Viola Beach esinemas 29. jaanuaril 2016 oma kodumaal Ühendkuningriigis. Foto: RMV/REX
Saund
8. detsember 2016, 12:30

Rokkbändi traagilisele hukule ei leitud seletust (4)

Briti rokkbändi Viola Beach surmasõitu uurinud koroner ütleb, et nelja muusiku ja nende mänedžeri hukkumise põhjus ei pruugi eales selguda.

Ansambel, mille muusikud olid vanuses 19-27 eluaastat, hukkus 13. veebruaril Rootsis oma esimesel välismaaturneel, sööstes Stockholmi lähistel maanteesillalt Södertälje kanalisse. Ehkki välkuvad tuled hoiatasid liiklejaid, et maanteesild tõstetakse laeva läbilaskmiseks üles, ignoreeris Viola Beachi auto juht signaaltulesid ja sööstis kahest kaitsebarjääride komplektist läbi. Sellele järgnes õhulend 25 meetri kõrguselt vette.

Cheshire’i koroner Nicholas Rheinberg nimetas omaste poole pöördudes autoõnnetust hirmsaks tragöödiaks, vahendab BBC News. Rheinbergi sõnul said mänedžer Craig Terry (32) ja bändimehed River Reeves, Jack Dakin ja Kris Leonard surma peatrauma tagajärjel. Basskitarrist Tomas Lowe uppus. “Ükski noormeestest ei piinelnud,” kinnitas koroner.

Autot juhtis mänedžer Tarry, kelle verest ei leitud ei alkoholi ega uimastite jälgi. Uimasteid polnud pruukinud ka ükski bändiliige. Alkoholi olid nad joonud õige vähe. Tehnilises ekspertiisis ei leitud sõidukilt ainsatki defekti, mis võinuks surmasõitu põhjustada. Maantee oli märg, kuid mitte jääs.