Cheryl Cole ja Liam Payne.Foto: Vida Press
Inimesed
12. detsember 2016, 04:00

Cheryl Cole: mu suguvõsa lapseootusi on alati saatnud traagika

Suurbritannia lauljanna ja telesaatejuht Cheryl Cole (33) teatas hiljuti, et on kümme aastat nooremast lauljast Liam Payne’ist rase. Eri andmetel on Cherylil praegu käimas teine trimester, mis tähendab, et selle aasta algul tuttavaks saanud Cheryl ja poistebändi One Direction laulja Liam eostasid beebi väga kiiresti. Kuid see pole lauljanna perekonnas sugugi ainus jututeema.

Nimelt osales Cheryl BBC telesaates "Who Do You Think You Are", mis uurib kuulsuste sugupuid. Seal selgus, et tema vanavanaema oli teenijanna, kes jäi majaperemehest rasedaks ja sünnitas talle kaksikud tütred. Fakt, et rikas peremees ei teinud lapseootel teenijannast ausat naist, oli tolle aja Inglismaal suur patt, millega kaasnes põlgus ja vihkamine.

Cheryli ema Joan tunnistas, et ei tea vanaisast midagi ja polnud tema nime isegi kuulnud. Saate meeskond uuris välja, et tegemist oli jõuka inglise härrasmehe Joseph Wilson Ridleyga. Cheryli perekond muutus sellest teada saades väga emotsionaalseks. Siiski ei tee paljalt nimega midagi, sest Cheryli vanavanaisa suri enne seda, kui Joan sündis.

Pealegi leidis Cheryli teenijannast vanavanaema Edith Annie Burton pärast Joseph Wilson Ridley surma uue mehe ja kui kaksikud uurisid temalt, kes on nende pärisisa, said nad vastuseks valusa lause: "Lapsi peaks ainult nägema, mitte kuulma."

Üks abieluväliselt sündinud kaksikutest on Cheryli vanaema Olga, kes ei osanud perekonnale nende eelkäijast Joseph Wilsonist midagi rääkida. Nüüd selgus, et Cheryli vanavanaisa oli temperamentne ja tülikas inimene, kes ei sülitanud kunagi pitsi. Kuid seda võisid põhjustada sõjakoledused, mida ta nägi Somme’i lahingus (teatavasti oli see üks Suurbritannia ajaloo verisemaid lahinguid).

Esiisa elu lõppes märjas hauas

Arvatakse, et jõukas Ridley otsustas teenijanna juurest lohutust otsida, sest tema naine suri. Kui ta kaks aastat hiljem teenijanna rasedaks tegi, põlgas Ridley perekond ta ära ega tahtnud temast enam midagi kuulda.

"Mu vanavanaema oli ilmselt noor majapidajanna, kelle vanem mees ära võrgutas," mõtiskles Cheryl.

"On imelik mõelda, et seisame sada aastat hiljem siin ja kõik luksused, mis on meile osaks saanud, on kellegi teise ohverdused," jäi noor naine mõtlikuks.

Samuti selgus sugupuu uuringust, et Cheryli vanavanavanavanaisa oli meremees, kelle elu lõppes märjas hauas. Kui ta lahkus viimast korda kodust, oli tema naine lapseootel. Ta ei näinudki poega. "See on väga huvitav, sest ma vihkan merd," tõdes Cheryl.

"Olen alati seda kartnud ja nägin varem tihti õudusunenägusid, et olen juba vana pearätiga naine ja hakkan merelainetes uppuma. Kas see pole veider?"

Cheryl võib vaid loota, et lapseootusega kaasnenud traagika, mis on tema perekonda aegade jooksul tabanud, ei kandu talle ja noorelt isaks saavale Liamile. Siiski tunnistas lauljanna, et ei kahetse saates osalemist ja tal oli huvitav oma sugupuud tundma õppida.