Tele
8. detsember 2016, 19:03

OTSEBLOGI | KUULA JA VAATA: kuidas kõlavad seekordsed Eesti Laulu võistluslood? (41)

Täna stardib veebilehel eestilaul.ee maratonsaade, kus avalikustatakse esmakordselt kõik Eesti Laul 2017 esimeses poolfinaalis osalevad laulud. 
19:04

Leemet Onno (sündinud 5. juunil 1990) on eesti laulja, kes on varasemalt kogunud tuntust "Eesti otsib superstaari" neljandal hooajal, kus jõudis 10. finalisti sekka ja saavutas 7. koha. Leemeti  on esinenud kahel korral ka „Laulukarusselli“ finaalis.

19:02

KÜMNES LAUL: Leemet Onno - „Hurricane”, muusika: Leemet Onno, Ed Struijlaart, sõnad: Leemet Onno, Ed Struijlaart

18:14

ÜHEKSAS LAUL: Janno Reim & Kosmos - "Valan pisaraid"

18:13

Hoolimata kurblikust pealkirjast "Valan pisaraid", pole Janno Reimi ja Kosmose Eesti Laulu võistluslugu tegelikult sugugi nii kurb, kui esmapilgul arvata võiks. Laul on üksiolemisest.

17:21
Anna-Maria Uulma

Karl-Kristjani ja Maiani sõnul räägib nende lugu armastusest ning on sündinud sõprade vahelise koostööna."Mul oli idee, mida ma kitarril paar nädalat harjutasin ja järsku hakkas see Hugole kõrvu, kes aitas ka asja valmis teha," sõnas Karl-Kristjan.

17:04
Anna-Maria Uulma

KAHEKSAS LAUL: Karl-Kristjan ja Whogaux feat Maian "Have You Now" (autorid: Karl-Kristjan Kingi, Hugo Martin Maasikas, Maian Lomp)

16:09

"Kujutan ette tüdrukuteõhtut peegli ees, lõbus lugu käib, aga kõik tunnevad end vabalt. Selline aura valitses ruumis, kui lugu kirjutasime," rääkis Laura. "Emotsionaalne lugu, millega seostuvad sõbrad."

16:05

SEITSMES LAUL: Laura Prits "Hey Kiddo" (muusika: Tara Nabavi, Laura Prits, Andres Kõpper, sõnad: Tara Nabavi, Laura Prits)

15:08

"Lihtne tunne, mis tekib, kui sa oled armunud," avas Uku oma laulu tagamaid. Sel aastal saatis Uku võistlusele mitu lugu, millest ta arvas, et käesolevat "Supernaturali" ei valita, ent ometi osutus just see valituks. Loo juures peab ta olulisimaks siiski selle sõnumit.

15:02
15:01

KUUES LAUL: Uku Suviste "Supernatural" (muusika: Oliver Mazurtšak, Uku Suviste, sõnad: Oliver Mazurtšak, Uku Suviste)

14:17
Anna-Maria Uulma

Ariadne sõnul on tema laul hästi positiivne ning peegeldab armastust. "See laul on hästi, hästi positiivne ja räägib sellest, et meile on antud vaid üks elu. Seega peaksime me tegema selle ise elatavaks ning miski pole parim, kui lennata see läbi kellegiga koos," sõnab artist.

14:09
Teet Teder

Artist nimega Ariadne on vaid 18aastane.

14:03
Anna-Maria Uulma

VIIES LAUL: Ariadne „Feel me Now“ (Autorid: Margus Piik, Tomi Rahula, Anni Rahula)

13:34
Teet Teder

Ivo Linna arvates on tema loo saladuseks meeldejääv meloodia. "Sellel lool on olemas selge sõnum, ilusad sõnad ning meeldejääv viis," sõnas Ivo. Teisalt tuletab laul tema sõnul meelde 1960-ndaid, mis on tänapäeval muutunud taas populaarseks.

13:06
Anna-Maria Uulma

NELJAS LAUL: Ivo Linna "Suur Loterii" (muusika:Rainer Michelson, sõnad: Urmas Jaarmann)

12:10

Noormehe sõnul räägib lugu kiirest elutempost ja suhetest selle keerises. "Tihtipeale võib suhe laguneda kiiresti ja minnakse uude suhtesse kiiresti. Ei olda eelmisest inimesest üle saanud. Räägib, kuidas inimene läheb uude suhtesse, aga süda kisub vana poole tagasi," selgitab Carl-Philip.

 (Marin Sild)
12:02

KOLMAS LAUL: Carl-Philip "Everything But You" (muusika: Carl-Philip Madis, Carola Madis, Arno Krabman, Jaap Reesema, sõnad: Leon Paul Palmen, Noah Mcnamara, Carola Madis, Carl-Philip Madis)

11:08

Kui kõik lood räägivad armastusest, siis Elina Borni sõnul meeldis talle euroloo juures just see, et Fred Kireger kirjutas hoopis kusagil eksisteerivast maailmast, kus toimuvad huvitavad asjad ja kuhu saab ainult siis minna, kui ise kedagi kaasa kutsuda. "Kõik, mida sa soovid, lähebki täide," ütleb Elina.

 (Stina Kase)
11:01

Teisena läks eetrisse Elina Borni laul "In Or Out" (muusika: Stig Rästa, Vallo Kikas, sõnad: Fred Krieger, Stig Rästa)

Loe rohkem