Joosep JärvesaarFoto: kuvatõmmis videost
Tele
1. detsember 2016, 19:33

TV3 VIDEO | Joosep Järvesaar: Mul on "Üksinda kodus" filmiga isegi kunagi kinnisidee olnud (1)

Täna õhtul alustab taas traditsiooniliseks jõulufilmiks saanud "Üksinda kodus", mis on paljude eestlaste, kuid ka näiteks Joosep Järvesaare, Adeele Sepa ja Karl-Erik Taukari lemmikuks. 

Joosep Järvesaar paljastas "Seitsmestele uudistele", et tema on filmi pikaajaline fänn. "Olen oma tuvusringkonnast vist ainuke kellel isegi see film veidikene kinnisidee on olnud mingi hetk," ütles ta ning luges ette filmi kohta käivaid fakte. "Millega filmi tegijad väga kaua vaeva nägid, oli Kevini leidmine, keda otsiti vist kaks-kolm aastat. Dekoratsioonid ja stilistika oleks selline, mida oleks okei vaadata ka 20-30 aasta pärast. Selle filmi looja ütles intervjuus, et ta tahab teha filmi, mis oleks aegumatu, et inimesed tahaks seda vaadata uuesti ja uuesti," rääkis ta.

Tundub, et see on ka õnnestunud, sest filmi nelja osa vaatavad igal aastal ligi 100 000 eestlast. 

"Üksinda kodus" peaosas on Macaulay Culkin, kes kehastab 8-aastast Kevin McCallisteri, kelle perekond tormab kolm päeva enne jõule Pariisi ning unustab Kevini kogemata koju. Üksi kodus olles peab poiss kõikvõimalike vahendite abil eemale peletama kahte murdvarast, kes said teada, et poiss on ihuüksi suures majas. Samal ajal mõtleb ema lennukis sõites, et nii suures saginas unustas ta ilmtingimata midagi koju. Kui ta aga aru saab, et see "midagi" on tema noorim poeg, püüab ta meeleheitlikult koju tagasi sõita.

Filmi nelja osa näeb TV3e eetris neljapäeviti.

Mida arvavad filmist Adeele Sepp ja Karl-Erik Taukar, vaata juba videost!