,kasutatud autorehve.Üks oli saunas-sealt polnud midagi võtta.Laudas käidi ka.Munad võeti pesast.No ikka ei ole lugupidamist mustlaste vastu.Kati Murutar ju pettus ka nendes kuigi 1 raamat oli lausa kiidulaul.
Hämmastav13. detsember 2016, 15:03
kui palju superlollusi eestlased kirjutavad ja peavad ennast siis veel teistest paremaks?
ss13. detsember 2016, 13:20
See on ainult jutt,et keegi tööle ei võta,sest seda polegi kunagi otsitud.Kui pildi järgi otsustada siis pole häda midagi,aknalaual paistab korralik nutikas olema,seega on netiühendus,mis samuti maksab ja isegi tort on laual.Minu soovitus on sinna riiki minna kus su keelest aru saadakse.
ainult lo*l 13. detsember 2016, 14:11
räägib asjadest mida ei tea. Ma vaatasin saadet, tordi tõi Roald.
ss13. detsember 2016, 17:05
ei vaata sellist rämpsu,ainult lugesin,mis oli tasuta.
Priit13. detsember 2016, 12:29
Ja kuidas on keskharidusega inimene põhiharidusega inimesest targem ? Ei olegi, pigem vastupidi, ajudrakud õppimisest hävinenud, loogiline mõtlemine kadunud. Mina tööandjana eelistan küll pühiharidusega inimesi, kui mingeid keskharidusega kloune, kel loogilist mõtlemist enam üldse pole. Tööle saamisega on lugu nii, et pole probleeme ainult mustlastel jne, ka omadel inimestel, kelledel pole välimust, lihtsalt ei võeta tööle ja kõik !!!! Kui sul on ikka mingi möku lõust ees, keegi ei hakka uurimagi, mis sul seal kupli all on. Võin väita, et paljud sellised on just tragemad kui mingi ilueedid või beibed !
Lihtne13. detsember 2016, 13:48
Hea tarkus küll saada enda lastele mingi rõve molu.
werqw313. detsember 2016, 19:22
Lollakas jutt. Ajurakud häviad õppimisest? Pigem sul endal on hävinud ja sa ei saa enam aru, etsu jutt ja mõtteviis on napakas.
Kui ajurakud õppimisest hävivad, loodan et pimesoolt ja ahmbaid ravid edaspidi ise.
Priit14. detsember 2016, 08:27
Ja näete, üks ehe näide juba kommentaari näol. Inimene ei jaga enam ära, mis on õige ja loogiline.
Kati13. detsember 2016, 10:18
Ja mis kaubandusasutused meil Eestis on mustlaskeelsed, kuhu ta tahab kangesti tööle minna?
Raivo13. detsember 2016, 09:18
Sellel korteril ja ennast peitnud teistel korterikaaslastel tuleks silm peal hoida.siis saate tegelikuses aru,kes seal veel elab ja miks nad keegi seal tööl ei käi ja millega nad tegelikuses tegelevad.
Hiireke13. detsember 2016, 08:38
äkki peaks enne gümnaasiumi ära lõpetama põhiharidusega paraku keegi väga ei võta tööle
E.13. detsember 2016, 14:01
Mustlaste probleem Eestis on see, et nad on enamasti abikoolis õppinud, seal 9 klassi lõpetanud. Abikooli ei panda neid mitte sellepärast,e t nad sünnipäraselt nõrgamõistuslikud oleksid, vaid nende kultuuris ei ole kombeks lapsi sünnist kuni koolini arendada, peetakse niisama. Niimoodi kujuneb neil välja sotsiaalne alaareng. Tartus käivad küll vähemasti viimasel kümnel-viieteistkümnel aastal mustlaslapsed puha tavakoolis- minu lapse koolis oli neid terve klann. Kõik terved ja normaalsed. Lastekaitse jälgib, et nende väikelapsed varakult lasteaeda saaksid.Noh, tööl ei käi nemad ka (see osa, kes neist juba täisealised on), elavad sotsiaaltoetustest. Mustlased tegelevad ka usinasti narkoäriga.
Abikooli lõpetanul ongi raske tööd leida, olgu ta siis eestlane, venelane või mustlane. Ainuke asi, mis aitab, on hoida need mustlased sotsiaaltöötajate- antud juhul Valga omade- vaateväljas, et nende lapsed saaksid varakult lasteaeda pandud, ja et oleks keegi palgal, kes huhendab ja jälgib, et nad oma laste arendamisega tegelevad. Siis on lootust, et uuest põlvkonnast kasvavad täisväärtuslikud ühiskonnaliikmed.
Ja ma ei saa aru, mis mõttes see Samira ei oska eesti keelt, ise 30 aastat Valgas elanud. Isegi abikooli õpilased Eestis õpivad kolme keelt- eesti, vene ja inglise. Siis nagu üldse ei jäänud külge või?
Karutapja13. detsember 2016, 08:00
Minule jäi küll mule, et tegemist on teadliku luuserdajaga - lihtsalt olen ja elan kuidagi ära. Süüdistan oma hädades ja samatuse teisi nimesi või riiki. Töötegija inimene leiab alati tööd aga kui sa ootad, et keegi peab sulle "tööd andma", oled valel teel.
Radist13. detsember 2016, 06:25
Lugedes kommentaare, ei imesta ma tänapäeva uuseestlaste nolgiliku silmakirjalikkuse üle. Ühest küljest tõmbavad nad rinna kummi: me ei ole moslemid, oleme öirooplased! Teisalt pilluvad kividega valga mustlannat: mes tas sis ei ossa esti keelt?
ee13. detsember 2016, 22:32
MiX13. detsember 2016, 04:51
Samira on Eestis sündinud, kuid ei räägi siiski sõnagi eesti keelt, ainult mustlaskeelt ja vene keelt.
Ja tööd ei leia just sellepärast et on mustlane.
Valgas12. detsember 2016, 22:21
on kahte sorti mustlasi. On need kes aastakümneid siin elanud,see mustlanna nende seas. Tööd teevad vähesed, saavad samapalju toetusi nagu kohalikud ja elavad väga vaeselt. Nendega pole ka erilisi probleeme. Teine kontingent on siia jumal teab kust linna poolt sisseveetavad mustlased. Kes Lätist,kes lausa Rumeeniast. Need rahanumbrit ei tunne.Poes ostetakse kõike mis kallis ja meeldib. Tööl ei käi keegi, vaid paljunevad. Just need sissetulijad varastavad, peksavad, teevad kotijooksu ja hangeldavad narkootikumidega. Linn pigistab silmad kinni ja politsei hoiab kaugele.
meie linna mustlased...12. detsember 2016, 22:09
... müüvad turul, on eesti kelle kenasti ära õppinud ja toredad inimesed. Jalutasin vakriga ja mees seal köhatas kõvasti - naine kohe eesti keeles pragas - mis sa köhid siin, ehmatad lapse unest!
Huvitav küll12. detsember 2016, 22:07
Elab terve elu Valgas ja keelt ei oska, omab põhiharidust. Mis tööd võiks niisugune üldse osata? Roomadel pole ju ka eriti hea renomee. Pigem ei soovita nendega tegemist teha. Väga keeruline.
Saad tööd12. detsember 2016, 22:07
Mingu Paide "Euroleiba," seal on eriliselt "salliv" meeskond!
13. detsember 2016, 08:07
Radist12. detsember 2016, 21:54
Samira sõnul on Eestis mustlasena elada raske, sest eestlased ja venelased ei võta
teda tõsiselt. "Arvavad, et muudkui varastan ega ole normaalne inimene," oli pahane.
Õigustatult. Endisaegne klišee ei pea üldse paika! Mustlased on head käsitöölised.
Kui oleks mõni BUDULAI iseloomuomadustega mustlane - võtaks tööle küll.12. detsember 2016, 21:33
Aga mõni võiks heaks kingseppaks õppida ja tööd on nii, et tapab.
Või massööriks - jälle sama.
Ka kojamees saab tööd, kui viitsimist ja tahtmist on ( ka aastaringselt ).
Kus on kollektiivne materiaalne vastutus, sellistesse asutustesse võib-olla tõesti pole mõtet tööd otsima minna, kuid tehku nii, nagu Kati Saara Vatmann*gi soovitas- super ! - ja ongi OK.
Radist12. detsember 2016, 22:26
Budulai iseloom? Räägi lähemalt Budulaist ja teda kehastanud Jevgeni Matvejevi loomupärast. Ilus film. Et võtaks? Mina ei võtaks. Sest ta ei tuleks
Minu arvamus14. detsember 2016, 02:06
Tuntum Budulai kehastaja on ikkagi Mihhai Volontir (filmides Mustlane 1979 ja Budulai tagasitulek 1985).
Radist12. detsember 2016, 22:38
jälle suunas Õhtuleht mu 20:27 kommentaari pikaajalisele modereerimisele! Julgesin selles mainida, et Budulaid mängis filmis n[itleja X. Ju vist toimetaja polnud filmi näinud ning nähes nime Radist, blokkis kommentaari kui reeglile mittevastava.
Radist12. detsember 2016, 23:17
ÕHTULEHT alustas mustvalge paberlehena 1944. Eripäraks 1. linnaleht 2. peale lõunat (teised lehed toodi putkadesse enne kukke ja koitu) Oodatuim külg oli tal viimane. Mesilane koos surmakuulutustega... Läks aeg edasi (jätame SLÕL perioodi vahele) ja mis me nüüd näeme? ÕHTULEHT on digiversioonis ja kommenteerimisvõimalusega! Ainult et... iga kommentaar läbi sugugi ei lähe. Veelgi enam. Guugeldage "õhtulehe kommenteerimise reeglistik". Te ei leia sealt mingeid reegleid.
Mustlaste sõber12. detsember 2016, 21:21
Lõpetage see mustlaste halvustamine ära. Suhelge nendega inimlikult, nende hulgas on väga toredaid inimesi. Miks arvate, et varastavad ja valetavad? Kas eestlasted, venelased... On kõik ausad, siirad....???? Mustlased on samasugused inimesed nagu meie, eestlased. Kahjuks on ajalugu tekitanud mustlastest vale arusaama.... Uskuge, mustlaste hulgas on väga toredaid inimesi!!!! Suhelge nendega ja õppige tundma!!!! Olgem tolerantsed!!! Minul on mustlastega suheldes ainult head kogemused, hinnakem neid inimestena!!!! Ma ei mõista seda et näiteks kellelegi meeldib nende laul, tants, aga rahvust ei sallita,.. Kui tantsid ja laulad mustlaste tantse ja laule, siis õpi tundma ajalugu ja saad teada nii paljutki romade kaunist hingest!!! Olgem tolerantsed ja ärgem mingem kaasa kellegi eelarvamusega! Mina ise armastan seda rahvust, suhtlen nendega ja austan neid,nende kultuuri!!!
kaunist hingest?!12. detsember 2016, 23:42
vahetevahel kõnnivad Viljandis turu juures ja tahavad ennustada, kes loll pole ja lõksu ei lange, neid sõimavad valjuhäälselt
Urjuk12. detsember 2016, 23:59
Mustlasel ja mustlasel on väga suur vahe.
Reaalsus on ju selline, et tööd ei anta, kui ei küsi. Sa pead olema tööturul mingilgi moel atraktiivne, et keegi tahaks Sinu tööd osta. Vahet ju pole mis rahvusest või kultuuriruumist Sa pärit oled - põhiline on ikkagi see, mida Sa oskad, suudad, tahad ja annad. Kui Sul on taskus lõpetamata põhihariduse diplom ja ainus teenus, mida suudad osutada on "Anna raha siia" teenus, siis lenduriks või mõnele muule hästi makstud erialale pürgimise lootust nagu ei tohiks olla.
Samuti on tänases elus ülioluline ju keelteoskus - Kui ikka kogu elu eestis elanud inimene ei suuda eesti keeles ennast üldse väljendada, siis on nõdepesija kohast paremat raske üldse pakkuda. Ka siina on juba vaja olulist tehnikataipu, püsivust ja töötahet.
15-aastane13. detsember 2016, 00:11
aga kuidas ma suhtlen, kui ta eesti keelt ei oska?
Keeled13. detsember 2016, 01:58
on ainuke asi mida mustlane oskab,kui tahab rääkida muidugi.
13. detsember 2016, 06:11
suhtle siis inglise keeles, see on ju su emakeel
pff13. detsember 2016, 07:15
Mis ajast sul mustlased inglise keelt räägivad?
13. detsember 2016, 08:17
mida te, võsainglased, miinustate? valus või
Elan13. detsember 2016, 01:55
40 aastat valgas ja olen neid kogu aeg siin näinud ja poisikesena läbigi käinud.Tegelikult käib igasugune varastamine ja skeemitamine edasi.Kaupluste turvamehed ei viitsi neid isegi kinni pidada ,see on juba ettemääratud kahjum.No võtke see tädi näiteks omale kassapidajaks või vastutavale kohale tööle.Vaadake kuidas läheb.Lihtsamat tööd saab aga igaüks teha kui tahtmist on.Iga inimene teab mõnda mustlast kes on korralikum aga neid on heal juhul sajast 3 tükki.Kõik majad ja korterid kus nad elanud on on lihtsalt ära lagastatud,siis annab linn jälle uue elamise mida reostada.On keegi näinud neid midagi korrastamas,maja värvimas või katust parandama,muru niitmas.
just to Mustlase sober13. detsember 2016, 22:29
Miks ma arvan nendest nii nagu ma arvan? Arvamus on kujunenud kogemuksele tuginedes ja ajalool pole sellega kyll midagi pistmist. Kindlasti on nende hulgas ka toredaid inimesi, muidugi, aga millegipärast ikka tunduvalt vähem, kui muude rahvuste hulgas. Ja kui peaksidki kogemata leidma selle yhe toreda, saad paratamatult kaela ka koik ylejäänud, ei nii toredad:)
..
Tööline12. detsember 2016, 21:16
Tööandja ei julge sellist ju tööle võtta, varastab oma kaastöötajad paljaks ning siis peab tema neid asju klaarima ja kui asi väga hulluks läheb, lahkuvad endised töötajad ja jääbki ainult vargast mustlane.
must12. detsember 2016, 23:20
Arvad kohe nii või? Nagu Õhtulehtki. Nagu tööandja.
ab 12. detsember 2016, 20:39
kord piiteris tulid metroos kerjama, et anna paar rutsi leiva jaoks, kuna mul oli kotis sai, pakkusin seda, et näe, ei pea ostma, ossa saadanas, kus läksid vihale!
juss12. detsember 2016, 20:36
Adil jäi kahjuks töö pooleli...
Koligu tagasi Rumeeniasse näiteks.
K.12. detsember 2016, 21:04
Ega mustlased Rumeeniast pärit ei ole. Nad on romaanid, mitte rumeenlased.
L.13. detsember 2016, 01:33
Säärenõmmel olla isegi novelle nähtud!
14. detsember 2016, 02:18
Rumeeniast pole nad tõesti pärit, aga nad on ikka romad, mitte romaanid. Ise ma keeldun seda praegu vägisi juurutatavat sõna eesti keeles kasutamast.
aga12. detsember 2016, 19:48
millest siis noor naine elab, kui tööl ei käi ja ei varasta ka?
12312. detsember 2016, 23:53
aga millest13. detsember 2016, 14:30
asotsiaalid elavad? Kui elukoht ametlik, siis ehk saab toimetulekutoetust, laps ka olemas, seega lastetoetust ja oli ka ju mees, kes peaks peret üleval pidama.
Lihtne12. detsember 2016, 19:42
Kui pole päevagi tööl käinud siis millest elatakse, kui ei varastata? Pühast vaimust?
mhm12. detsember 2016, 21:53
pole just näha et ta mingi varas oleks ! näost on näha et vähe süüa saanud .nii kõhna naine . kurb .
must12. detsember 2016, 23:42
Sa, lihtne Ali Baba koos oma 40 tänitava jüngriga pole ilmselt selle peale mõelnud, et naine on kodune ja tema mees käib tööl? See formaat on sulle ilmselt tundmatu, ameeriklasest modernne eestlane?
valge13. detsember 2016, 00:13
mees olevat ju ära läinud...?
Lihtne13. detsember 2016, 14:00
Proovige ise ka järele millest elatakse kui ei orjata ja ei varastata.
Tolerast12. detsember 2016, 19:33
Eestis võib kõike teha
Valgast.12. detsember 2016, 18:59
Meil Valgas see Võru tänava Samira räägib nii puhtalt eesti keelt nagu eestlane aga see jume reedab ära, et ei ole eestlane. Samira on väga tore inimene.
pets12. detsember 2016, 18:41
Sündis siin ja 30 aastaga ei ole viitsinud eesti keelest sõnagi ära õppida? Iga tööandja saab aru, et ega ta midagi muud ka teha ei viitsi. Iseenda tööandjaks hakata ja jalad laiali ajada, vot seda tuleks teha. Muu töö peale küll asja ei ole.
kui sinu13. detsember 2016, 14:33
IQ oletada, siis sa ju ka muuks ei kõlba, kui sibiks :)? Aga kellena töötad, kui üldse?
jajah12. detsember 2016, 18:31
aastaid tagasi käisid mustlased mu kodu ukse taga ja ilmselt ootasid, et uksele tuleb perenaine, keda saab ümber sõrme keerata ehk siis vett juua küsida või midagi sarnast, et seejärel koridorist haarata kõik mis hinnaline....kui aga märkasid mind-meest 115 kilost ja tõsise ilmega, kusjuures hammustasin kohe läbi, mis teoksil või plaanis, siis jäi naisolevus sõnatuks, ei teadnud, mida küsida ja milleks üldse ukse taha koputama tuli! Vaatas seinu ja lge ning hindas, kas ehk tagasi tulla, no siis kui kedagi kodus pole! Küsisin, et mida vajad...ei vastanud midagi, kohmetunult jooksis minema...vat siis niisugused töönarkomanid on mustlased!
suur kaal13. detsember 2016, 14:43
väike mõistus :). Ma võiks tuua palju näiteid petistest eestlaste kohta, sinu loogika järgi oled siis sina ka petis. Seega pada sõimab katelt :).
Karm reaalsus12. detsember 2016, 18:25
Mustlastel on kaks elutõde, mida tambitakse sünnist peale. Mees peab oskama ainult raha lugeda. Naine ei pea kunagi tööd tegema. Kõik muu on hall tsoon..
12. detsember 2016, 18:13
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
tegelt on nii12. detsember 2016, 19:06
et kes teisele ütleb, see ise on!
Urrr12. detsember 2016, 18:02
No ei imesta. 30 aastat vana ja pole isegi niipalju viitsimist olnud, et riigikeel ära õppida. Ja siis nutab, et keegi ei taha tööle võtta...
Urr ile12. detsember 2016, 18:52
Meil Valgas ei kehti riigikeel. Valgas on põhikeeled vene, eesti, läti, noored enamus eestlased lätlased suhtlevad inglise keeles. Valga kutseõppekeskuses õpivad erinevad rahvused. Viiendas keeles on meil mustlaste ehk romade keel. Sktm pulvar johõ ? Pimpis nanoras. Ludzu.
Miks12. detsember 2016, 17:56
Viimasel ajal asuvad paljud mustlased Lātist Eestisse. Mustlane on Lātis elanud aastaid ja lātlased suhtuvad mustlastesse hāsti. Ka mustlane on inimene ja paremate elamistingimuste otsingul sattutakse Eestisse. Eestis on rikkam, jaksab mustlastele ennustamise eest maksta ja Eesti riigi sotsiaaltoetused on Lāti sotsiaaltoetustega vāhemalt kahekordsed, Paljudel juhtudel puudub Lātis sotsiaalse abi vōimalus ūldse. Kui mōned eksivad endi heaolu otsingul, siis mustlane ei eksi selles kunagi.
Eesti sotsiaaltoetused?13. detsember 2016, 14:48
Olin 6 aastat töötu, enne kui sain eelpensionile ja selle ´6 aasta jooksul sain vaid 9 kuud seda armetut töötu abiraha, edasi ei saanud sentigi, kas Lätis on siis sellest veel väiksemad :)?
Minu 12. detsember 2016, 17:56
noorus möödus ka sealses piirilinnas. Mäletan, et kulinaariapoes töötasid mustlannad Kaie ja Regina ning nende vennad August ja Villu autobaasis autojuhtidena. Noorim vend aga töötas baaris. Keskharidust neist keegi ei omandanud, aga arvutamine on neile emapiimaga kaasa antud.
Tuntud tode : " Paha siga, mitu viga"
ziidiuss12. detsember 2016, 18:53
Mina tean ainult ühte mustlast,kes tööd tegi.See oli kesklinna majavalitsuse meister Medni Pilve (rahu tema heale hingele). Rohkem pole elus ühtegi kohanud,keda pelgama ei peaks. Lapsepõlves Ida-Virus püüdsid mustlased oma killavooriga lautadest mööda sõites õngega kanu nagu kalu!
Aga see mehele sõnakuulelik anorektik,kes saates oli---no anna kannatust!...
E.13. detsember 2016, 14:08
No vähemasti sel Reginal oli ema eestlane (minu sõbranna vanem õde). Loomulikult käis ta tööl, ta on ju poolenisti eestlane.
mnjahhh12. detsember 2016, 17:46
Riigkeelt on vaja osata, et tööl hakkama saada, see pole mitte niisama nõue. teiseks peab ka sie olema tubli, et tööl käa siis kui tööaeg algab ja lõppeb, sellest tuleb kinni pidada ja pargulle ei tohi teha ja tööd tuleb teha nii nagu töö nõuab. Ilmselt see inimene ise on laisk ja vedamik , ainult nõuda oskab aga et elamiseks on vaja raha teenida, sellest aru ei saa. Muidugi ei võeta tööle kui sa tööd teha ei taha.
tööandja12. detsember 2016, 19:20
et, tööd saada, peab ikka oskama seda teha. Ole oma ala kuningas, siis pole keel ka nii tähtis! Kõik ametid ei nõua klientidega suhtlemist!
Seal12. detsember 2016, 17:43
on ju teine linnake ka nagu VALKA, miks sinna tööle ei lähe?
uhh12. detsember 2016, 23:57
Valkast käiakse ikka Eesti tööle või Valmierasse
Eesti mees õhtulehele.12. detsember 2016, 17:37
Kas nüüd on kommenteerimine tasuline või, et minu viisakas ropusteta kommentaa ei läinud läbi. Milles asi oleks huvitav teada.
Mitte ainult mustlased... .12. detsember 2016, 17:15
Mul üheksa ametit, ikka tööle ei saa. Isegi kriisi ajal sain soome tööle, eestis ei võta keegi. Ma olen ju eestlane. Ei taha viiekümne aastast ükski palgata. Olen juba aasta otsa sissetulekuta. 20 aastat tagasi läksid ukse taha ja kohe said koha, aga nüüd? Ootavad vist pagulasi ja puudega inimesi, neile ju makstakse lisaraha riigi poolt kaasa.
noh12. detsember 2016, 17:12
valvuriks - s.o. nagu paned kitse kapsaaeda valvuriks. Peale selle kui mustlast kuulama jääd,siis 100% saad petta ja pügada. Vot ühe töö leidsin kus mustlane saaks rakendada oma kaasasündinud valetamisoskust s.o. homoaktivist ja pagulaste sisseveo propageerija. Võite kindel olla,et aasta pärast on 95% eestlased omasooiharad ja 98% pooldab mustade ja moslemite sissevedu. Nii et laske see krister paris lahti ja pange mustlane asemele ja aasta pärast on eesti esimene moslemiriik selles tolerantses euroopas
Eesti mees.12. detsember 2016, 17:08
Tervist. Ma olin vaene kui rott. Abiellusin mustlannaga. 2007 aastat ma ei ole enam tööl käinud, et tööl käia peab raha olema. Minul on kahes linnas villad, sõidan millise autoga tahan. Olge õnnelikud.
Eesti mees.12. detsember 2016, 19:02
Kommentaar on ilmunud ei võetudki raha.
kolla12. detsember 2016, 16:27
Kõht täis,tuba soe,kallis telefon ja kohvi joob.Küllap ikka fakultatiivselt mingit valget pulbrit vahendab.Kahjuks jah see tööandja lasteraha ei maksa ja peab riigile lootma.
12. detsember 2016, 17:22
kommunism on Euroopa mädapaise !
Töötav mustlane, hmm, väike nali12. detsember 2016, 16:27
Samira võiks ju zoovolinikule kaebuse esitada või nn. inimõiguste keskusest abi nõuda, ehk võetakse kogunisti ametisse, häid spetsialiste on eelmainitud käitistes alati vaja.
valgalane12. detsember 2016, 16:24
algas on mitu mustlast lõpetanud gümnaasiumi. kuid sates esinenud naine pole küll põhikooli lõpetanud. bõibolla ehk erikoolis kais. Aga sellest pole lugu. Valga linn on täis mustlasi. kes kusagil ei tööta ega õpi. Küll aga lapsd peavad käima koolis. et igat liiki toetusi kätte saada. Linnavalitsuse ruumid on nendest ummistunud. Paljud ei suuda kindlustada sedagi. et lapsed hommikul õige ajal üles ajada ja kooli saata. Seda õiendamist,et neile liiga tehakse ,oleme Valgas juba aastakümneid kuulnud. Keegi ei keela neil korralikult õppida,, saada kutse ja minna tööturule, teha oma romade MTÜ, arendada oa keelt ja kultuuri. Ikka tahetakse, et keegi tuleks ja teeks. Meil Valgas on ka mõningad toredad mustlaspered, kust lapsed õpivad ning vanemad väärtustavad haridust. Eelmisel aastal lõpetas Valga gümnaasiumi heade ja väga heade tulemustega mustlasneiu, kes Inglismaale elama asus.
Piir kinni!12. detsember 2016, 16:23
Küll on ikka tore see piirideta Euroopa, Lätist vajub järjest mustlasi sisse, lisaks kõigile teistele immigrantidele.
Nii, nüüd on eestlastel..12. detsember 2016, 16:15
Vaja veel ühe rahvakillu eest hoolitseda... Olles ise Valgast pärit ja siiani seal aegajalt käimas ei teki isiklikult küll erilisi sooje tundeid...nooremas koolieas viis tee mööda ühest mustlaste kolmekordsest pesast...tihti juhtus, et mustlaspoisid raha pommisid, või linnas koos vene poistega...Niiet ärgu ajagu mingit pisarakiskumisjuttu!
lugeja12. detsember 2016, 16:02
Mina imestan,et millest inimene küll elab ja juba teine laps tulekul? Miks teised ekraanile ei olnud nõus tulema? Muidugi on olukord väga halb,kuid naisel oli ikka protesti vaim sees,et eestlased ei aita...Seda on paljudes ka siinsetes venelastes tunda,et teenindatakse lausa vihaga. Säh,teie riik,paras teile jne Seda viha kaasmaalaste vastu ikka neil jagub.
kui sind12. detsember 2016, 16:23
rahvuse tõttu tööle ei võetaks, kas oleksid tänulik?
mine tea12. detsember 2016, 16:32
kui keele selgeks õpiks, äkki rahvus ei loegi?
mai12. detsember 2016, 17:23
mis see rahvus siia puutub ikka haridust oleks vaja
Valga12. detsember 2016, 18:01
Samira müüb tänavatel isevalmistatud kuldsõrmuseid.Sõrmused näevad välja täitsa ehtsad.
16:02, 12. dets 2016-le12. detsember 2016, 18:57
"Miks teised ekraanile ei olnud nõus tulema? "
Aga kuulsid ju, et neid seal tagatoas "polnud kodus" !
Seda oskab nõuda ,et eestlased ja venelased 12. detsember 2016, 16:00
suhtuksid mustlastesse normaalsemalt ,aga nemad ISE kuidas nendega on , silmad vilavad peas ja vaatavad ,mis sul käes , piiluvad kotti ja sedasi käib ,hirmuga hoia eemale ,tüütud putukad , ma ütleks ,elu on näidanud nende maneere , oma viga kui isegi Valgas ei saa tööd , seal kindlasti tuntakse neid rohkem ,pole harjunudki nad tööd tegema ,ainult igasugune ,,äri.. käib .
mh12. detsember 2016, 15:58
Just tahtsin sama öelda. Kui nende enda suhtumine on nii vildakas, et riigikeelt ega kooliharidust pole vajalik omandada, siis kuidas muud inimesed, sealhulgas tööandjad peaksid neisse siis suhtuma? Ja see, et neisse "teatud ettevaatlikusega" suhtutakse? Kohe kindlasti pole nad selleks mingit pohjust andnud, onju? Isiklikult pole kyll yhtegi ausat ja heatahtliku mustlast kohanud..
rmp12. detsember 2016, 15:47
Proua õppigu omale mingi amet, küll siis tööle saab.
Huvitav, kuidas nii ikkagi saadakse hakkama, st. kõht täis ja riided seljas...
Mina muretsen pidevalt, kas ikka jätkub jne...
mitte omale,12. detsember 2016, 16:25
vaid endale, ta olevat ju õppinud.
Eelkõige12. detsember 2016, 15:44
pead ikka ise tahtma, siis tuleb ka õnn su õuele. Magavale kassile hiir ei jookse suhu.
Ehh12. detsember 2016, 15:38
Tööl peab midagi teha ka oskama. Õpiks siis vähemalt eesti keele alustuseks ära. Kas ta arvab, et muu maailm peaks oskama mustlaste keelt? Mis tööd ta teha oskab?
No kuule,12. detsember 2016, 19:08
Kui ta ei ole 30 aastaga eesti keelt ära õppinud, siis järgmise 30 aasta jooksul ( tööiga mõtlen) ta seda keelt ka enam ära ei õpi... istub ja naeratab seal edasi.
hmm12. detsember 2016, 15:34
Kas see on tõesti kiusamine kui ei pakuta avasüli tööd algharidusega umbkeelsele sõstrasilmale?
propaganda12. detsember 2016, 16:26
aga meil ei pidanud ju töökäsi jätkuma? Nõuka ajal sai vähemalt valvurikski, nüüd need kohad ka defitsiitsed. Mida teha, kui inimesi rohkem, kui töökohti?